Mjesečna arhiva: Svibanj 2023

 1. Predstavljena knjiga „Izbavi nas od zla“

  Predstavljena knjiga „Izbavi nas od zla“

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 11. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Izbavi nas od zla. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik.

  Legendarni svećenik o. Gabriele Amorth, koji je mnoge ljude oslobodio dugogodišnjega demonskog utjecaja, najpoznatiji je egzorcist našeg vremena. Njegova nedavno objavljena knjiga ...

  Pročitaj više
 2. Verbum upravo objavio molitvenik "Izbavi nas od zla" oca Gabrielea Amortha

  Verbum upravo objavio molitvenik "Izbavi nas od zla" oca Gabrielea Amortha

  Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila djelo Izbavi nas od zla, molitvenik koji je osobno sastavio najpoznatiji i najvažniji egzorcist našeg vremena, otac Gabriele Amorth.

  Legendarni svećenik i egzorcist o. Gabriele Amorth kao službeni egzorcist Papine rimske biskupije mnoge je ljude oslobodio dugogodišnjega demonskog utjecaja. Posebice je postao poznat po knjigama Egzorcist govori i Novi izvještaji jednoga egzorcista, u kojima je opisao svoju borbu sa Sotonom i otkrio tajne demonskoga djelova...

  Pročitaj više
 3. Otkrivamo kako odabrati prikladne darove za pričest i krizmu

  Otkrivamo kako odabrati prikladne darove za pričest i krizmu

  U vremenu slavlja prve pričesti i krizme mnogi se suočavaju s pitanjem kako odabrati dar koji ima simboličnu i praktičnu vrijednost. Stoga smo izdvojili neke lijepe i korisne darove koji će istovremeno biti trajna uspomena na svečani dan primanja svetih sakramenta.

  Za prvopričesnike

  Mnogi za prvu pričest žele darovati vrijednu knjigu, a najpoznatija knjiga za prvopričesnike je ona pape Franje Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost. U ovoj jedinstvenoj knjizi popraćenoj lijepim ilustracijama papa Franjo jednostavnim i prvopričesnicima razumljivim riječima progovara o temeljnim vjerskim stvarnostima: Bogu stvoritelju, susretu s Isusom u svetoj pričesti, snazi sakramenata, svetoj ispovijedi kao susretu s Isusom koji nas ljubi, Crkvi koja je poput dobre mame. Na koncu Papa upućuje i važne poruke za život, pune ohrabrenja. Knjiga sadrži i poseban prostor za posvetu, fotografije, uspomene i potpise uzvanika. Ovo je doista najljepši i najprikladniji dar za prvopričesnike!

  Čest je poklon prvopričesnicima i Ilustrirana Biblija za mlade koja sadrži odabrane biblijske tekstove, popraćene bogatim i privlačnim ilustracijama koje pomažu lakšem razumijevanju biblijskog teksta. Knjiga je dostupna u dvije verzije: u bijelom ilustriranom tvrdom uvezu i klasičnom tvrdom uvezu u crvenoj boji.

  Posebni knjižni poklon-paket Prva sveta pričest sadrži u lijepom i svečanom darovnom pakiranju dvije gore opisane knjige: Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost i Ilustrirana Biblija za mlade. Djeca će primanjem tog paketa za prvu pričest dobiti lijepu uspomenu, ali istodobno i dvije doista vrijedne knjige koje će ih uputiti u bogatstvo sakramenta euharistije te im potaknuti zanimanje za Sveto pismo.

  Prvopričesnicima će svakako biti zanimljiv i Youcat za djecu – katolički katekizam za djecu i roditelje – koji obrađuje svu katoličku vjeru kako je izložena u Katekizmu Katoličke Crkve u obliku pitanja i odgovora, na djeci prikladan i od Crkve odobren način. Osim pitanja i odgovora, u knjizi se nalaze i odlomci s pojašnjenjima koji služe boljemu razumijevanju. Na kraju knjige nalazi se popis pojmova i tema kao pomoć za lakše nalaženje konkretnih sadržaja. Iz istog Youcat niza valja izdvojiti i album uspomena Youcat – Moja prva sveta pričest koji će nezaboravne trenutke prve svete pričesti sačuvati zauvijek, a možete ga nabaviti zasebno ili u kompletu Youcat – Prva sveta pričest – koji u posebno dizajniranoj kutiji sadrži album uspomena Youcat – Moja prva sveta pričest i Youcat za djecu – katolički katekizam za djecu i roditelje.

  Za prvopričesnike su vrlo prikladne i Biblija za hrabre dječake i Biblija za hrabre djevojčice – prekrasno ilustrirane, nadahnjujuće i poticajne knjige. Sara, Rebeka, Rahela, Mirjam, Ruta, Noemi, Estera, Elizabeta, Marta i Marija i mnoge druge iznimne biblijske žene oživljene su tako u knjizi Biblija za hrabre djevojčice, dok su iznimni biblijski muškarci kao što su Noa, Abraham, Izak, Jakov, Josip, Mojsije, Jošua, Samson, David, Ilija, Ivan Krstitelj, Petar, Pavao i mnogi drugi oživljeni u knjizi Biblija za hrabre dječake.

  Prvopričesnike će sigurno razveseliti i knjiga Istraga o Bogu u kojoj dvoje znatiželjnih prijatelja Sofija i Toma provode neobičnu istragu – istragu o Bogu. Preko zabavnih i poučnih ilustracija, prikladnih djeci, autorica ogovara na čak 52 zanimljiva pitanja o Bogu i vjeri koja je ovaj dvojac temeljito istražio ostavljajući na svakoj stranici mnogo tragova, dokaza i otkrića o svemu što svakoga od nas može zanimati o vjeri, a posebno prvopričesnike koji tek kreću na zreliji put vjere. Na kraju knjige nalazi se prostor gdje svaki prvopričesnik može započeti svoju privatnu istragu o Bogu te zapisati zaključke, molitve, pitanja.

  Za krizmanike

  Kao prikladan dar za krizmanike ističe se posebna knjiga pape Franje baš za tu namjenu: Sveta potvrda. Poticajne misli za krizmanike. U ovoj lijepo opremljenoj knjizi obogaćenoj privlačnim fotografijama papa Franjo se neposrednim i povjerljivim riječima obraća izravno mladima progovarajući o sakramentu svete potvrde i darovima Duha Svetoga. U knjizi je predviđen i prostor za pisanje posvete i čestitke krizmaniku, kao i mjesto za fotografiju zbog čega je vrlo prikladan i vrijedan dan krizmanicima.

  Krizmanicima će biti zanimljiv i jedinstveni vjerski priručnik pisan jezikom mladih YOUCAT – Katekizam Katoličke Crkve za mlade (Youth Catechism). Riječ je o...

  Pročitaj više
 4. Predstavljena knjiga "Don Dolindo - Isuse, misli ti!"

  Predstavljena knjiga "Don Dolindo - Isuse, misli ti!"

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 4. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Don Dolindo – Isuse, misli ti!. Na konferenciji su sudjelovali mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

  Talijanski svećenik i mistik don Dolindo Ruotolo hrvatskoj je publici već poznat po molitvi Isuse, misli ti. Kako bismo još bolje upoznali ovog duhovnog velikana, nakladnička kuća Verbum nedavno...

  Pročitaj više
 5. Aktualna Verbumova top ljestvica

  Aktualna Verbumova top ljestvica

  Na prvom mjestu Verbumove top ljestvice i dalje se nalazi knjiga Brini se manje, moli se više. Osim ove Verbumove uspješnice, na top ljestvici se nalaze i brojna druga izdanja, poput duhovnih bestselera Padra Pija, Georga Gänsweina, Gabrielea Amortha, Fultona Sheena itd.

  Na vrhu Verbumove top ljestvice mjeseca travnja nalazi se hit knjiga Brini se manje, moli se više. Riječ je o knjizi koja sadrži 180 kratkih i poticajnih meditativno molitvenih tekstova za žene za život bez tjeskobe prikladnih za sve životne situacije i poteškoće. Bilo da si zabrinuta zbog posla, obiteljskih i međuljudskih odnosa, financija, događanja u svijetu ili nečega drugog, ove će ti meditacije pomoći u otklanjanju tjeskobnih misli, učeći te pritom življenju u slobodi svemogućega Boga.

  Drugo mjesto zauzela je knjiga Ispovijesti vatikanskoga egzorcista koja je u nepunih mjesec dana od objavljivanja dospjela na zavidno drugo mjesto top ljestvice. Riječ je o zapisima legendarnoga svećenika i egzorcista o. Gabrielea Amortha koji je kao službeni egzorcist Papine rimske biskupije mnoge ljude oslobodio dugogodišnjega demonskog utjecaja. U ovim ispovijestima otac Amorth vodi nas u tajnoviti svijet dajući potresnu viziju svojih svakodnevnih borba s đavlom, ali i mnogobrojne savjete za pobjedu nad Zlim. Služeći se konkretnim primjerima, otkriva kako razlikovati psihička oboljenja od opsjednuća, kako prepoznati znakove đavolske prisutnosti i koje metode demon koristi za svoja zloćudna djelovanja. Daje i odgovore na mnoga druga pitanja koja zanimaju sve vjernike.

  Na trećem mjestu nalazi se knjiga Riječi nade, sa 150 meditacija utjehe i ohrabrenja svetog Padra Pija, jednog od najpopularnijih svetaca modernoga doba. Ova jedinstvena knjiga meditacija omogućava da vam Padre Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji vas tješi i ohrabruje. Riječi nade donose probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omiljenog sveca i mističara, raspoređene u 150 jednostavnih i kratkih meditacija koje ne zahtijevaju mnogo vremena, a donijet će vam veliku utjehu.

  Četvrto mjest...

  Pročitaj više
 6. Knjiga "Dobar boj" uz 40% popusta za članove kluba Verbum

  Knjiga "Dobar boj" uz 40% popusta za članove kluba Verbum

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu svibnju dostupna je knjiga Dobar boj i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:
  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplat...

  Pročitaj više