Mjesečna arhiva: Listopda 2017

 1. Jedan od najvećih duhovnih bestselera našega doba stigao u knjižare Verbum!

  Jedan od najvećih duhovnih bestselera našega doba stigao u knjižare Verbum!

  Ne postoji mnogo knjiga koje mogu bitno obogatiti naš pogled na život zadivljujući nas mnoštvom detalja, živih boja i neočekivanim spoznajama... "Nesveti sveti i druge priče" jedna je od njih i stoga nije čudo da je ova jedinstvena knjiga postala jedan od najvećih svjetskih duhovnih bestselera našega doba, najprodavanija knjiga u Rusiji nakon Biblije, do sada prevedena na više od deset svjetskih jezika i tiskana u milijunima primjeraka.

  Uz svježinu i neposrednost svojstv...

  Pročitaj više
 2. Predstavljena knjiga "Ljevica i desnica" autora Yuvala Levina

  Predstavljena knjiga "Ljevica i desnica" autora Yuvala Levina

  U četvrtak 26. listopada, u prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Ljevica i desnica" autora Yuvala Levina.

  U suvremenom društvu politička podjela na ljevicu i desnicu jedan je od izvora stalnih prijepora, ali kolikogod bile žive ideološke rasprave na svim razinama, izvori i narav te podjele mnogima su nejasni. U knjizi "Ljevica i desnica" koju je upravo objavila nakladna kuća Verbum, autor Yuval Levin, ugledni američki politički analitičar i jedan od najutjecajnijih intelektualaca našega doba, istražuje upravo te korijene političke podjele na desnicu i ljevicu ispitujući ideje ljudi koji su najbolje predstavljali svaku stranu u njezinim začetcima: Edmunda Burkea i Tomasa Painea. Pomnim proučavanjem njihova rada Levin pruža temeljit pregled početaka konzervativizma i progresivizma te daje dublji uvid u idejnu raspravu koja još uvijek oblikuje suvremenu politiku i društvo na Zapadu.

  Iscrpno analizirajući u pojedinim poglavljima knjige različite vidove te svjetonazorske rasprave, Levin majstorski ukazuje na to kako podjela koju su Burke i Paine uobličili nastavlja i danas oblikovati naš društveni život u različitim pitanjima: od pobačaja do socijalne skrbi, obrazovanja, gospodarstva, uloge države itd.

  "Ljevica i desnica" je stoga knjiga koja će pomoći podjednako liberalima i konzervativcima u boljem razumijevanju njihova intelektualnog nasljeđa, a bit će od temeljne važnosti i za svakog pojedinca koji želi izgraditi i dublje osvijetliti vlastiti politički svjetonazor, razumjeti temelje našega političkog poretka te na koncu svijet u kojem živimo.

  U duboko podijeljenoj hrvatskoj stvarnosti ova knjiga ima još veću težinu i aktualnost, jer njezini uvidi mogu unijeti itekako potrebnu jasnoću, uzdrmati ideološku samodopadnost na svim stranama te poslužiti kao osnova konstruktivna društvenoga i političkoga dijaloga.

  Knjiga "Ljevica i desnica" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku...

  Pročitaj više
 3. Predstavljena knjiga Tihona Ševkunova "Nesveti sveti i druge priče"

  Predstavljena knjiga Tihona Ševkunova "Nesveti sveti i druge priče"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak 19. listopada predstavljena je knjiga "Nesveti sveti i druge priče", jedan od najvećih duhovnih bestselera našega doba.

  Ova knjiga poznatog ruskog monaha o. Tihona Ševkunova oduševila je čitatelje diljem svijeta, prevedena je na više od deset svjetskih jezika te je u manje od godinu dana rasprodana u više od milijun primjeraka, postavši najprodavanija knjiga u Rusiji nakon Biblije.

  Razlog nesvakidašnjeg uspjeha ove knjige leži u činjenici što ona privlači i oduševljava već od prvih stranica otkrivajući nepoznati svijet prepun detalja, živih boja i neočekivanih spoznaja koje obogaćuju čitatelja. Uz svježinu i neposrednost svojstvene živopisnomu filmu, Tihon Ševkunov pripovijeda o tome kako se pri koncu studija režije, u vrijeme komunizma, nakon mučnih iskustava sa spiritizmom, približio pravoslavlju, obratio se i krstio te osjetivši monaški poziv ušao u jedini aktivni ruski  pravoslavni samostan koji je ostao otvoren u komunizmu. U nizu istinitih priča i anegdota, izvanredno živim i zanimljivim stilom, autor čitatelja uvodi u svijet posljednjih ruskih staraca, duhovnih učitelja koji su našli utočište u tomu samostanu, a koji je on sam imao p...

  Pročitaj više
 4. Fra Petar Lubina gostovao na Verbumovom "Susretu s autorom" 17. listopada u Splitu

  Fra Petar Lubina gostovao na Verbumovom "Susretu s autorom" 17. listopada u Splitu

  U utorak 17. listopada, u knjižari sv. Frane u Splitu gost Verbumovog  "Susreta s autorom" bio je fra Petar Lubina, a susretom je moderirala Zdravka Andrijašević.

  Fra Petar Lubina je rođen 1951. godine u Runovićima. Bogoslovlje je studirao u Dubrovniku, Makarskoj i Jeruzalemu, a za svećenika se zaredio 1977. godine u Jeruzalemu. Hrvatski je svećenik franjevac i poznati mariolog. Urednik je katoličkog mjesečnika "Marija" od 1982. godine. Vjernicima je poznat po tekstovima s područja mariološke znanosti i pobožnosti. Član je Hrvatskoga mariološkog instituta Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 1984. godine, a tajnikom instituta postao je 1996. godine. Također, član je i Međunarodne papinske marijanske akademije.

  Kroz susret, fra Petar Lubina s radošću se dotaknuo početka svog svećeničkog poziva naglasivši Marijinu pratnju kroz svoj životni i svećenički put. Kako kaže fra Petar, svjetlo je dana ugledao u župi Gospe Karmelske, a rođen je nekoliko dana prije njezina blagdana. Djetinjstvo mu je bilo usmjereno na blagdan Gospe Karmelske, njega se sa žudnjom iščekivalo, za njega praktički živjelo. Sjemenište ga je odvelo pod okrilje Gospe Sinjske, a bogoslovija u sjenu Kalvarije. Na taj način, u duhu sv. Franje Asiškoga, koji je franjevcima u baštinu ostavio osobitu ljubav prema Majci Isusovoj i njezino promicanje, navodi fra Petar, srastao je i on s marijanskom duhovnošću i pobožnošću. Srastanje s marijanskom duhovnošću i pobožnošću je toliko jako da je život i rad bez njih nezamisliv, navodi fra Petar.

  Kao gimnazijalac radio je naslove za katolički mjesečnik "Marija", a godine 1982., vođen Marijinom rukom, postaje najmlađim urednikom mjesečnika. Kroz rad na "Mariji" budile su se ideje o temama za časopis, a prvenstveno su se odnosile na pisanje o mjestima i događajima iz života Majke Božje. Sabrani tekstovi o mjestima i događajima iz života Djevice Marije postali su sadržaj prekrasne knjige "Stopama nazaretske Djevice". Na susretu je bilo riječi i o povijesti štovanja Blažene Djevice Marije od prvi kršćanskih zajednica do danas. Budući da je Blažena Djevica Marija prihvatila slobodno i nepodijeljena srca, vjerom i poslušnošću ulogu majke Sina Božjega te sudjeluje u njegovu djelu spasenja, Isusovi sljedbenici od početka joj iskazuju i osobito štovanje. Prve izraze divljenja, slavljenja i pohvala Majci Gospodnjoj naziremo već u evanđeoskim tekstovima. Oni se razvijaju tijekom vremena u čašćenju, zazivanju i nasljedovanju. Prvi izrazi hvale, prošnje i pobožnosti prema Majci Gospodinovoj razvijaju se tek nakon Efeškog sabora. U srednjem vijeku množe se marijanski spisi, homilije i liturgijski himni, nastaju prve marijanske pjesme te se pojavljuju marijanski blagdani. Razdoblje od kraja 19. st. pa do polovice 20. st. bogato je marijanskim teološkim naukom i pučkom pobožnošću. Duh Gospodnji neprestano u svojoj Crkvi potiče velikane duha i uma na stvaranje novih marijanskih molitvenih oblika. Svjestan važnosti, bogatstva i mnoštva molitava upućenih Mariji, fra Petar je u svoj knjizi "Blaženoj svi naraštaji" sabrao 127 molitava od početka kršćanstva do dan danas.

  Na...

  Pročitaj više
 5. "Istinoljubivost - Mediji" 18. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Istinoljubivost - Mediji" 18. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 18. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Istinoljubivost - Mediji".

  Niz knjiga pod zajedničkim nazivom "Moralno-duhovni život" predstavlja najbolje od onoga što je autor prof. dr. Ivan Fuček tijekom četrdeset godina studirao, naučavao i pisao te je stoga ovo svojevrsna kruna njegova stvaralačkog rada, njegov nesebičan i iznimno vrijedan dar hrvatskoj teološkoj znanosti i vjerskoj kulturi.

  Svaki od svezaka ovoga kompendija podijeljen je na dva dijela tako da uz prvi dio, koji nosi naslov "Spoznati", posvećen izlaganju glavnih zasada katoličkoga nauka, postoji uvijek i dio pod naslovom "Sprovesti" u kojem se nude sasvim praktični odgovori na konkretna pitanja iz svakodnevne životne prakse. U ovomu devetom svesku riječ je o istinoljubivosti na koju je, kao i na iskrenost, u govoru, ponašanju i djelovanju pozvana svaka osoba, te o medijima društvenoga priopćavanja koji su prvi Areopag modernoga vremena.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 150 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 75 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 18. listopada u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

  O knjizi mo...

  Pročitaj više
 6. Fra Petar Lubina gost Verbumova "Susreta s autorom" 17. listopada u Splitu

  Fra Petar Lubina gost Verbumova "Susreta s autorom" 17. listopada u Splitu

  U Verbumovoj knjižari sv. Frane u Splitu u utorak, 17. listopada 2017. u 20.30 sati, održat će se "Susret s autorom" kojim moderira Zdravka Andrijašević, a gost je fra Petar Lubina.

  Fra Petar Lubina je rođen u Runovićima 1951. godine. Bogoslovlje je studirao u Dubrovniku, Makarskoj i Jeruzalemu, a za svećenika se zaredio 1977. godine u Jeruzalemu. Hrvatski je svećenik franjevac i poznati mariolog.

  Urednik je katoličkog mjesečnika "Marija" od 1982. godine. Vjernicima je poznat po tekstovima s područja mariološke znanosti i pobožnosti. Član je Hrvatskoga mariološkog instituta Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 1984. godine, a tajnikom instituta postao je 1996. godine. Također, član je i Međunarodne papinske marijanske akademije.

  Fra Petar je autor nekoliko djela kao što su "Krunica naših dana", zbirke marijanskih molitava: "Pomoćnici kršćana", "Majci milosrđa" (2006.), "Bogorodici Djevici" (2005.), "Po uzoru naše nade" (zbirka koja je nastala u razdoblju od II. vatikanskog sabora do danas, 1962.-2009.). Zatim, "Stopama nazaretske Djevice", "Moja krunica", "Blaženom će me zvati", "Marijanska Hrvatska" (1995.) te Vodič marijanskom Hrvatskom (2012).

  Više govora o liku i djelu fra Petra Lubine bit će na "Susretu s autorom".

  Ulaz je slobodan!
   ...

  Pročitaj više
 7. Nova knjiga "Nesveti sveti i druge priče" uskoro dostupna u knjižarama Verbum!

  Nova knjiga "Nesveti sveti i druge priče" uskoro dostupna u knjižarama Verbum!

  "Nesveti sveti i druge priče" jedna je od onih knjiga koje mogu bitno obogatiti naš pogled na život i stoga nije čudo da je ova jedinstvena knjiga postala jedan od najvećih svjetskih duhovnih bestselera našega doba, najprodavanija knjiga u Rusiji nakon Biblije, do sada prevedena na više od deset svjetskih jezika i tiskana u milijunima primjeraka.

  Uz svježinu i neposrednost svojstvene živopisnomu filmu, Tihon Ševkunov pripovijeda o tome kako se pri koncu studija režije, u vrijeme komunizma, nakon mučnih iskustava sa spiritizmom, približio pravosla...

  Pročitaj više
 8. Nakladna kuća Verbum gostuje na Sajmu knjige u Frankfurtu

  Nakladna kuća Verbum gostuje na Sajmu knjige u Frankfurtu

  Od 11. do 15. listopada održava se 69. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, na kojem se i ove godine očekuje velik broj izlagača, više od 7300 nakladnika iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Sajam knjige u Frankfurtu, kao najveći sajam knjige na svijetu, predstavlja važno mjesto za književnu i nakladničku djelatnost. Ujedno je i važno mjesto za kulturnu razmjenu o čemu svjedoči plodna suradnja zahvaljujući kojoj domaći čitatelji imaju mogućnost čitati vrijedne knjige stranih autora objavljene na hrvatskom jeziku. Osim toga, brojna hrvatska izdanja prevode se na druge svjetske jezike, a tako je i s izdanjima nakladne kuće Verbum.

  Od osobitog značaja je to što nakladna kuća Verbum u Frankfurtu predstavlja i izdanja koja su samostalno priređena i koja može ponuditi stranim izdavačima, a to su knjige poticajnih misli pape Franje za prvopričesnike i krizmanike Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost te Sveta potvrda. Poticajne misli za krizmanike i Molitvenik pape Franje. Verbum je ove naslove samostalno priredio, a od izdavačke...

  Pročitaj više
 9. "Masonstvo bez maske" 11. listopada u pola cijene u knjižarama Verbum

  "Masonstvo bez maske" 11. listopada u pola cijene u knjižarama Verbum

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 11. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Masonstvo bez maske".

  Bivši visokopozicionirani američki mason John Salza u knjizi "Masonstvo bez maske" otkriva zaprepašćujuću istinu o onome što se zbiva unutar tajanstvenih masonskih loža...

  Pročitaj više
 10. Rasprodano prvo izdanje romana "Kad župniku prekipi"

  Rasprodano prvo izdanje romana "Kad župniku prekipi"

  Ukupna naklada u samo mjesec dana od objavljivanja dosegla 5.500 primjeraka

   

  Humoristični roman "Kad župniku prekipi" francuskoga autora Jeana Merciera nedavno objavljen u izdanju nakladničke kuće Verbum naišao je na odličan prijem hrvatske publike. Aktualan i vrlo životan, roman "Kad župniku prekipi" i mnoge je hrvatske čitatelje nasmijao i ganuo do suza te ga s od...

  Pročitaj više
Stranica