Mjesečna arhiva: Lipanj 2022

 1. Predstavljena knjiga „Heretici“

  Predstavljena knjiga „Heretici“

  Nakladna kuća Verbum u četvrtak 14. srpnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Heretici. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Verbum je nedavno objavio knjigu Heretici slavnoga engleskog pisca, obraćenika na katoličanstvo G. K. Chestertona. ...

  Pročitaj više
 2. Predstavljena knjiga "Mudrost pustinjskih otaca"

  Predstavljena knjiga "Mudrost pustinjskih otaca"

  Nakladna kuća Verbum u četvrtak 7. srpnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Mudrost pustinjskih otaca. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Jedno od najsnažnijih duhovnih gibanja ranog kršćanstva svakako je pustinjaštvo, uslijed kojeg su se mnogi kršćani, potaknuti nastojanjem za intenzivnijim življenjem duhovnog života, povukli na samotna mjesta, ponajviše nastanjujući egipatske pustinje počevši od 4. stoljeća. Duhovne misli i anegdote tih pustinjskih otaca i monaha, veliki su klasik kršćanske književnosti koji hrani duhovni život čitavih naraštaja tijekom stoljećâ, budući da na jednostavan način izriču temeljne istine o Bogu, svijetu i čovjeku.

  Nakladna kuća Verbum prije više godina objavila je opsežnu knjigu Život i izreke pustinjskih otaca koja je sabrala njihove izreke i zgode, a sada je u želji da te misli prepune životne mudrosti i duhovitosti učini privlačnima i najširem krugu čitatelja, objavila knjigu Mudrost pustinjskih otaca koja izreke i zgode otaca donosi u obliku privlačnog stripa. U ovoj jedinstvenoj knjizi prič...

  Pročitaj više
 3. Nova knjiga "Biljne terapije i recepti" sestre Ljubice Kovač na vrhu Verbumove top ljestvice

  Nova knjiga "Biljne terapije i recepti" sestre Ljubice Kovač na vrhu Verbumove top ljestvice

  Na vrhu lipanjske top ljestvice u knjižarama Verbum našla se nova knjiga Biljne terapije i recepti sestre Ljubice Kovač. Osim ovog noviteta, top ljestvica vam donosi i druge zanimljive knjige među kojima ćete sigurno naći nešto za sebe i svoju obitelj.

  Na vrhu top ljestvice ovaj put našla se knjiga Biljne terapije i recepti časne sestre Ljubice Kovač iz Posušja. Sestra Ljubica Bernardica Kovač već se desetljećima nesebično posvećuje brizi za bližnje svakodnevno primajući brojne ljude s različitim zdravstvenim tegobama i učinkovito im pomažući prirodnim ljekovitim pripravcima. Njezino bogato znanje i iskustvo, kojim je pomogla mnogim ljudima, sabrano je u ovoj jedinstvenoj knjizi koja donosi blago prokušanih znanja o ljekovitom bilju kao daru iz Božje ruke. Bogatstvom sadržaja kao i vrhunskim grafičkim oblikovanjem i opremom, otisnuta u cijelosti u koloru na velikome formatu u tvrdome uvezu, ova jedinstvena knjiga bit će dragocjeni zdravstveni priručnik u svakome domu.

  Na drugom mjestu smjestila se najnovija knjiga pape Franje naziva Želim ti dobar život. Ova knjiga pruža poticaje koji će ohrabriti i ojačati svakog čovjeka. U ovim izazovnim vremenima u kojima se svi nose sa sumnjama i poteškoćama, Papina knjiga pruža siguran oslonac i jasan putokaz u izazovima života, naglašavajući uvijek vrijednost i dostojanstvo, nas i naših bližnjih. „Važan si. Jedinstven si. Čudesan si!“, poruka je pape Franje za svakoga od nas. Čak i kada nas obuzmu brige ili umor, potrebno...

  Pročitaj više
 4. Predstavljena knjiga "Kuharica svete Hildegarde na suvremen način"

  Predstavljena knjiga "Kuharica svete Hildegarde na suvremen način"

  Nakladna kuća Verbum u četvrtak 30. lipnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Kuharica svete Hildegarde na suvremen način. Na konferenciji je sudjelovao mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Sv. Hildegarda iz Bingena, redovnica iz 12. stoljeća, jedna je od najfascinantnijih žena svih vremena. Čuvena je po svojoj širokoj izobrazbi i znanju te je razvila doista izvanredno poznavanje hrane u službi ravnoteže i zdravlja. Stoga njezine u...

  Pročitaj više
 5. "Riječi nade: 150 meditacija utjehe i ohrabrenja" Padra Pija u svim knjižarama Verbum

  "Riječi nade: 150 meditacija utjehe i ohrabrenja" Padra Pija u svim knjižarama Verbum

  Nakladna kuća Verbum obavještava svoje vjerne čitatelje da je biser duhovne literature, knjiga omiljenog sveca i mističara Padra Pija pod naslovom Riječi nade izašla iz tiska. Ova jedinstvena knjiga donosi 150 meditacija utjehe i ohrabrenja omogućujući da vam Padre Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji vas tješi i ohrabruje.

  Riječi nade donose probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omilj...

  Pročitaj više
 6. „Oduprite se laži“ Roda Drehera - upozorenje na opasnost i priručnik za otpor u svim knjižarama Verbum

  „Oduprite se laži“ Roda Drehera - upozorenje na opasnost i priručnik za otpor u svim knjižarama Verbum

  Nakladna kuća Verbum obavještava svoje vjerne čitatelje da je iz tiska izašao bestseler Oduprite se laži, još jedna hit-knjiga Roda Drehera, autora uspješnice Benediktova opcija.

  U svijetu u kojemu živimo mnogi uočavaju očite znakove „mekoga“ totalitarizma utemeljena više na psihološkoj manipulaciji nego na otvorenome nasilju. Građanske slobode sve se češće doživljavaju kao prijetnja „jednakost...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena knjiga „Mape značenja“

  Predstavljena knjiga „Mape značenja“

  Nakladna kuća Verbum u četvrtak 9. lipnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Mape značenja. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Po mnogima najutjecajniji suvremeni intelektualac, klinički psiholog Jordan Peterson nadasve je poznat po svojim bestselerima 12 pravila za život...

  Pročitaj više
 8. Hit-knjiga „Kuharica svete Hildegarde na suvremen način“ u svim knjižarama Verbum

  Hit-knjiga „Kuharica svete Hildegarde na suvremen način“ u svim knjižarama Verbum

  Nakon velikog uspjeha knjige Sveta Hildegarda i hrana kao lijek, drago nam je da našu vjernu publiku možemo obavijestiti da je iz tiska izašla hit-knjiga Kuharica svete Hildegarde na suvremen način.

  Sv. Hildegarda iz Bingena razvila je doista izvanredno poznavanje hrane u službi ravnoteže i zdravlja. Crpeći iz toga drevnog znanja i unoseći u njega dašak v...

  Pročitaj više
 9. Hit knjiga „Izbaci to iz glave“ na vrhu Verbumove top ljestvice

  Hit knjiga „Izbaci to iz glave“ na vrhu Verbumove top ljestvice

  Sedmi mjesec za redom svjetski bestseler Izbaci to iz glave nalazi se na vrhu Verbumove top ljestvice. Osim ove hit knjige, na ovoj svibanjskoj top ljestvici pronaći ćete još zanimljivih noviteta, kao i neke dugovječne bestselere.

  Na vrhu top ljestvice za svibanj i dalje uvjerljivo stoji svjetski bestseler Izbaci to iz glave autorice Jennie Allen. Autorica ističe da se najveća bitka svakoga od na...

  Pročitaj više
 10. Verbumova akcija u lipnju: sva izdanja iz biblioteke Populus na popustu od 30%

  Verbumova akcija u lipnju: sva izdanja iz biblioteke Populus na popustu od 30%

  Opskrbite se dobrim romanom za ljetno štivo!

  Nakladna kuća Verbum ovog je mjeseca lipnja pripremila poseban popust od 30% na izdanja iz svoje biblioteke Populus. Riječ je o Verbumovom posebnom izdavačkom ciklusu rezerviranom za popularnu književnost, koji pod sloganom „Popularno, opuštajuće, oplemenjujuće“ nudi čitav niz nadahnjujućih romana s romantičnim elementima.

  Popust od 30% odnosi se na sva izdanja biblioteke ...

  Pročitaj više
Stranica