Mjesečna arhiva: Srpanj 2013

 1. Predstavljen sedmi svezak u biblioteci Crkveni oci

  Predstavljen sedmi svezak u biblioteci Crkveni oci

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 1. kolovoza na konferenciji za medije predstavljen je sedmi svezak u biblioteci Crkveni oci koji donosi Atenagorine spise "Molba za kršćane" i "O uskrsnuću mrtvih" te Aristidovu "Apologiju", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Sedmi svezak biblioteke Crkveni oci donosi tekstove prvih kršćanskih filozofa Atenagore i Aristida. Riječ je o tri spisa iz 2. stoljeća.

  "Molba za kršćane" spis je Atenagore Atenjanina koji upućuje carevima Marku Aureliju Antoninu i Luciju Aureliju Komodu te poglavito filozofima, a u kojima apelirajući na najviše političke dužnosnike, te filozofe kao nositelje intelektualnog u društvu, moli za zaštitu kršćana. Nastao je tako ovaj biser antičke književnosti u kojem se razlaže kako biti kršćanin nije zločin te poziva da se kršćane jednako tretira kao i ostale. Atenagora u svom spisu raskrinkava i neistine koje se kršćanima pripisuju. U svojoj argumentaciji uvelike citira stihove i tekstove poganskih autora, jer i sam dolazi iz tog svijeta i odlično poznaje helenističku kulturu i filozofiju.  Drugi Atenagorin spis "O uskrsnuću mrtvih" na vrlo jasan način progovara o vječnim ljudskim pitanjima poput života, smrti, suda, cilja ljudskog života, zakona u odnosu na čovjeka, odnosa duše i tijela, početka i kraja života. Promišljanja koja u ovom spisu nudi Atenagora imaju nedvojbenu vrijednost i u sadašnje vrijeme, unatoč vremenskoj razdaljini od gotovo dvije tisuće godina.

  Aristidova &q...

  Pročitaj više
 2. "Velika knjiga biblijskih aktivnosti 2" predstavljena na konferenciji za medije

  "Velika knjiga biblijskih aktivnosti 2" predstavljena na konferenciji za medije

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 25. srpnja na konferenciji za medije predstavljena "Velika knjiga biblijskih aktivnosti 2", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Nakon uspješnog prvog sveska knjige za djecu "Velike knjige biblijskih aktivnosti" nakladna kuća Verbum objavila je novo izdanje, "Veliku knjigu bib...

  Pročitaj više
 3. Predstavljena knjiga Jasona Everta "Teologija tijela za nju-njega"

  Predstavljena knjiga Jasona Everta "Teologija tijela za nju-njega"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 18. srpnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Teologija tijela za nju/Teologija tijela za njega" Jasona Everta, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Koja je tajna naših tijela i tjelesne ljubavi? Zašto je spolna žudnja dobra i sveta? Koga, gdje, kada i kako bismo trebali voljeti? Po čemu su muškarci i žene slični, po čemu različiti? Kako na istinski način živjeti vlastitu spolnost? Kako ispravno voljeti nekog? Kako živjeti život koji čini sretnim i ispunjenim? samo su neka od pitanja na koja odgovara ovo novo izdanje u nakladi Verbuma.

  Iz pera autora Jasona Everta, čitateljima poznatog po knjigama "Istinska ljubav" i "Istinska muževnost" dolazi ova "dvostrana" knjiga koja u sebi na originalan način sažima teologiju tijela za nju i njega, jednostavnim i svima razumljivim jezikom približavajući je ponajprije mladima koji su u potrazi za brojnim odgovorima.

  Crkva nas, a pogotovo Ivan Pavao II., u svojim katehezama o ljudskoj ljubavi podsjeća da smo pozvani na velike stvari tako što nam ukazuje na to da su naša tijela dobra i sveta zato što nam otkrivaju sâmo Božje otajstvo. To znači da je spolnost nešto sveto! To također znači da naša tijela nisu samo biološka nego i teološka zato što nama i svijetu pružaju duboko "razmatranje Boga" – teologiju tijela.

  Upravo tim "novim jezikom" darovanim od strane Ivana Pavla II. progovara mladima ova knjiga, s porukom: otkrit ćete da ste dobri – zapravo izvrsni – i da Bog želi da znate tu istinu, da je živite i objavljujete svojim tijelom i preko njega!

  "Teologija tijela za nju" i "Teologija tijela za njega" dvije su knjige u jednoj čija je svrha ohrabriti mlade ne samo da nauče istinu o vlastitome tijelu, nego i da otkriju istinu o tijelu suprotnoga spola. Oni koji je uzmu u ruke sasvim sigurno više nikada ne će gledati svoje i tuđe tijelo na isti nač...

  Pročitaj više
 4. Objavljena knjiga pape Franje "Ne dajte da vam ukradu nadu!"

  Objavljena knjiga pape Franje "Ne dajte da vam ukradu nadu!"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 11. srpnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga govora i homilija pape Franje "Ne dajte da vam ukradu nadu!", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Knjiga "Ne dajte da vam ukradu nadu!" prvo je hrvatsko izdanje govora i homilija pape Franje na hrvatskome jeziku, čime nakladna kuća Verbum nastavlja svoja nastojanja da hrvatskim čitateljima kontinuirano stavlja na ra...

  Pročitaj više
 5. Predstavljena ilustrirana knjiga "Otkrivamo vrline"

  Predstavljena ilustrirana knjiga "Otkrivamo vrline"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 4. srpnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Otkrivamo vrline", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Najnovije izdanje nakladne kuće Verbum oduševit će najmlađe čitatelje. Ilustrirana knjiga "Otkrivamo vrline" djelo je autora Karela Gržana i ilustratorice Paole Bertolini Grudina koja na živopisan način progovara o životnim vrijednostima, a na hrvatski jezik je objavljena u prijevodu prof. Tanje Jelaske Popović.

  Knjiga "Otkrivamo vrline" zabavna je zbirka lijepo ilustriranih poučnih priča iz obiteljskoga života koje potiču djecu na istraživanje i vježbanje u vrlinama. Zato je u današnjim vremenima posebno dragocjena i korisna. U njoj djeca na zanimljiv način otkrivaju i upoznaju vrline koje su važne za život: urednost, odgovornost, zahvalnost, strpljivost, mudrost, suosjećajnost, iskrenost, vjera, sloboda, brižljivost, poštivanje prirode, povjerenje u ljude koji te vole,  pouzdanje u anđele, radost, ljubav.

  Dječje doba vrijeme je novih spoznaja i upravo djecu odlikuje želja za otkrivanjem i učenjem o novim stvarima oko sebe, ali isto tako to je prigoda za otkrivanje vrijednosti unutar sebe koje omogućuju da se pravilno izgrađujemo.

  Ova ilustrirana knjiga na osobit način bit će zanim...

  Pročitaj više
 6. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u lipnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u lipnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama i u lipnju donosi deset zanimljivih naslova i dobrih preporuka za čitatelje. Na samom vrhu smjestila se nova knjiga Jorge Maria Bergoglia - pape Franje "Korupcija – Zlo našega vremena" u kojoj Papa progovara ovom zlu koje je duboko prodrlo u sve pore društva. Slijedi je poticajna knjiga "Misli, anegdote, molitve" koja donosi detalje iz života Majke Terezije. Na...

  Pročitaj više