Mjesečna arhiva: Studeni 2020

 1. "Znakovi života" 2. prosinca u pola cijene u Verbumu

  "Znakovi života" 2. prosinca u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 2. prosinca imate mogućnost ostvariti popust od 50% na kupnju knjige Znakovi života, Scotta Hahna.

  Scott Hahn, autor uspješnice Gozba Jaganjčeva, u knjizi ...

  Pročitaj više
 2. Predstavljena knjiga "Kako uspjeti u smrti" genijalnog i provoativnog Fabricea Hadjadja

  Predstavljena knjiga "Kako uspjeti u smrti" genijalnog i provoativnog Fabricea Hadjadja

  Nakladnička kuća Verbum je u četvrtak 26. studenoga putem videokonferencije za medije predstavila knjigu Kako uspjeti u smrti. Antimetoda za življenje, poznatog francuskog filozofa i intelektualca Fabricea Hadjadja. Na videokonferenciji sudjelovali su prof. dr. sc. fra Ante Vučković, dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Na početku videokonferencije direktor nakladničke kuće Verbum Miro Radalj pozdravio je sve prati...

  Pročitaj više
 3. Nova knjiga Jordana Petersona "Izvan reda: još 12 pravila za život" izlazi istodobno na engleskom i hrvatskom jeziku

  Nova knjiga Jordana Petersona "Izvan reda: još 12 pravila za život" izlazi istodobno na engleskom i hrvatskom jeziku

  Dugo očekivani nastavak knjige 12 pravila za život na svjetskom će se tržištu pojaviti u utorak, 2. ožujka 2021. godine, pod naslovom Izvan reda: još 12 pravila za život. Istodobno s izvornim izdanjem na engleskom jeziku bit će objavljeno i hrvatsko izdanje u nakladi Verbuma. Hrvatska će tako biti jedna od desetak zemalja koje će prevedenu knjigu imati dostupnu u domaćim knjižarama na dan svjetske premijere.

  U svjetskom bestseleru ...

  Pročitaj više
 4. Knjiga "Katedrala" Jorisa-Karla Huysmansa uz 40% popusta za članove kluba Verbum!

  Knjiga "Katedrala" Jorisa-Karla Huysmansa uz 40% popusta za članove kluba Verbum!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u Verbumu" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu studenom dostupna je knjiga "Katedrala" autora Jorisa-Karla Huysmansa i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:

  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplatnicom za H...

  Pročitaj više
 5. "Runolist" 25. studenoga u pola cijene u Verbumu

  "Runolist" 25. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 25. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na kupnju knjige "Runolist", Ivana Aralice.

  U ovoj svojevrsnoj bajci za odrasle, koja se zbiva u fiktivnoj zemlji Korokaim, Ivan Aralica – najveći hrvatski romanopisac pripovijeda nam dojmljivu priču o dubinama ljudske osobnosti, u kojo...

  Pročitaj više
 6. Nova hit knjiga "Drukčiji roman o Isusu" Jeana Merciera na vrhu nove Verbumove top ljestvice

  Nova hit knjiga "Drukčiji roman o Isusu" Jeana Merciera na vrhu nove Verbumove top ljestvice

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u listopadu donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje.

  Na vrhu top ljestvice smjestila se nova književna i duhovna poslastica Jeana Merciera "Drukčiji roman o Isusu". Nakon što nas je autor nasmijao i potaknuo na razmišljanje svojim bestselerom "Kad župnik...

  Pročitaj više
 7. Predstavljen višestruko nagrađivan roman "Protiv plime" Elizabeth Camden

  Predstavljen višestruko nagrađivan roman "Protiv plime" Elizabeth Camden

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 19. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Protiv plime, autorice Elizabeth Camden. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum u svom posebnom izdavačkom nisu Populus objavila je novi naslov Protiv plime, Elizabeth Camden. To je prvo djelo na hrvatskom jeziku ove poznate autorice koja se tako pridružila već poznatim spisateljskim imenima kao što su Francine Rivers, Karen Kingsbury, Tessa Afshar, Julie Klassen čiji opuštajući i oplemenjujući romani već godinama stalno privlače hrvatsku čitateljsku publiku, stvarajući od biblioteke Populus prepoznatljivu i vrlo popularnu ediciju.

  Elizabeth Camden u ovom višestruko nagrađivanom romanu vodi čitatelje u Boston, pred kraj 19. stoljeća u vrijeme cvjetanja trgovine opijumom. Glavna junakinja romana Lydija Pallas kao djevojčica ostala je bez brata i oba roditelja, postala izrazito plašljiva i nesigurna kada je u pitanju budućnost. Tijekom godina izgradila je svoj mali, zatvoreni svijet. Za nju je savršeni život bio život stabilnosti i sigurnosti, život po strogim pravilima, lišen svih iznenađenja i promjena. Jako je voljela svoj mali stan iz kojeg se pruža pogled na užurbanu bostonsku luku, a njezina nadarenost za jezike omogućila joj je siguran i miran prevodilački posao u ratnoj mornarici.

  Upravo ju je njezin dar za prevođenje doveo u kontakt s Alexanderom Banebridgeom, muškarcem koji ju je istodobno privlačio i odbijao. Kada je Bane angažirao Lydiju da prevede naizgled posve bezazlenu zbirku dokumenata iz Europe, na što je istoga časa pristala, nije ni slutila u kakvoj će se bezizlaznoj situaciji uskoro naći. Otkriva da je Baneova misija zaustaviti trgovinu opijumom koju vode neki od najopasnijih krijumčara na Istočnoj obali, a uskoro saznaje i da su mu motivi za to mračna vlastita prošlost i novopronađena vjera.

  Lydia mu pristaje pomoći u toj borbi, a on strogo pazi da...

  Pročitaj više
 8. Zahvaljujemo na povjerenju i molimo za strpljenje

  Zahvaljujemo na povjerenju i molimo za strpljenje

  Dragi ljubitelji dobre knjige i Verbumovih izdanja,

  u tjednu od 9. do 15. studenoga umjesto odgođenog 43. Interlibera, nakladnička kuća Verbum priključila se projektu „Knjiga svima i svuda“ u organizaciji Zajednice hrvatskih nakladnika i knjižara i tako za Vas pripremila prigodne popuste na sva Verbumova izdanja. Navedena akcija je upravo završena te koristimo prigodu da Vam zahvalimo na Vašoj vjernosti, posjeti Verbumovim knjižarama i sudjelovanju u projektu „Knjiga svima i svuda“.

  Osim trinaest Verbumovih knjižara rado ste posjećivali i našu web stranicu ...

  Pročitaj više
 9. Predstavljena knjiga "Dok imamo lica" C. S. Lewisa

  Predstavljena knjiga "Dok imamo lica" C. S. Lewisa

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 12. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Dok imamo lica, C. S. Lewisa. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  C. S. Lewis, proslavljeni autor serijala Kronike iz Narnije, ali i brojnih drugih djela poput Pisma starijeg đavla...

  Pročitaj više
 10. Interliber je odgođen, ali popusti u knjižarama Verbum nisu!

  Interliber je odgođen, ali popusti u knjižarama Verbum nisu!

  U sklopu projekta "Knjiga svima i svuda", koji se odvija umjesto odgođenog Interlibera, nakladnička kuća Verbum je od 9. studenoga do 15. studenoga u svim knjižarama Verbum i web knjižari Verbum.hr pripremila posebne popuste od 20 do 50% na sva Verbumova izdanja.

  Zbog pandemije koronavirusa odgođen je 43. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, na kojem nakladnička kuća Verbum nastupa od 2001. godine, a koji se trebao održati od 10. do 15. studenoga 2020. Unatoč tome što je Interliber odgođen, Verbum u sklopu projekta Zajednice hrvatskih nakladnika i knjižara nazvanog "Knjiga svima i svuda", u knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr, od 9. studenoga do 15. studenoga za sve ljubitelje dobre knjige omogućava značajne popuste. Tako, tijekom ovog tjedna na sva Verbumova izdanja vrijedi opći popust od 20%, a na više od 50 Verbumovih naslova popust je čak 50%...

  Pročitaj više
Stranica