Predstavljena prva slikovnica o papi Franji "Naš prijatelj Jorge"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 5. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je ilustrirana knjiga "Naš prijatelj Jorge. Priča o životu pape Franje" Jeanne Perego i Giovannija Manne. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Dječje izdanje koje je izazvalo veliku pažnju u mnogim zemljama, prva slikovnica o papi Franji "Naš prijatelj Jorge. Priča o životu pape Franje" upravo je objavljena na hrvatskom jeziku u izdanju nakladne kuće Verbum. Ta knjiga u kojoj se najmlađim čitateljima približava lik pape Franje objavljena je već na deset jezika, plasiravši se i na ljestvicu bestselera za djecu i mlade na Amazonu, a dobila je i posebno priznanje zbog pedagoškog pristupa kojim se odlikuje.

Život pape Franje u ovoj prekrasnoj knjizi ispripovijedan je na djeci blizak način, pomoću mjestâ na kojima je odrastao. Sjajne ilustracije nagrađivanoga Giovannija Manne predstavljaju čitatelju životni put i poziv koji su dječaka Jorgea doveli do toga da postane papa Franjo, a lagano i privlačno pripovijedanje autorice Jeanne Perego ocrtava lik mladoga Bergoglia u kojemu se svako dijete može prepoznati.

U knjizi su slikom i riječju oživljenje okolnosti, ambijent i ljudi koji su obilježili život najprije dječaka Jorgita, potom patera i monsinjora Jorgea, kardinala Bergoglia te na kraju pape Franje.

Zahvaljujući lijepim i živopisnim ilustracijama te zanimljivom tekstu ova knjiga predstavlja lik pape tako ugodan i privlačan djeci, ali i lik čovjeka koji svakodnevno oduševljava ljude diljem svijeta, vjernike i nevjernike, svojom otvorenošću i zauzetošću za čovjeka.

Predgovor slikovnici napisao je mons. Edoardo Horacio García, biskup zadužen za pastoral djece i mladih, jedan od najbližih suradnika Jorgea Bergoglia, a knjiga je obogaćena i dojmljivim riječima pape Franje upućenima djeci cijeloga svijeta u kojima ističe kako treba gledati očima srca.

Ono što je zanimljivo istaknuti uz ovu slikovnicu jest da je dio prihoda od njezine prodaje namijenjen udruzi El Almendro u Buenos Airesu, vrlo dragoj Papi, koja je posvećena ponovnu uključivanju u društvo djece, adolescenata i mladih, žrtava zlostavljanja i ovisnosti.

Ova jedinstvena knjiga, prva ilustrirana priča o životu pape Franje, zasigurno će biti odličan dar za najmlađe, ali jednako tako i korisno štivo za druženje s djecom.

O knjizi više možete čitati ovdje, a možete je i prelistati.