Mjesečna arhiva: Veljača 2011

 1. Nova knjiga kateheza pape Benedikta XVI. "Apostoli i prvi Kristovi učenici"

  Nova knjiga kateheza pape Benedikta XVI. "Apostoli i prvi Kristovi učenici"

  Nastavljajući objavljivanje niza Papinih kateheza nakladna kuća Verbum objavila je svezak o apostolima i prvim Kristovim učenicima.

  U ovomu ciklusu kateheza sveti otac Benedikt XVI. razmatra o početcima Crkve osvjetljujući njezinu bitnu strukturu koju protok vremena ne mijenja niti je može istrošiti.  Knjiga čitatelja vodi na zamišljeno putovanje među svjedoke ranoga kršćanstva, koje spominju novozavjetni spisi. Imamo tako priliku iz blizine upoznati likove dvanaestorice apostola, zatim sv. Pavla te Timoteja, Tita, Stjepana Prvomučenika, Barnabe, Silvana...

  Pročitaj više
 2. Radoslav Bužančić gost Verbumova "Susreta s autorom" u veljači

  Radoslav Bužančić gost Verbumova "Susreta s autorom" u veljači

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu gost "Susreta s autorom" 22. veljače bio je dr. sc. Radoslav Bužančić, arhitekt, znanstvenik, publicist, sveučilišni profesor, pročelnik Konzervatorskog odjela u Splitu, osobito poznat po svom radu na polju kulture i spomeničke baštine za što je dobio više domaćih i međunarodnih priznanja.  Dr. Bužančić u svom radu osobito je bio posvećen s jedne strane istraživanju i otkrivanju onoga što krije spomenička baština, a s druge strane bilježenju onoga što je pronađeno i oteto zaboravu. Time se...

  Pročitaj više
 3. Verbum na Sajmu stručne i znanstvene knjige u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu

  Verbum na Sajmu stručne i znanstvene knjige u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu

  U Sveučilišnoj knjižnici u Splitu od 21. do 25. veljače održat će se Sajam znanstvene i stručne knjige, kako bi se promovirale i čitateljima približile znanstvene i stručne knjige.

  Ugledni hrvatski nakladnici Izdanja Antibarbarus, Hrvatska sveučilišna naklada, Jesenski i Turk te Verbum ponudit će studentima i zainteresiranim građanima znanstvene i stručne knjige iz svojih bogatih nakladničkih programa uz popuste i do 70%.

  Nakladna kuća Verbum tom će prigodom ponuditi četrdeset i pet zanimljivih izdanja uz prigodne popuste među koj...

  Pročitaj više
 4. Predstavljena knjiga "Vjerovati – Živjeti" Ivana Fučeka

  Predstavljena knjiga "Vjerovati – Živjeti" Ivana Fučeka

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 17. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Vjerovati – Živjeti autora Ivana Fučeka, a riječ je o posljednjem, desetom svesku u nizu Moralno-duhovni život. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Djelo je pisano jednostavnim stilom i suvremenim jezikom, a odiše sigurnošću vrhunsko...

  Pročitaj više
 5. Predstavljena knjiga o. Gabrijela od sv. Marije Magdalene "Meditacija"

  Predstavljena knjiga o. Gabrijela od sv. Marije Magdalene "Meditacija"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 10. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Meditacija. Uvod u misaonu molitvu o. Gabrijela od sv. Marije Magdalene. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Ovaj "mali katekizam molitvenog života" sadrži pouke o misaonoj molitvi i meditaciji nastale na temelju duhovnoga nauka svete Terezije od Djeteta Isusa i svetoga Ivana od Križa, obogaćene novim duhovnim uvidima...

  Pročitaj više
 6. Akcija: Samo 10. veljače knjiga o bl. Alojziju Stepincu Kardinalovo srce u svim knjižarama Verbum s posebnim popustom!

  Akcija: Samo 10. veljače knjiga o bl. Alojziju Stepincu Kardinalovo srce u svim knjižarama Verbum s posebnim popustom!

  U četvrtak, 10. veljače Crkva slavi blagdan bl. Alojzija Stepinca. Tim povodom u svim našim knjižarama (popis ovdje) i na web knjižari www.verbum.hr organiziramo prigodnu akciju za knjigu koja na vrlo zanimljiv način pripovijeda o Stepinčevu životu.

  Radi se o odličnom romanu Nevenke Nekić Kardinalovo srce o bl. Alojziju Stepincu i stradanju hrvatskoga naroda pod komunizmom koji je više tjedana bio jedan od najčitanijih hrvatskih romana. Knjiga je to koja će na izvrstan način podsjetiti...

  Pročitaj više
 7. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Apostolski oci II."

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Apostolski oci II."

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 3. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Apostolski oci II.". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum, a riječ je o drugoj u nizu knjiga u novopokrenutoj biblioteci "Crkveni oci".  

  Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa n...

  Pročitaj više