Objavljena knjiga pape Franje "Ne dajte da vam ukradu nadu!"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 11. srpnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga govora i homilija pape Franje "Ne dajte da vam ukradu nadu!", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Knjiga "Ne dajte da vam ukradu nadu!" prvo je hrvatsko izdanje govora i homilija pape Franje na hrvatskome jeziku, čime nakladna kuća Verbum nastavlja svoja nastojanja da hrvatskim čitateljima kontinuirano stavlja na raspolaganje misao i nauk Petrovih nasljednika.

Papa u svojim vrlo poticajnim obraćanjima i katehezama poziva čitatelja da upozna izbliza Božju svemoć, strpljivost i milosrđe te objašnjava kako Božja ljubav može preobraziti svačiji život. Također tumači kako radosno živjeti kršćanstvo u svakodnevici, usprkos križevima i poteškoćama, posebno ističući kako nikada ne trebamo gubiti nadu u Boga koji nas ljubi i koji nas nikada ne napušta.

Budući da je ovo prva knjiga obraćanja javnosti pape Franje, u njoj je posebna pozornost posvećenja njegovu stupanju na Petrovu Stolicu, te su stoga u knjigu uvrštena sva Papina obraćanja vjernicima od početka pontifikata tj. od 13. ožujka 2013. i prvoga pojavljivanja na središnjemu balkonu bazilike sv. Petra – odmah nakon glasovite proklamacije Habemus Papam! – pa do 1. travnja 2013. godine, njih 19, a od uskrsnoga ponedjeljka pa do 19. svibnja 2013. godine isključivo kateheze na općim audijencijama srijedom i nagovori uz molitvu Kraljice neba.

Svima koji budu čitali nadahnute Papine riječi sadržane u ovoj knjizi one će zasigurno biti poruka ohrabrenja i poziva na istinski kršćanski optimizam, na što je potakao i u homiliji na misi povodom početka papinske službe: "Postojan u nadi, protiv svake nade! I danas kada su se nad svijetom nadvili tmurni oblaci, trebamo vidjeti svjetlo nade i mi sami davati nadu. Čuvati stvoreni svijet, svakoga muškarca i ženu, s pogledom nježnosti i ljubavi, znači otvoriti obzor nade, znači omogućiti svjetlu da se probije kroz guste oblake, znači donositi toplinu nade."

Nakladna kuća Verbum do sada je objavilaPapinu knjigu "Korupcija – Zlo našega vremena" te biografiju "Papa Franjo. Cjelovita biografija – život, ideje i poruke" autora Andree Torniellija.