Mjesečna arhiva: Travanj 2014

 1. "10 navika sretnih ljudi" sv. Ivana XXIII. u knjižarama!

  "10 navika sretnih ljudi" sv. Ivana XXIII. u knjižarama!

  Nakladna kuća Verbum objavila je vedru i poticajnu knjižicu sv. Ivana XXIII. "10 navika sretnih ljudi". Knjižica donosi savjete svetog pape Ivana XXIII. za bolji i opušteniji život, koje prate meditativne ilustracije i fotografije.

  Dobrota i mudrost svetog pape Ivana XXIII. na poseban su način sažete u njegovih deset načela za svaki dan objavljenih u ovoj ilustriranoj knjižici pod naslovom "10 navika sretnih ljudi". Ova životna načela bila su njegov svakodnevni osobni program ž...

  Pročitaj više
 2. U tijeku je prigodna akcija na knjige Ivana Pavla II.

  U tijeku je prigodna akcija na knjige Ivana Pavla II.

  Prigodom kanonizacije pape Ivana Pavla II. nakladna kuća Verbum, koja je dosada objavila niz knjiga Karola Wojtyle / Ivana Pavla II. kao i knjiga o njemu, želeći približiti lik i djelo ovoga iznimnoga pape putem pisane riječi, pripremila je prigodnu akciju na knjige Ivana Pavla II. i o Ivanu Papi II. koja će trajati do kraja svibnja, a koja započinje u ponedjeljak 28. travnja.

  Riječ je o knjigama koje su već velikim dijelom poznate čitateljima, jer su iznimno obilježile misao 20. stoljeća, ali svojom univerzalnošću i aktualnošću sadržaja zasigurno će i dalje biti tr...

  Pročitaj više
 3. Biblioteka USKL!ČNIK bogatija za tri nova naslova pape Ivana Pavla II.

  Biblioteka USKL!ČNIK bogatija za tri nova naslova pape Ivana Pavla II.

  Verbumova biblioteka Uskličnik bogatija je za tri nova naslova pape Ivana Pavla II. / Karola Wojtyle koja će zasigurno oduševiti čitatelje budući je riječ o naslovima koji više nisu dostupni u tvrdom uvezu kako su izvorno bili objavljeni, te su sada čitateljima dostupni u džepnom uvezu i po povoljnijim cijenama.

  Beatifikacija papa Ivana Pavla II. nesumnjivo je poticaj da se s likom i djelom ovoga velikoga čovjeka i pape upoznamo bolje, a u tome će zasigurno pomoći i novi naslovi.

  "Ljubav i odgovor...

  Pročitaj više
 4. Nova knjiga pape Franje

  Nova knjiga pape Franje

  U nakladi Verbuma upravo je objavljena nova knjiga pape Franje "Poniznost. Put prema Bogu", a dostupna je u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr.

  Jorge Mario Bergolio / papa Franjo u ovoj nas knjizi uvodi u duboko razmišljanje o poniznosti kao jednoj od temeljnih krjeposti za istinsku izgradnju pojedinca i zajedništva među ljudima.

  Nadahnuta spisima crkvenoga oca Doroteja iz Gaze, poznata po svojim duhovnim poukama monasima, ova knjiga svakoga po...

  Pročitaj više
 5. Noć knjige u Verbumu

  Noć knjige u Verbumu

  U Hrvatskoj je u srijedu, 23. travnja po treći put održana manifestacija Noć knjige s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

  Nakladna kuća Verbum od početka je uključena u program manifestacije Noć knjige, a u trećoj godini održavanja Noći knjige sudjelovala je sa svojim knjižarama u Zagrebu (Teslina 11) i Splitu (Trumbićeva obala 1) gdje su svim posjetiteljima vrata bila otvorena do 24 sata.

  Posjetitelji Verbumovih knjižara imali su mogućnost upoznati se s bogatom ponudom koja uključuje...

  Pročitaj više
 6. Specijalizirana prodavaonica DONUM od sada na raspolaganju od 8 do 20 sati!

  Specijalizirana prodavaonica DONUM od sada na raspolaganju od 8 do 20 sati!

  Donum, specijalizirana prodavaonica ukrasnih darova i uporabnih predmeta s kršćanskom simbolikom, svoja je vrata otvorila svima u vremenu od 8 do 20 sati. Inače, prodavaonica Donum do sada je radila dvokratno, a prema novom radnom vremenu svima će biti na raspolaganju od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 20 sati, a subotom od 8,30 do 13 sati.

  Donum je specijalizirana prodavaonica predmeta s kršćanskom simbolikom u kojoj je moguće pronaći darove za različite prigode, a na zagrebačkom Kaptolu otvorena je 2008. godine. Ponuda ovog jedinstvenog prodajnog mjesta...

  Pročitaj više
 7. Svečano zatvoreni 10. "Dani kršćanske kulture" i dodijeljena nagrada "Andrija Buvina" Bernhardu Meuseru

  Svečano zatvoreni 10. "Dani kršćanske kulture" i dodijeljena nagrada "Andrija Buvina" Bernhardu Meuseru

  U utorak, 15. travnja svečano su zatvoreni 10. "Dani kršćanske kulture" u Splitu. Tom prigodom dodijeljena je i nagrada "Andrija Buvina" njemačkom publicistu i inicijatoru projekta YOUCAT Bernhardu Meuseru, a u glazbenom dijelu programa nastupila je Schola cantorum Umjetničke akademije u Splitu pod ravnanjem prof. Sare Dodig.

  Na samom početku nazočnima se u dvorani Ivana Pavla II. u Nadbiskupijskom ordinarijatu obratio domaćin, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić na, kako je istaknuo, zadnjoj vidljivoj postaji Dana kršćanske kulture...

  Pročitaj više
 8. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!"

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 2. travnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!" autora Klausa Dicka, Rudolfa Gehriga, Bernharda Meusera i Andreasa Süßa. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  Nakon velikog uspjeha kod čitatelja prethodnih "YOUCAT" izdanja i novi vodič za ispovijed, koji na zanimljiv i poticajan način približava sakra...

  Pročitaj više