Mjesečna arhiva: Svibanj 2013

 1. Od 1. lipnja započinje nova Verbumova prodajna akcija!

  Od 1. lipnja započinje nova Verbumova prodajna akcija!

  U razdoblju do 1. do 30. lipnja u svim Verbumovim knjižarama, kao i u webknjižari www.verbum.hr, možete kupiti bilo koju od knjiga iz Verbumove duhovne biblioteke ANIMA uz popust od 30%.

  Tom prigodom moguće je birati iz ponude od preko dvadeset vrijednih izdanja koja hrane dušu, poput sabranih misli sv. Edith Stein, sv. Augustina, Majke Terezije, sv. Terezije od Djeteta Isusa i dr.

  Ovu pogodnost moguće je ostvariti u bilo kojoj od 12 Verb...

  Pročitaj više
 2. Danijela De Micheli Vitturi gostovala na Verbumovu Susretu s autorom u svibnju

  Danijela De Micheli Vitturi gostovala na Verbumovu Susretu s autorom u svibnju

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 28. svibnja održan je Susret s autorom na kojem je gostovala Danijela De Micheli Vitturi, autorica čiji je rad na osobit način obilježen angažmanom na polju obiteljske tematike. Pjesništvo, stručni i popularni radovi, autorske radio-emisije, zalaganje na polju društvenog života tek je djelić onoga o čemu je progovorila u sklopu programa Susreta s autorom.

  Danijela De Micheli Vitturi autorica je mnoštva radova objavljivanih u Glasniku HKLD-a, Obnovljenom životu, Jordanu, Hrvatskim obzorjima, Bračkoj crkvi, Gospi sinjskoj, Glasilu Fra Rafo Kalinić, Mariji, Glasniku SiM, zbornicima simpozija itd., a do sada joj je objavljena knjiga "Križni put Gospodina našega Isusa Krista" u izdanju Matice hrvatske 2011. godine, opremljena likovnim radovima Josipa Botterija Dinija.

  Spominjući se svojih literarnih početaka rekla je kako sežu još iz vremena osnovne škole kada piše prve pjesme i radove koji su bili objavljivani u školskim listovima. Otada neprekidno piše različite radove.

  Na Susretu s autorom kojim je moderirala Jelena Hrgović, Danijela De Micheli Vitturi tom je prigodom čitala neke od svojih pjesama, među kojima se osobito ističe pjesma "Molitva za nerođene". Riječ je o pjesmi koja izražava cijelu "dramu" između prava na život i prava na izbor, a koja je objavljena i u Moralno-duhovnom nizu poznatog moralista Ivana Fučeka. Osim toga pjesma je objavljivana u različitim glasnicima i časopisima, a nastala je povodom Dana života te iskazuje sukus onoga čime se u svom radu bavila Vitturi, liječnica obiteljske medicine, pjesnikinja, savjetnica za obitelj te majka osmero djece, velika zagovornica života.

  Naime, ova pjesničku duša koja već u osnovnoj školi, a poslije i srednjoj, osim što piše različite literarne radove, sudjeluje i u likovnoj i dramskoj grupi, odlazi na natjecanja iz fizike itd., za svoj životni put odabire Medicinski fakultet u Zagrebu. Kako je sama istaknula, puno joj je toga išlo od ruke, i bilo je teško izabrati jednu stvar, no ona je izabrala medicinu budući da je riječ o plemenitom zanimanju. To vrijeme, osim intenzivnog studija, obilježila je i košarka koju je igrala za fakultet, ali i duhovna izgradnja na vjeronauku kod Isusovaca.

  Po završetku studija vratila se iz Zagreba i brzo počela raditi u struci. Početkom 80-ih se udala i započela obiteljski život, a od 1988. do 1999. rodila je devet djece. U tom vremenu osobito ispunjenom radošću, poezija je ostala po strani, a ponovno će oživjeti upravo zahvaljujući sudjelovanju na pjesničkoj manifestaciji Croatia rediviva 90-ih kada se iznova budi želja za pisanjem koja ne jenjava do danas.

  Tih godina Danijela De Micheli Vitturi sudjelovala je i u osnivanju Savjetovališta za obitelj u župi Gospe od zdravlja u Splitu gdje i danas volonterski djelujete kao savjetnica za prirodno planiranje obitelji i obiteljsku medicinu, a dvadesetak godina kontinuiranog rada obilježilo je neposredno upoznavanje s različitim aspektima obi...

  Pročitaj više
 3. Na hrvatskom jeziku objavljena prva knjiga pape Franje "Korupcija – Zlo našega vremena"

  Na hrvatskom jeziku objavljena prva knjiga pape Franje "Korupcija – Zlo našega vremena"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 29. svibnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga pape Franje "Korupcija – Zlo našega vremena", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Prva autorska knjiga pape Franje – Jorgea Maria Bergoglia objavljena na hrvatskom jeziku bavi se vrlo aktualnom temom korupcije. "Grijeh se oprašta, a korupcija se ne može oprostiti. Ona, prije svega, treba bi...

  Pročitaj više
 4. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u travnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u travnju

  Verbumova top ljestvica najtraženijih naslova u travnju donosi deset preporuka za čitatelje. Na samom vrhu smjestila se Papina biografija poznatog vatikanista Andree Torniellija "Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo" u kojoj su sabrani detalji iz života, ideje i poruke. Na drugom je mjestu knjiga Benedikta XVI."Naučiti vjerovati", koja je u samo dva mjeseca od objave na hrvatski jezik doživjela drugo izdanje zbog snažne duhov...

  Pročitaj više