Na konferenciji za medije Verbum predstavio "Istinsku ljubav","Istinsku muževnost" i "Istinsku ženstvenost"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 23. kolovoza na konferenciji za medije predstavljene su knjige supružnika Jasona i Crystaline Evert, autora kompleta od tri knjižice koje progovaraju o spolnosti, a koje su namijenjene mladima i svima onima koji traže odgovore o istinskoj ljubavi: "Istinska ljubav", "Istinska muževnost" i "Istinska ženstvenost". Na konferenciji za medije knjige je predstavio glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta.    

"Istinska ljubav" i "Istinska muževnost" knjižice su autora Jasona Everta koji je magistrirao teologiju i stekao dodiplomski stupanj iz filozofije sa specijalizacijom za savjetovanje i teologiju maloljetnika na Franjevačkome sveučilištu u Steubenvilleu. Autor je više knjiga, a u svojim predavanjima svake godine prenosi poruku o čistoći desetcima tisuća adolescenata.  Njegov video uradak "Ljubav bez žaljenja", dostupan na Youtubeu, postigao je veliku popularnost i u Hrvatskoj.

U knjizi "Istinska ljubav" Jason Evert svima onima koji traže pravu ljubav odgovara, među ostalim, i na pitanja: zašto čekati do braka, koliko daleko je predaleko, ne rade li to svi, kako se zabaviti a da kasnije ne moram žaliti za nečim, što ako se stvarno volimo, što s pornografijom?

"Istinska muževnost" knjiga je koja će biti od koristi mladićima koji je budu čitali, ali i njihovim budućim obiteljima. Mladići su svakodnevno bombardirani porukama i slikama koje ih potiču da neobuzdanu seksualnu aktivnost prihvate kao način života. Budući da to izgleda prilično privlačno i zabavno, mladi bi lako mogli povjerovati da propuštaju nešto zaista dobro. No, Jason Evert u "Istinskoj muževnosti" pomaže im vidjeti stvari u novome svjetlu. Dat će im duhovne alate koji su im potrebni kako bi ostali čisti – ili se vratili čistoći. Evert također odgovara na najčešća pitanja koja mladići postavljaju o ženama, seksu i vezama, uključujući: što djevojke žele, što ima loše u razmišljanju o seksu, što sa sigurnim seksom, ne bih li trebao biti slobodan raditi što želim, kako da ostanem čist?

Crystalina Evert održava predavanja tinejdžerima o čistoći te je suautorica "Teologije tijela za tinejdžere", a u knjižici "Istinska ženstvenost" svojim snažnim svjedočenjem i vrlo izravnim i mudrim riječima pokazuje da je prava ljubav moguća, bez obzira na prošlost. Također, progovara o onome što djevojke sebi predbacuju u strahu da će biti odbijene poput: mladići ne vole djevojku koja čuva nevinost, nitko ne će ostati povrijeđen, sve je to samo zabava i igra, to je moje tijelo, to je moj izbor, ako kažem "ne", mogla bih ga izgubiti, koji bi dobar mladić htio mene?

Ovaj komplet knjižica otvoreno progovara o brojnim pitanjima koja muče mlade i nudi odgovore i svjedočanstva koja će im biti od velike koristi da na pravi način odgovore na poziv ljubavi.

Knjige možete i prelistati ovdje:

"Istinska ljubav"

"Istinska muževnost"

"Istinska ženstvenost"