Mjesečna arhiva: Kolovoy 2012

 1. Na konferenciji za medije Verbum predstavio hit knjige "Posljednja vremena" i "Demoni,vještice,spiritisti"

  Na konferenciji za medije Verbum predstavio hit knjige "Posljednja vremena" i "Demoni,vještice,spiritisti"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 30. kolovoza na konferenciji za medije predstavljene su hit knjige "Posljednja vremena" poznatog romanopisca Michaela D. O'Briena i "Demoni, vještice, spiritisti" kršćanskog demonologa Egona von Petersdorfa,  a objavljene su u džepnom uvezu biblioteke Uskličnik. Knjige su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  "Posljednja vremena" jedna je od najpoznatijih i najomiljenijih knjiga Michaela D. O'Briena u kojoj autor donosi biblijski utemeljenu viziju apokalipse i opisuje stanje svijeta i Katoličke crkve na kraju vremena. Bogata i napeta priča o tajnoj misiji na koju Vatikan šalje oca Iliju Schäfera, karmelićanskog svećenika, progovara o nizu kriza i smicalica u koje se upliće otac Ilija, a koje utječu na krajnju sudbinu Crkve. Ova uzbudljiva knjiga poznatog suvremenog katoličkog pisca Michaela D. O'Briena bestseler je koji je dirnuo brojne čitatelje diljem svijeta, ali i na tisuće domaćih čitatelja koji su u romanima Michaela D. O'Briena pronašli poticaje i za vlastiti život.

  Egon von Petersdorff, jedan od najvećih stručnjaka za demonologiju 20. stoljeća, autor je knjige "Demoni, vještice, spiritisti". Izrasla na temelju vlastitog iskustva, knjiga je to autora koji se približio velikom broju fenomena o kojima piše, a koje promatra u svjetlu vlastitog obraćenja na katoličku vjeru i formaciji u katoličkoj teologiji. Svima onima koji i sami žele nešto više saznati o različitim fenomenima poput spiritizma, okultizma, astrologije, alkemije, yoge, parapsihologije i tropozofije ova će knjiga von Petersdorffa biti izvrstan vodič i pomoć.

  Biblioteka Uskličnik, pokrenuta je krajem 2011. godine, a u njoj se u džepnom uvezu i po vrlo prihvatljivim cijenama objavljuju naslovi već prepoznati od publike.  Do sada su tako u tom nizu objavljene sljedeće Verbumove uspješnice: "Arhitekti kulture smrti" Donalda de Marca i Benjamina Wikera, "Bog je ljubav" Angela Comastrija, "Duhovni boj" Lorenza Scupolija...

  Pročitaj više
 2. "Benediktinci i stvaranje europske kulture" 29. kolovoza u pola cijene u Verbumu

  "Benediktinci i stvaranje europske kulture" 29. kolovoza u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 29. kolovoza imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Benediktinci i stvaranje europske kulture".

  Benediktinsko zapadno monaštvo bilo je klica zapadne civilizacije i uspostave europske kulture koju danas baštinimo. Vođeni pravilom svoga osnivača svetoga Benedikta i geslom moli i radi benediktinci su obilježili vjerski, kulturni i društveni život, ističući se na području medicine, kulture, znanosti...

  Pročitaj više
 3. Na konferenciji za medije Verbum predstavio "Istinsku ljubav","Istinsku muževnost" i "Istinsku ženstvenost"

  Na konferenciji za medije Verbum predstavio "Istinsku ljubav","Istinsku muževnost" i "Istinsku ženstvenost"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 23. kolovoza na konferenciji za medije predstavljene su knjige supružnika Jasona i Crystaline Evert, autora kompleta od tri knjižice koje progovaraju o spolnosti, a koje su namijenjene mladima i svima onima koji traže odgovore o istinskoj ljubavi: "Istinska ljubav", "Istinska muževnost" i "Istinska ženstvenost". Na konferenciji za medije knjige je predstavio glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta.    

  "Istinska ljubav" i "Istinska muževnost" knjižice su autora Jasona Everta koji je magistrirao teologiju i stekao dodiplomski stupanj iz filozofije sa specijalizacijom za savjetovanje i teologiju maloljetnika na Franjevačkome sveučilištu u Steubenvilleu. Autor je više knjiga, a u svojim predavanjima svake godine prenosi poruku o čistoći desetcima tisuća adolescenata.  Njegov video uradak "Ljubav bez žaljenja", dostupan na Youtubeu, postigao je veliku popularnost i u Hrvatskoj.

  U knjizi "Istinska ljubav" Jason Evert svima onima koji traže pravu ljubav odgovara, među ostalim, i na pitanja: zašto čekati do braka, koliko daleko je predaleko, ne rade li to svi, kako se zabaviti a da kasnije ne moram žaliti za nečim, što ako se stvarno volimo, što s pornografijom?

  "Istinska muževnost" knjiga je koja će biti od koristi mladićima koji je budu čitali, ali i njihovim budućim obiteljima. Mladići su svakodnevno bombardirani porukama i slikama koje ih potiču da neobuzdanu seksualnu aktivnost prihvat...

  Pročitaj više
 4. "Misli o kršćanskoj vjeri" kardinala Newmana 22. kolovoza u pola cijene u Verbumu

  "Misli o kršćanskoj vjeri" kardinala Newmana 22. kolovoza u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 22. kolovoza imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Misli o kršćanskoj vjeri" Johna Henrya Newmana.

  Najveći i najglasovitiji obraćenik Engleske u XIX. stoljeću kardinal John Henry Newman (1801.–1890.), u crkvenoj je povijesti ostavio doprinos po kojemu je nazvan "Augustinom modern...

  Pročitaj više
 5. Predstavljen novi svezak u biblioteci Crkveni oci - Justinove "Apologije"

  Predstavljen novi svezak u biblioteci Crkveni oci - Justinove "Apologije"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 9. kolovoza na konferenciji za medije predstavljene su Justinove "Apologije". Knjigu je predstavio glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta.    

  Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju to autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. U vremenu nesigurnosti i poljuljanih vrijednosti spisi iz ove biblioteke predstavljaju čvrst temelj i siguran izvor.

  Peti svezak biblioteke Crkveni oci donosi "Apologije", uradak Justina,  poznatog filozofa i mučenika, jednog od najznačajnijih kršćanskih autora 2. stoljeća i najtipičnijega predstavnika kršćanske apologetske literature. Svojim apologijama branio je kršćansku vjeru od nepravednih poganskih napada, ukazujući ujedno na njezinu neupitnu vrijednost koja, dok čovjeku nudi božansku spoznaju, ne obezvrjeđuje nikakvu autentičnu ljudsku vrijednost. "Prva Apologija", nastala oko 153. godine, upravljena je caru Antoninu Piju, njegovim sinovima, senatu i narodu rimskomu. "Druga apologija"nastala je nekoliko godina kasnije, vjerojatno između 155. i 160.

  Povod Justinovim apologijama učestale su smrtne osude kršćana koji su bili kažnjavani najokrutnijom kaznom samo zato što su bili kršćani, premda na savjesti nisu imali nikakvo zlodjelo protivno carskim zakonima. Bilo da se tiče krivice kršćana, bilo da se tiče njihova nauka, Justin sve podlaže kritici zdravoga razuma, vjerujući da je razum kadar otkriti istinu te procijeniti što je dobro i pravedno. Na isto poziva i naslovljenike spisa da bez pristranosti i u duhu prave pobožnosti, kao ljubitelji istine i čuvari pravednosti, prosude na temelju zdrava razuma sve iznesene argumente.

    Tekst apologija otkriva i dušu autora, učena čovjeka i filozofa, gorljiva tražitelja istine i borca za ljudska prava. Justin je na koncu i sam vlastitom mučeničkom smrću posvjedočio svoje stavove iznesene u ovim spisima.

  U biblioteci Crkveni oci dosada je objavljen Justinov "Razgovor s Trifunom" koji uz "Apologije" čini jedine preostale sačuvane spise iz bogatog književnog opusa ovog najvažnijeg kršćanskog apologeta. Snagom misli Justinove "Apologije" obogatit će i nadahnuti suvremenog čitatelja...

  Pročitaj više
 6. "Gdje je to u Bibliji?" 8. kolovoza u pola cijene u Verbumu

  "Gdje je to u Bibliji?" 8. kolovoza u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 8. kolovoza imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Gdje je to u Bibliji?" Patrick Madrid.

  Brojne crkve, sekte i svakovrsni religiozni pokreti do te su mjere izobličili sliku o Katoličkoj Crkvi te mnogi neupućeni vjeruju kako se njezin nauk i vjerovanje uopće ne temelje na Bibliji. Istodobno pripadnici tih sljedbi tvrde da su samo oni autentični kr&scar...

  Pročitaj više
 7. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u srpnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u srpnju

  Verbumova top ljestvica najtraženijih naslova u srpnju donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestio se "Antikrist" Friedricha Oberkoflera, knjiga u kojoj autor razotkriva "mit o oproštaju od đavla". Na drugom je mjestu "Tajna uspješnoga majčinstva" Holly Pierlot koja ukazuje na to kako živjeti majčinstvo kao radosno zvanje. Na trećem je mjestu knjiga "Padre Pio&qu...

  Pročitaj više