Mjesečna arhiva: Listopda 2011

 1. Antologija "Krist u hrvatskom pjesništvu" dostupna u pola cijene samo u srijedu 2. studenoga u Verbumu

  Antologija "Krist u hrvatskom pjesništvu" dostupna u pola cijene samo u srijedu 2. studenoga u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr samo u srijedu 2. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Krist u hrvatskom pjesništvu. Antologija duhovne poezije".

  Ova velika antologija duhovne poezije obuhvaća razdoblje od 15. stoljeća (od Jurja Šižgorića) pa sve do naših dana. Riječ je o prvom izboru iz hrvatskog pjesništva kristovske tematike i jednoj od najznačajnijih antologija hrvatskog pjesništva uopće. Izbor obuhvaća oko tri st...

  Pročitaj više
 2. "Sveti Pavao" dostupan u pola cijene samo u srijedu 26. listopada u Verbumu

  "Sveti Pavao" dostupan u pola cijene samo u srijedu 26. listopada u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr samo u srijedu 26. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Sveti Pavao" Benedikta XVI.

  U ovoj su knjizi sabrane kateheze pape Benedikta XVI. o svetome Pavlu, u kojima se slijedi tijek apostolova života, uključujući i njegova misijska putovanja, njegov odnos s drugim apostolima, kao što su sv. Petar i sv. Jakov, te njegovo mučeništvo u Rimu. Papa Benedikt XVI. također istražuje pitanja kao što su:

  • ...
  Pročitaj više
 3. Dr. Vladimir Skračić gostovao na "Večeri u knjižari" u listopadu u Zadru

  Dr. Vladimir Skračić gostovao na "Večeri u knjižari" u listopadu u Zadru

  "Nastojim i želim živjeti u skladu sa svojim uvjerenjima. U tome me ništa ne može pokolebati. Dobri su mi svi koji imaju moralne stavove. Ne moraju ih čak ni imati. Ali neka ne škode drugima. Drugima se ne smije škoditi" rekao je dr. Vladimir Skračić, znanstvenik, sveučilišni nastavnik i romanist, prorektor Sveučilišta u Zadru, prvi gost drugog ciklusa susreta "Večer u knjižari" održanog 19. listopada u knjižari Verbum u Zadru.

  Skračić poput "misionara" u domovini i svijetu promiče materijalnu i nematerijalnu hrvatsku ba&sc...

  Pročitaj više
 4. Verbum predstavio knjigu Holly Pierlot "Tajna uspješnoga majčinstva"

  Verbum predstavio knjigu Holly Pierlot "Tajna uspješnoga majčinstva"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 20. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Tajna uspješnoga majčinstva" Holly Pierlot. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

  Knjiga "Tajna uspješnoga majčinstva" proizišla je iz bogata majčinskoga iskustva autorice, majke petero djece, kojoj je majčinstvo postalo životnim poslanjem.

  Autorica Holly Pierlot i sama je bila na rubu snaga i živaca, jer su majčinstvo i kućanske obveze nadilazili njezine snage. Nije mogla naći vremena ni za što. Međutim, ostvarila je promjene uz pomoć, kako to ona naziva, majčina pravila – životnog pravila koje je preobrazilo njezin život i koje preporučuje u ovoj knjizi ne tek kao još jedan skup rasporeda nego kao cjelovit način na koji kršćanske majke mogu odgovoriti na svoj životni poziv, zadobiti nutarnji mir te radosno rasti u obiteljskomu zajedništvu i bliskosti s Bogom.

  U svojoj knjizi Holly Pierlot donosi niz uputa i savjeta upućenih ne samo majkama nego i cijelim obiteljima te otkriva kako izbjeći preopterećenost, stres i umor; pobijediti frustriranost, obeshrabrenost i osamljenost; nadići nered i zadobiti kontrolu nad vlastitim kućanstvom i domom; biti bliže Bogu i vlastitomu suprugu te bolje odgajati djecu; imati uredan dom i zadovoljnu i sretnu djecu. Osim toga ona detaljno upućuje u stvaranje životnoga pravila koje unosi red u obitelj i koje funkcionira u svim okolnostima, a potpomognuto je usvajanjem pet životnih prioriteta koji tvore okosnicu majčinsko...

  Pročitaj više
 5. Duhovni triler "Neprijatelj" dostupan u pola cijene samo u srijedu 19. listopada u Verbumu

  Duhovni triler "Neprijatelj" dostupan u pola cijene samo u srijedu 19. listopada u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr samo u srijedu 19. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Neprijatelj".

  Napeta radnja ovoga zapažena duhovnoga trilera mlada i već etablirana španjolskoga pisca Miguela Arangurena istodobno se odvija na pet različitih lokacija u svijetu. Naizgled nepovezani dramatični događaji kriju mračnu tajnu: okultna sekta vrši stravične zločine s ciljem da naudi Crkv...

  Pročitaj više
 6. "Katoličku enciklopediju za djecu" potražite u knjižarama

  "Katoličku enciklopediju za djecu" potražite u knjižarama

  Zadivljujuće priče i maštovite ilustracije oduševljavaju djecu dok otkrivaju temelje katoličke vjere! U ovoj ćete knjizi pronaći:

  • slavne ljude i događaje iz Biblije
  • Isusov život i poruku
  • povijest rane Crkve
  • priče o svecima
  • povijest Crkve u Hrvata
  • temeljna katolička vjerovanja i običaje
  • tumačenje kršćanskih simbola

  i još puno toga!

  Enciklopedija za djecu izvrsna je za čitanje naglas djeci od predškolske dobi do drugoga r...

  Pročitaj više
 7. Verbum deseti put nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu

  Verbum deseti put nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu

  Od 12. do 16. listopada održava se 63. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, na kojem nastupa oko 7300 izlagača iz 110 zemalja svijeta, a među njima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Riječ je o najvećem sajmu ove vrste u svijetu, koji predstavlja važan prostor za globalnu kulturnu razmjenu, a u sklopu sajma Hrvatska predstavlja svoju kulturno-književnu ponudu koju će predstaviti četrdesetak domaćih nakladnika.

  Verbum, koji na sajmu kao i...

  Pročitaj više
 8. Posjetite specijaliziranu prodavaonicu Donum na novim web stranicama

  Posjetite specijaliziranu prodavaonicu Donum na novim web stranicama

  Donum je specijalizirana prodavaonica darova ukrasnih i uporabnih predmeta s kršćanskom simbolikom u kojoj možete pronaći istinski dar za Vaše najmilije. Ponudu ovog jedinstvenog prodajnog mjesta možete bolje upoznati na novim web stranicama www.donum.com.hr ili na adresi: Zagreb, Kaptol 26 (preko puta kazališta Komedija).

  Donum na latinskome znači DAR, POKLON, a otvaranjem istoimene ekskluzivne prodavaonice na zagrebačkom Kaptolu ta riječ postaje sinonim za kupnju kvalitetnih i prepoznatljivih proizvoda trajne vrijednosti. Ponuda obuhvaća predmete modernog dizajna i iznimno kvalitetnih materijala - srebrnih reljefa, križeva i krunica od kristala Swarovski, umjetničkih slika, proizvoda od drva i sl. Dio ove jedinstvene ponude dostupan je i u web knjižari Verbum.

  Posjetite Donum na novim web stranicama www.donum.com.hr te na zagrebačkoj adresi i uvjerite se u posebnost prve specijalizirane prodavaonice predmeta s kršćanskom simbolikom...

  Pročitaj više
 9. Knjiga "Mama i dijete" dostupna u pola cijene samo u srijedu 12. listopada u Verbumu

  Knjiga "Mama i dijete" dostupna u pola cijene samo u srijedu 12. listopada u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr samo u srijedu 12. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Mama i dijete. Dnevnik i vodič kroz prvu godinu života vaše bebe".

  Ova jedinstvena knjiga je sveobuhvatni stručni priručnik o svemu što trebate znati o njezi svojega novorođenčeta kao i dnevnik u kojemu iz dana u dan možete bilježiti najznačajnije događaje i uspomene na prvu godinu djetetova života. Uz mnoštvo informacija o njezi djeteta knjiga je obogaćena...

  Pročitaj više