Predstavljena knjiga  o. Gabrijela od sv. Marije Magdalene "Meditacija"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 10. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Meditacija. Uvod u misaonu molitvu o. Gabrijela od sv. Marije Magdalene. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Ovaj "mali katekizam molitvenog života" sadrži pouke o misaonoj molitvi i meditaciji nastale na temelju duhovnoga nauka svete Terezije od Djeteta Isusa i svetoga Ivana od Križa, obogaćene novim duhovnim uvidima. Autor knjige, poznati duhovni učitelj karmelićanin o. Gabrijel od sv. Marije Magdalene priredio ju je u obliku pitanja i odgovora zbog čega tekst odiše jednostavnošću i neposrednošću. Knjigu možete prelistati ovdje.

O. Gabrijel od sv. Marije Magdalene (1893.–1953.), belgijski karmelićanin, predavao je duhovnu teologiju na Papinskomu teološkom fakultetu Teresianum od njegova utemeljenja. Pokretač časopisa Vita carmelitana, kasnije nazvana Rivista di Vita Spirituale, bio je izniman učitelj molitve te istaknut širitelj karmelićanske duhovnosti i duhovne teologije. Njegova knjiga meditacija Intimità divina (Božanska intimnost) prevedena je na brojne svjetske jezike te neprestano doživljava nova izdanja.