Mjesečna arhiva: Veljača 2020

 1. Nova Papina knjiga "Vjerujem, vjerujemo" istodobno na talijanskom i hrvatskom jeziku

  Nova Papina knjiga "Vjerujem, vjerujemo" istodobno na talijanskom i hrvatskom jeziku

  Knjiga u kojoj papa Franjo tumači poznatu molitvu Vjerovanje sažeto iznoseći osnovu kršćanske vjere bit će istodobno s talijanskim izdanjem objavljena i u Hrvatskoj u izdanju Verbuma

  Nakon što je u svojim međunarodnim bestselerima Oče naš i Zdravo Marijo, objavljenima 2017. i 2018., papa Franjo protumačio te dvije osnovne kršćanske molitve, u svojoj trećoj knjizi nastaloj u razgovoru s...

  Pročitaj više
 2. Predstavljena intrigantna knjiga "Demon u demokraciji" filozofa i političara Ryszarda Legutka

  Predstavljena intrigantna knjiga "Demon u demokraciji" filozofa i političara Ryszarda Legutka

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 27. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Demon u demokraciji. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Kako to da su se bivši komunisti, za razliku od bivših disidenata i antikomunista, puno bolje i uspješnije prilagodili novim liberalno-demokratskim sustavima svugdje u Europi, pa tako i u Hrvatskoj? Kako to da su „djeca komunizma“ prilično utjecajna u politici, medijima, sveučilištima i kulturi?

  Istaknuti poljski i europski filozof i političar Ryszard Legutko u svojoj knjizi Demon u demokraciji, koju je objavila nakladna kuća Verbum, tvrdi da to nije samo zbog toga što su zahvaljujući privilegijama iz bivšega sustava imali više iskustva u državnoj upravi, lakšu dostupnost obrazovanja ili pak zbog toga što su preuzimajući državna poduzeća prilikom privatizacije došli u posjed sredstava koja su im omogućila bolji početni položaj za političke igre moći i utjecaja.

  Radi se o nečemu puno dubljem, jednoj sasvim tajnovitoj prednosti, a to je činjenica da liberalna demokracija posljednjih desetljeća počinje sve više sličiti na totalitarizam te tako s komunizmom dijeli svojevrsnu ideološku sličnost pa se istomišljenici prepoznaju i podupiru.

  Ova vrlo intrigantna knjiga, za koju je popratnu riječ uz hrvatsko izdanje napisao dr. sc. Stjepo Bartulica, a predgovor dr. sc. Nino Raspudić, pokazuje bit te sličnosti i toga prijetećeg totalitarizma te vrlo konkretno upućuje na njegova očitovanja koja počesto i ne opažamo jer je lišen izvanjske krutosti i brutalnosti. Ukazujući na opasnosti koje takav politički sustav sa sobom nosi Legutko istovremeno promišlja i o tome kako mu se oduprijeti te sačuvati ljudsku slobodu i dostojanstvo. Stoga bi ovu knjigu trebao pročitao svatko tko želi razumjeti europsku i hrvatsku stvarnost, jer kako je istaknuo Nino Raspudić „u zemlji poput Hrvatske, čije su elite savršen primjer neokrznuta kontinuiteta od komunizma do liberalno-demokratskih guvernera na daljinski upravljač briselske oligarhije, ova je knjiga posebno dragocjena i blagotvorna“.

  Knjiga ...

  Pročitaj više
 3. "Mali biseri crkvenih otaca" 26. veljače u pola cijene u Verbumu

  "Mali biseri crkvenih otaca" 26. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 26. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Mali biseri crkvenih otaca".

  Poznati isusovački duhovnik i propovjednik, kardinal Tomáš Špidlík, u ovoj je knjizi sabrao četrdeset duhovnih bisera iz kršćanske starine, citata crkvenih otaca, i na temelj...

  Pročitaj više
 4. Tri knjige koje otkrivaju sve o masonima, njihovim tajnama i društvenom utjecaju!

  Tri knjige koje otkrivaju sve o masonima, njihovim tajnama i društvenom utjecaju!

  Nakladna kuća Verbum donosi Vam tri izvrsne knjige koje otkrivaju sve o masonima, njihovim tajnama i društvenom utjecaju:

  1. Maurice Caillet: Bio sam mason - potresna ispovijest bivšeg visokopozicioniranog člana masonske lože

  Nekadašnji visokopozicionirani mason Maurice Caillet u ovoj fascinantnoj knjizi opisuje svoj dramatični životni put u obliku životne ispovijesti koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Bio je uvjereni ateist, aktivan u Socijalističkoj partiji, a kao liječnik gi...

  Pročitaj više
 5. Predstavljeni naslovi "Vodič kroz Deset zapovijedi za djecu" i "Mali euharistijski katekizam" u novom nizu izdanja za djecu

  Predstavljeni naslovi "Vodič kroz Deset zapovijedi za djecu" i "Mali euharistijski katekizam" u novom nizu izdanja za djecu

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 20. veljače na konferenciji za medije predstavljene su knjige Vodič kroz Deset zapovijedi za djecu i Mali euharistijski katekizam. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum upravo je u svom novom nizu izdanja za djecu – dječjoj biblioteci Korak po korak objavila prva dva naslova Vodič kroz Deset zapovijedi za djecu i Mali euharistijski katekizam. Radi se o priručnicima za djecu koji ih uvode u otajstva kršćanske vjere i potiču ih da rastu u odnosu s Isusom.

  Vodič kroz Deset zapovijedi za djecu izvrsna je knjižica koja djeci na njima prilagođen način otkriva Božje zapovijedi i to ne kao popis zabrana, nego kao korake u vlastitom izgrađivanju i putokaze do istinske životne radosti. Kroz ovu prekrasno ilustriranu knjigu djeca će tako na zanimljiv i jedinstven način doživjeti Deset zapovijedi, dobiti poticaj da ih žive u svakodnevici te budu sretni i žive u miru sa svim ljudima. U knjizi je, na djeci prilagođen način, objašnjena pojedina Božja zapovijed, izneseni su prijedlozi što djeca mogu učiniti ako žele biti sretni, ali i napomene koje govore o tome što ih može udaljiti od Boga. Na kraju svake zapovijedi nalazi se i popratni tekst iz Biblije kojeg djeca s lakoćom mogu povezati s konkretnom Božjom zapovijedi.

  Knjiga Mali euharistijski katekizam sadrži najvažnije elemente kršćanskog nauka o euharistiji, odnosno misi i sv. Pričesti. Ova knjiga će tako pomo...

  Pročitaj više
 6. Verbumova akcija "Uzmi 3, plati 2" produljena do kraja mjeseca!

  Verbumova akcija "Uzmi 3, plati 2" produljena do kraja mjeseca!

  Akcija "Uzmi 3, plati 2" zbog velikog zanimanja čitatelja nastavlja se do kraja mjeseca veljače u Verbumovim knjižarama i na web knjižari www.verbum.hr.

  Ovom akcijom u bilo kojoj od 13 knjižara diljem Hrvatske (Split, Zagreb, Osijek, Rijeka, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Varaždin, Slavonski Brod, Požega i Vinkovci) i na web knjižari svaki kupac ima pogodnost da za 3 kupljene knjige u izdanju nakladne kuće Verbum jednu od njih dobije potpuno besplatno, a besplatna je ona knjiga s najnižom cijenom.

  Ovom prigodom moguće je birati iz Verbumove ponude preko 550 vrijedn...

  Pročitaj više
 7. "Putovanje na Alphu Centauri" uz 40% popusta u knjižarama Verbum!

  "Putovanje na Alphu Centauri" uz 40% popusta u knjižarama Verbum!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu veljači dostupna je knjiga "Putovanje na Alphu Centauri" Michaela O'Briena i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:
  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplatn...

  Pročitaj više
 8. "Ljevica i desnica" 19. veljače u pola cijene u Verbumu

  "Ljevica i desnica" 19. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 19. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Ljevica i desnica".

  U knjizi "Ljevica i desnicaYuval Levin, ugledni američki politički analitičar i jedan od najutjecajnijih intelek...

  Pročitaj više
 9. Predstavljen inspirativan roman "Kruh anđeoski" Tesse Afshar

  Predstavljen inspirativan roman "Kruh anđeoski" Tesse Afshar

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 13. veljače na konferenciji za medije predstavljen je izvrstan roman Kruh anđeoski autorice Tesse Afshar. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum pod posebnim izdavačkim nizom Populus objavljuje popularne, oplemenjujuće i opuštajuć...

  Pročitaj više
 10. Akcija u knjižarama Verbum - paket s književnim remek - djelima

  Akcija u knjižarama Verbum - paket s književnim remek - djelima

  U svim knjižarama Verbum potražite poseban paket od dvije knjige koji sadrži izvrsna remek-djela, romane Hvalospjev Leibowitzu i Most San Luis Rey.

  Redovna cijena knjige Hvalospjev Leibowitzu iz...

  Pročitaj više
Stranica