Mjesečna arhiva: Travanj 2014

 1. "10 navika sretnih ljudi" sv. Ivana XXIII. u knjižarama!

  "10 navika sretnih ljudi" sv. Ivana XXIII. u knjižarama!

  Nakladna kuća Verbum objavila je vedru i poticajnu knjižicu sv. Ivana XXIII. "10 navika sretnih ljudi". Knjižica donosi savjete svetog pape Ivana XXIII. za bolji i opušteniji život, koje prate meditativne ilustracije i fotografije.

  Dobrota i mudrost svetog pape Ivana XXIII. na poseban su način sažete u njegovih deset načela za svaki dan objavljenih u ovoj ilustriranoj knjižici pod naslovom "10 navika sretnih ljudi". Ova životna načela bila su njegov svakodnevni osobni program ž...

  Pročitaj više
 2. U tijeku je prigodna akcija na knjige Ivana Pavla II.

  U tijeku je prigodna akcija na knjige Ivana Pavla II.

  Prigodom kanonizacije pape Ivana Pavla II. nakladna kuća Verbum, koja je dosada objavila niz knjiga Karola Wojtyle / Ivana Pavla II. kao i knjiga o njemu, želeći približiti lik i djelo ovoga iznimnoga pape putem pisane riječi, pripremila je prigodnu akciju na knjige Ivana Pavla II. i o Ivanu Papi II. koja će trajati do kraja svibnja, a koja započinje u ponedjeljak 28. travnja.

  Riječ je o knjigama koje su već velikim dijelom poznate čitateljima, jer su iznimno obilježile misao 20. stoljeća, ali svojom univerzalnošću i aktualnošću sadržaja zasigurno će i dalje biti tr...

  Pročitaj više
 3. Biblioteka USKL!ČNIK bogatija za tri nova naslova pape Ivana Pavla II.

  Biblioteka USKL!ČNIK bogatija za tri nova naslova pape Ivana Pavla II.

  Verbumova biblioteka Uskličnik bogatija je za tri nova naslova pape Ivana Pavla II. / Karola Wojtyle koja će zasigurno oduševiti čitatelje budući je riječ o naslovima koji više nisu dostupni u tvrdom uvezu kako su izvorno bili objavljeni, te su sada čitateljima dostupni u džepnom uvezu i po povoljnijim cijenama.

  Beatifikacija papa Ivana Pavla II. nesumnjivo je poticaj da se s likom i djelom ovoga velikoga čovjeka i pape upoznamo bolje, a u tome će zasigurno pomoći i novi naslovi.

  "Ljubav i odgovor...

  Pročitaj više
 4. Nova knjiga pape Franje

  Nova knjiga pape Franje

  U nakladi Verbuma upravo je objavljena nova knjiga pape Franje "Poniznost. Put prema Bogu", a dostupna je u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr.

  Jorge Mario Bergolio / papa Franjo u ovoj nas knjizi uvodi u duboko razmišljanje o poniznosti kao jednoj od temeljnih krjeposti za istinsku izgradnju pojedinca i zajedništva među ljudima.

  Nadahnuta spisima crkvenoga oca Doroteja iz Gaze, poznata po svojim duhovnim poukama monasima, ova knjiga svakoga potiče na duhovno preispitivanje te ukazuje na temeljni razlog razjedinjenosti u društvu, podjele koje proizlaze iz ogovaranja, međusobnoga ranjavanja, isključivanja, omalovažavanja itd.

  Papa ističe da je važno u srcu formirati ispravan stav ispitivanja savjesti, odnosno preispitivanja sama sebe, koji otvara prostor i samooptuživanju. Da bi se to moglo učiniti, potrebno je napustiti sve predrasude, nesvjestan ili licemjeran stav predstavljanja takva čina kao nečega djetinjasta i kukavičkoga. Umjesto toga, potrebno je znati kako optuživanje sama sebe uključuje hrabrost da se odrekne uljepšavanja sebe pred drugima, kako bi se očitovala istina. Stoga Jorge Bergoglio, danas papa Franjo, ističe važnost čina poniznosti koji utječe na razumijevanje sama sebe, ali i drugih ljudi.

  Knjiga je ovo koja proniče u tajnu razumijevanja čovjeka kao takva, ali i društva u cjelini, nudeći veliko duhovno blago iz pera čovjeka koji vlastitim životom svjedoči ono što naučava...

  Pročitaj više
 5. Noć knjige u Verbumu

  Noć knjige u Verbumu

  U Hrvatskoj je u srijedu, 23. travnja po treći put održana manifestacija Noć knjige s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

  Nakladna kuća Verbum od početka je uključena u program manifestacije Noć knjige, a u trećoj godini održavanja Noći knjige sudjelovala je sa svojim knjižarama u Zagrebu (Teslina 11) i Splitu (Trumbićeva obala 1) gdje su svim posjetiteljima vrata bila otvorena do 24 sata.

  Posjetitelji Verbumovih knjižara imali su mogućnost upoznati se s bogatom ponudom koja uključuje preko 5000 naslova više od sto nakladnika, a Noć knjige u Verbumu obilježila je i akcija "Uzmi 3, plati 2" koja je vrijedila za sve knjige u izdanju Verbuma, preko 400 naslova s područja: religija i duhovnost, čovjek i društvo, obitelj i roditeljstvo, djeca i mladi, književnost, publicistika itd.

  Inače, 23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava, a Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio "Juditu" te se tom prigodom organizira manifestacija Noć knjige koja je i ove godine privukla velik broj zaljubljenika...

  Pročitaj više
 6. Specijalizirana prodavaonica DONUM od sada na raspolaganju od 8 do 20 sati!

  Specijalizirana prodavaonica DONUM od sada na raspolaganju od 8 do 20 sati!

  Donum, specijalizirana prodavaonica ukrasnih darova i uporabnih predmeta s kršćanskom simbolikom, svoja je vrata otvorila svima u vremenu od 8 do 20 sati. Inače, prodavaonica Donum do sada je radila dvokratno, a prema novom radnom vremenu svima će biti na raspolaganju od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 20 sati, a subotom od 8,30 do 13 sati.

  Donum je specijalizirana prodavaonica predmeta s kršćanskom simbolikom u kojoj je moguće pronaći darove za različite prigode, a na zagrebačkom Kaptolu otvorena je 2008. godine. Ponuda ovog jedinstvenog prodajnog mjesta...

  Pročitaj više
 7. Svečano zatvoreni 10. "Dani kršćanske kulture" i dodijeljena nagrada "Andrija Buvina" Bernhardu Meuseru

  Svečano zatvoreni 10. "Dani kršćanske kulture" i dodijeljena nagrada "Andrija Buvina" Bernhardu Meuseru

  U utorak, 15. travnja svečano su zatvoreni 10. "Dani kršćanske kulture" u Splitu. Tom prigodom dodijeljena je i nagrada "Andrija Buvina" njemačkom publicistu i inicijatoru projekta YOUCAT Bernhardu Meuseru, a u glazbenom dijelu programa nastupila je Schola cantorum Umjetničke akademije u Splitu pod ravnanjem prof. Sare Dodig.

  Na samom početku nazočnima se u dvorani Ivana Pavla II. u Nadbiskupijskom ordinarijatu obratio domaćin, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić na, kako je istaknuo, zadnjoj vidljivoj postaji Dana kršćanske kulture, za koju vjeruje da je to nova postaja na kojoj je organizator manifestacije dobio nadahnuća za nove poduhvate u budućnosti. Također, mons. Barišić je čestitajući dobitniku nagrade, djelatniku na polju kulture Bernhardu Meuseru, istaknuo da "kultura nije zatvorena u naše prostore nego je otvorena prema drugima kao što smo i mi otvoreni prema drugima i oni prema nama." Govoreći o ovogodišnjem laureatu rekao je kako ova nagrada dolazi do izražaja u svome dobitniku. Meuser je poznat po svome projektu YOUCAT koji promovira kršćanske vrednote i koji je došao u razne dijelove svijeta, pa tako i do nas u hrvatskom prijevodu. "Youcat je projekt za mlade, a Buvinova vrata su također bila projekt za mlade u onom vremenu. Ona su bila izričaj kršćanskih vrednota na suvremen način, a to vrijedi do danas" rekao je mons. Barišić.  

  "Kršćanstvo jest u korijenima našeg ideniteta, i splitskog i hrvatskog i europskog. Njegovati kršćanske tradicije je više nego dobra stvar" istaknuo je dr. sc. Siniša Kuko, proč...

  Pročitaj više
 8. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!"

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 2. travnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!" autora Klausa Dicka, Rudolfa Gehriga, Bernharda Meusera i Andreasa Süßa. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  Nakon velikog uspjeha kod čitatelja prethodnih "YOUCAT" izdanja i novi vodič za ispovijed, koji na zanimljiv i poticajan način približava sakrament ispovijedi, zasigurno će biti vrijedna pomoć u razumijevanju sakramenta ispovijedi i važnosti pristupanja istome, kako mladima tako i svima onima koji vole živopisna izdanja kakvo je novi "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!".          

  Sakrament ispovijedi jedinstven je dar kojim možemo u srcu zadobiti istinski mir i pomirenje s Bogom. Iako mnogi mladi traže ispovijed, ima puno i onih koje je potrebno potaknuti, približiti im sakrament pomirenja na razumljiv, jednostavan, a opet dubok način.

  Naglasak Vodiča je na Božjem milosrđu, a glavna je poruka ta da ispovijed nije neugodna dužnost nego je golemi dar koji oslobađa čovjeka i omogućuje mu da doživi neizmjernu Božju ljubav te mu omogućuje posve novi početak. Sto...

  Pročitaj više