Mjesečna arhiva: Listopda 2016

 1. Predstavljena knjiga Marka Ivana Rupnika o umijeću življenja

  Predstavljena knjiga Marka Ivana Rupnika o umijeću življenja

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije u četvrtak 27. listopada predstavljena je knjiga "Umijeće življenja. Svakodnevnica u ljepoti" o. Marka Ivana Rupnika, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.        

  Knjiga "Umijeće življenja", upravo objavljena u izdanju nakladne kuće Verbum, progovara o tome kako svakodnevnicu, rad, posao, odijevanje, maštu, razmišljanje, poteškoće itd. preobraziti u skladu s istinom da životna sreća nije cilj (jer se tako nikada ne dostiže), nego plod ispunjenog života. Doista, živimo neusporedivo lagodnije nego naši predci, obilujemo životnim ugodama, ovladali smo tehnikom i dostignućima, a ipak smo počesto duboko nezadovoljni i prazni nikako ne uspijevajući dohvatiti životnu sreću.

  U privlačnom obliku jednostavnog razgovora djevojke Nataše i staroga monaha Bogoljuba "Umijeće življenja" uči kako doći do sretna i ispunjena života. Poznati duhovni autor o. Marko Ivan Rupnik otkriva da je moguće živjeti drugačije nego što to diktiraju najnovije reklame, živjeti duhovno tako da ono što nosimo u srcu otkrivamo u svakodnevnom životu.

  Oni koji žive život po Duhu počinju ga zračiti i na okolinu u kojoj se nalaze jer ljubav se ne ostvaruje u mislima, nego se konkretizira i preobražava svu stvarnost počevši od toga kako se odnosimo prema drugi...

  Pročitaj više
 2. Ana Perišić gostovala na Verbumovu "Susretu s autorom" 25. listopada u Splitu

  Ana Perišić gostovala na Verbumovu "Susretu s autorom" 25. listopada u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 25. listopada u sklopu programa "Susret s autorom" gostovala je Ana Perišić, hagioasistentica i voditeljica Centra za hagioterapiju u Splitu. Autorica knjige "Hagioterapijski pristup u radu i suživotu s djecom i mladima" i više radova s ovoga područja na "Susretu s autorom" progovorila je o vlastitom životnom putu, školovanju na Agronomskom fakultetu i Pedagoškoj akademiji u Zagrebu kojem je uslijedio prosvjetni rad tijekom pet godina.

  Prisjećajući se studentskih dana u Zagrebu rekla je kako po dolasku u Zagreb dolazi u kontakt s hagioterapijom tj. seminarima za studente prof. Tomislava Ivančića, osnivača zajednice "Molitva i Riječ" (MiR) te utemeljitelja hagioterapijske metode koja se iz Hrvatske proširila u 10 zemalja u kojima djeluje kroz formalne centre i institucije civilnoga društva, a u još petnaestak zemalja program se provodi na različite načine. U tom pristupu stvarnosti i čovjeku pronalazi odgovor na vlastita pitanja i traženja vezano uz bazičnu nesigurnost koja se razvila zbog  zdravstvenih tegoba u dišnom sustavu zbog kojih je bila onemogućena u mnogo toga što je djeci njene dobi bilo dostupno. Zahvaljujući toj vrsti izolacije zavoljela je pisanu riječ i knjige koje su bile njen odlazak u različite svjetove te joj postale najbolji prijatelji u tim okolnostima, kako je istaknula Perišić. Sklona pisanoj riječi danas osobito izdvaja knjigu "Susret sa živim Bogom" Tomislava Ivančića, kao i njegov križni put...

  Pročitaj više
 3. "Neizreciva nježnost" sv. Male Terezije 26. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Neizreciva nježnost" sv. Male Terezije 26. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 26. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Neizreciva nježnost" svete Terezije od Djeteta Isusa.

  Našem vremenu, svijetu u kojem živimo, iznad svega su potrebni sveci, svjedoci koji će svojim životom upućivati na sve ono što je suvremeni čovjek zaboravio i zanemario. Jedna od osoba koja je u tome uspjela jest sv. Mala Terezija iz Lisieuxa. Stoga nije čudno da je prozvana "najvećom sveticom suvremenog doba" i "sigurnim putem kroz tamu našeg vremena". U ovoj vrijednoj knjizi sabrane su njene najljepše misli  i neki od najvažnijih dijelova iz njenih spisa, a priredio ih je karmelićanin o. Koen De Meesler, izvrstan poznavatelj poruke sv. Terezije.

  Knjiga, čija je redovna cijena 30 kuna, ovom je akcijom dostupna za 15 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 26. listopada u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

  O knjizi možete čitati ...

  Pročitaj više
 4. 15 godina nakladne kuće Verbum na Sajmu knjige u Frankfurtu

  15 godina nakladne kuće Verbum na Sajmu knjige u Frankfurtu

  Od 19. do 23. listopada održava se 68. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, a i ove godine očekuje se velik broj izlagača, više od 7300 nakladnika iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Ovogodišnji 15. nastup nakladne kuće Verbum na Sajmu knjige u Frankfurtu obilježit će niz noviteta i vrijednih naslova, a prigoda je to i za susret s poslovnim partnerima iz inozemstva. Ovu godinu u nakladnoj kući Verbum na poseban način obilježile su dvije iznimne knjige: Božje je ime Milosrđe pape Franje i Posljednji razgovori pape emeritusa Benedikta XVI. objavljene istodobno sa svjetskim premijerama, a riječ je o knjigama koje osvajaju srca čitatelja, te će njima posebna pozornost pripasti i na sajmu u Frankfurtu. Knjiga pape Franje Božje je ime Milosrđe,objavljena istodobno sa svjetskom premijerom 12. siječnja ove godine, osvojila je čitatelje o čemu svjedoči i to da jejedna od najprodavanijih knjiga ove godine u Hrvatskoj. Knjiga pape emeritusa Benedikta XVI. Posljednji razgovori nastala je u razgovoru s novinarom Peterom Seewaldom, i u njoj prvi put u povijesti jedan papa pravi bilancu svojega pontifikata i svojega života, a na hrvatskom jeziku objavljena je 9. rujna ove godine. Od osobitog značaja je i to što nakladna kuća Verbum u Frankfurtu predstavlja i izdanja koja su samostalno priređena i koja može ponuditi stranim izdavačima, a to su knjige poticajnih misli pape Franje za prvopričesnike i krizmanike Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost i Sveta potvrda. Poticajne misli za krizmanike te Molitvenik pape Franje. Verbum je ove naslove sam...

  Pročitaj više
 5. Knjiga Ivana Pavla II. "Ustanite,hajdemo" 19. listopada u pola cijene u Verbumu

  Knjiga Ivana Pavla II. "Ustanite,hajdemo" 19. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 19. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Ustanite, hajdemo" Ivana Pavla II.

  Oživljujući svoja sjećanja, Ivan Pavao II. u ovoj knjizi dotiče i mnoge vječno aktualne teme pa tako posvećuje prostor i svećeničkom celibatu, ulozi vjernika laika, mladima, pitanjima kateheze i pastorala itd. Na samom početku ovaj sveti Papa objašnjava razloge koji su ga potakli da napiše ovo autobiografsko djelo, a slijede poglavlja u kojima opisuje svoje pastoralno i ljudsko iskustvo u tijeku obnašanja biskupske službe u Krakowu, pa sve do izbora za papu 16. listopada 1978. godine. U knjizi se prepoznaje snažan i vedar Papin duh, prepuna je životne snage i svježine koja se očituje i u naslovu. Jednostavno i prisno on otvara dušu i pripovijeda doživljaje iz svoga života, ne izostavljajući ni najintimnija razmišljanja i osjećaje.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 49 kuna, ovom je akcijom dostupna za 24,50 kune, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 19. listopada u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.h...

  Pročitaj više
 6. Knjiga "Neprijatelj" 12. listopada u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Neprijatelj" 12. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 12. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Neprijatelj" Miguela Arangurena.

  Napeta radnja ovoga zapažena duhovnoga trilera mlada i već etablirana španjolskoga pisca Miguela Arangurena istodobno se odvija na pet različitih lokacija u svijetu. Naizgled nepovezani dramatični događaji kriju mračnu tajnu: okultna sekta vrši stravične zločine s ciljem da naudi Crkvi. Na put im staje svećenik Albertino Guiotta, koji je pri...

  Pročitaj više
 7. Mertonov duhovni biser "Gora sa sedam krugova" dostupan na hrvatskom jeziku

  Mertonov duhovni biser "Gora sa sedam krugova" dostupan na hrvatskom jeziku

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 6. listopada predstavljena je knjiga "Gora sa sedam krugova"  Thomasa Mertona, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Naklada kuća Verbum upravo je objavila djelo "Gora sa sedam krugova", jednu od najpopularnijih knjiga ikada napisanih o čovjekovoj potrazi za vjerom i nutarnjim mirom.

  Donoseći potresnu životnu i duhovnu priču Thomasa Mertona, jednoga od duhovnih velikana 20. stoljeća, odmah po objavljivanju 1948. godine knjiga je privukla veliku pozornost javnosti. U samo godinu dana prodana je u 100.000 primjeraka i postala je jednom od najprodavanijih knjiga te godine, prevedena je na više od 50 svjetskih jezika, a njezina izdanja se neprestano obnavljaju sve do danas. Magazin National Review svrstao ju je na Top ljestvicu 100 najboljih knjiga publicistike 20. stoljeća, a uvrštena je i mnoge popise Top 10 duhovnih knjiga.

  Opisujući svoja životna previranja i povlačenje od svijeta nakon što je bio duboko uronjen u njega, Merton u ovomu nenadmašnom klasiku govori o duhovnim stremljenima koja su svojstvena svakomu čovjeku u potrazi za smislom. Prožeta temeljnim pitanjima, dubinom misli i jednostavnošću izričaja knjiga "Gora sa sedam krugova" dotakla je srca milijuna čitatelja te se smatra jednim od najutjecajnijih d...

  Pročitaj više
 8. Pjesnička večer Hrvoja Marka Peruzovića u Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu

  Pjesnička večer Hrvoja Marka Peruzovića u Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu

  Verbumova Knjižara sv. Frane u Splitu u utorak 4. listopada bila je domaćin još jednog "Susreta s autorom" na kojem je gostovao Hrvoje Marko Peruzović, a koji je ovom prigodom upriličio pjesničku večer u punom smislu riječi, izvodeći pred oduševljenom publikom izbor iz pjesničkog opusa koji će uskoro biti objavljen u njegovoj prvoj knjizi.   

  Određen narječjima i kulturnim sredinama Zagreba u kojem je rođen i u kojem je studirao, te Splita i Bola na Braču u kojima živi i djeluje, ovaj ponajprije akademski slikar, a potom pisac, otkrio je i bogatstvo...

  Pročitaj više
 9. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u rujnu donosi deset zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u rujnu smjestila se knjiga razgovora pape emeritusa Benedikta XVI. s novinarom Peterom Seewaldom "Posljednji razgovori". U ovoj  jedinstvenoj knjizi papa Benedikt prekida šutnju: u povjerljivu razgovoru sa svojim dugogodišnjim sugovornikom Peterom Seewaldom prvi put u povijesti jedan papa pravi bilancu svojega pon...

  Pročitaj više
 10. Knjiga "Nauk o duhovnom životu" pape Franje 5. listopada u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Nauk o duhovnom životu" pape Franje 5. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 5. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Nauk o duhovnom životu" Louisa Lallemanta.

  "Nauk o duhovnom životu" – gramatika mistike i priručnik za duhovni život općenito – nenadmašno je djelo moderne duhovne literature. Malo je tko bolje od Louisa Lallemanta
  ocrtao temeljna načela mistike s njezinom božanskom jednostavnošću. Iz zapisa njegovih predavanja jasno je d...

  Pročitaj više