Mjesečna arhiva: Siječanj 2020

 1. "Lijepe priče za laku noć - Marija" 5. veljače u pola cijene u Verbumu!

  "Lijepe priče za laku noć - Marija" 5. veljače u pola cijene u Verbumu!

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 5. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Lijepe priče za laku noć - Marija".

  "Lijepe priče za laku noć - Marija" donosi najljepše priče iz...

  Pročitaj više
 2. Predstavljeno potresno svjedočanstvo pakistanske kršćanke Asije Bibi "Konačno slobodna!"

  Predstavljeno potresno svjedočanstvo pakistanske kršćanke Asije Bibi "Konačno slobodna!"

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 30. siječnja na konferenciji za medije predstavljeno je potresno svjedočanstvo pakistanske kršćanke Asije Bibi Konačno slobodna!. Knjigu Konačno slobodna! predstavili su prof. dr. sc. fra Ante Vučković, autor Predgovora hrvatskom izdanju, dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Predstavljajući hrvatsko izdanje direktor Verbuma dr. sc. Miro Radalj podsjetio je kako je priča Asije Bibi javnosti poznata iz medija te je posebnu pozornost dobila zahvaljujući Anne-Isabelle Tollet, francuskoj novinarki, dopisnici iz Pakistana: „Anne-Isabelle Tollet pratila je cijeli slučaj Asije Bibi, a posebno njezinih devet godina zatočeništva. Zahvaljujući njezinoj hrabrosti i posredovanju na kraju je izborila slobodu, a ta je sloboda plaćena mnogim ljudskim životima.“ Miro Radalj podsjetio je da se objava ove potresne knjige očekuje na brojnim svjetskim jezicima te da je sudbina Asije Bibi zauzela značajan prostor i u hrvatskim medijima.

  „Knjiga Konačno slobodna! progovara o svjedočanstvu mučeništva žene iz Pakistana“ istaknuo je glavni urednik Petar Balta, „priproste, siromašne žene koja je postala simbol mučeništva, simbol progona kršćana u 21. stoljeću, ali postala je i simbolom borbe za ljudska prava i dostojanstvo čovjeka.“ Asia Bibi je zbog lažne optužbe da je hulila protiv proroka Muhameda završila u zatvoru, osuđena na smrt vješanjem, devet godina je bila mučena i ponižavana u pakistanskim zatvorima dok je čekala izvršenje osude. Nakon mnogobrojnih pritisaka i apela kojima su se snažno pridružili i papa Benedikt XVI. i papa Franjo, Asia Bibi je oslobođena, uspjela je napustiti Pakistan, a sada živi na tajnoj lokaciji u Kanadi te svoje svjedočanstvo po prvi put iznosi u knjizi Konačno slobodna!. Ono što je zanimljivo u knjizi te ono što dolazi do izražaja, rekao je g. Balta, njezina je životna odluka da ostane uz Krista: „U cijelom tom procesu je vrlo dramatičan trenutak u kojem joj je bilo ponuđeno da će odmah biti puštena iz zatvora ako se odrekne vjere u Krista i pristane uz islam. Međutim, ona je unatoč tome i dalje pristajala uz Krista i nije se odrekla svoje vjere. Zanimljivo je i to što je zbog njezinog slučaja izišlo na vidjelo i to da postoje ljudi islamske vjeroispovijesti koji su spremni braniti pravdu i istinu“, navodi Balta i kaže da je među njima i jedan od pakistanskih političkih dužnosnika, točnije guverner, koji je u konačnici platio svojom glavom za oslobođenje Asije Bibi. Čitajući knjigu, s jedn...

  Pročitaj više
 3. "Eshatologija" pape Benedikta XVI. uz 40% popusta u knjižarama Verbum!

  "Eshatologija" pape Benedikta XVI. uz 40% popusta u knjižarama Verbum!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu siječnju dostupna je knjiga "Eshatologija" pape Benedikta XVI. i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:

  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplatnicom za HKR...

  Pročitaj više
 4. Svjetski bestseler 'Granice' ponovno na vrhu nove Verbumove top ljestvice

  Svjetski bestseler 'Granice' ponovno na vrhu nove Verbumove top ljestvice

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u prosincu donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u prosincu smjestio se višestruko nagrađivani bestseler "Granice. Kada reći "da", kako reći "ne" i preuzeti nadzor nad svojim životom" autorskog dvojca Henryja Clouda i Johna Townsenda. Granice su međe našega osobnog posjeda koje nas definiraju i ukazuju na to gdje...

  Pročitaj više
 5. "Crkva, Izrael i svjetske religije" 29. siječnja u pola cijene u Verbumu

  "Crkva, Izrael i svjetske religije" 29. siječnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 29. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Crkva, Izrael i svjetske religije".

  Joseph Ratzinger (papa Benedikt XVI.) je od samih početaka svojega pontifikata naglašavao kako će ekumenizam i međureligijski dijalog biti visoko na ljestvici njegovih prioriteta. O tim pitanjima on je vrlo jasno progovarao i tijekom svojega dugogodišnjeg teološko-znanstvenog rada, što pokazuje i ova knjiga. U njoj on najprije analizira odnos Crkve i Izraela – židovske vjere – polazeći prije svega od stvarnosti Saveza koja ima ključnu ulogu za obje religije. Na osnovu te analize u drugome dijelu knjige Ratzinger pozornost usmjerava na međureligijski dijalog općenito te na ulogu koju bi Crkva trebala imati na tome planu.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 65 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 32,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 29. siječnja u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osije...

  Pročitaj više
 6. "Moja utrka s đavlom" 22. siječnja u pola cijene u Verbumu

  "Moja utrka s đavlom" 22. siječnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 22. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Moja utrka s đavlom".

  Joseph Pearce, danas vodeći svjetski katolički biograf, u mladosti je bio fanatični skinhead, jedan od vođa britanskih neofašističkih skupina i urednik časopisa koji je promicao rasističke ideje. Aktiv...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena knjiga "Kako biti džentlmen" Sama Guzmana

  Predstavljena knjiga "Kako biti džentlmen" Sama Guzmana

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 16. siječnja predstavljena je knjiga Kako biti džentlmen. Knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Već nekoliko desetljeća svjedočimo raspadu tradicionalnoga shvaćanja spolnih uloga, te se i same pojmovne kategorije muškoga i ženskoga počesto odbacuju s prijezirom i podsmijehom. S druge pak strane i usprkos tome u današnje se doba sve češće osjeća potreba da se progovori o istinskoj ženstvenosti i muževnosti, jer je sve više mladih u potrazi za vlastitim identitetom, pitajući se što to znači biti muškarac, odnosno žena. Posebice je snažna kriza očinstva i muževnosti općenito, tako da mnogi mladići i mladi muževi traže siguran orijentir kako na pravi način živjeti muževnost i u svakodnevici potvrditi vlastiti identitet.

  Stoga nije čudo da je velik uspjeh kod čitatelja doživjela knjiga Sama Guzmana Kako biti džentlmen, čije je hrvatsko izdanje objavila nakladnička kuća Verbum, a koja se bavi upravo tim temama, tj. progovara o tome kako se doista može biti muškarcem, i kako se može postati istinskim džentlmenom.

  Knjiga je poput sveobuhvatna i praktična vodiča za autentično življenje muževnosti kao takve. Na temelju antropoloških i psiholoških uvida i kršćanskog svjetonazora, knjiga nudi važne odgovore na pitanja suvremenih muškaraca. U kratkim, pristupačno i jasno pisanim poglavljima autor obrazlaže mnoštvo najrazličitijih tema kao što su kako znati je li muškarac doista autentičan, kako muškarca pretvoriti u džentlmena, važnost ljudskoga tijela, dragocjenost tradicije, svrha uljudnosti, odnos muževnosti i duhovnog života itd.

  Svako poglavlje knjige Kako biti džentlmen je, usredotočujući se na samo jednu ideju, poput pouzdana kompasa te je ova knjiga, kao što je u predgovoru istaknuo Dale Ahlquist, odličan vodič koji će p...

  Pročitaj više
 8. "Izgrađivanje karaktera" 15. siječnja u pola cijene u Verbumu

  "Izgrađivanje karaktera" 15. siječnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 15. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Izgrađivanje karaktera".

  David Isaacs, jedan od najistaknutijih stručnjaka na području odgoja i obrazovanja, ovom knjigom nudi nezaobilazno štivo za roditelje i učitelje o odgoju i cjelovitu razvoju djeteta. Temeljeći knjigu na uvidima razvojne psihologije i općeljudskim vrijednostima, autor pred čitatelja stavlja 24 ključne ljudske vrline čijim usvajanjem dijete sazrijeva i izgrađuje vlastitu osobnost. Uzimajući u obzir fizički, emocionalni, duhovni i mentalni razvoj te dajući jasno i zanimljivo objašnjenje svake vrline pojedinačno, autor iz kompleksna procesa odgoja izdvaja pozitivne i ključne elemente za izgrađivanje karaktera, stavljajući pritom naglasak na moralne krjeposti.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 115 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 57,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 15. siječnja u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web...

  Pročitaj više
 9. Predstavljena knjiga "9 mjeseci s Bogom" autorice Éline Landon

  Predstavljena knjiga "9 mjeseci s Bogom" autorice Éline Landon

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 9. siječnja predstavljena je knjiga 9 mjeseci s Bogom. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Postoje brojne knjige koje se bave pripravom za rođenje djeteta, ali one uglavnom ne vode računa o duhovnoj dimenziji. Stoga će na pažnju mnogih obitelji sigurno naići knjiga 9 mjeseci s Bogom koja je poput pouzdana i poticajna duhovnog pratitelja roditeljima dok iščekuju rođenje djeteta.

  U ovoj knjizi koju je objavila nakladna kuća Verbum, autorica Éline Landon zapisala je majčinska promišljanja, sabrala nježne odlomke iz Svetoga pisma i obogatila ih meditacijama kako bi majkama pomogla duhovno proživjeti svaki mjesec trudnoće u skladu s Božjim planom ljubavi. Nije zaboravljen ni otac; i njemu će ova knjiga pomoći pratiti svoje dijete sve do dana kada će ga primiti u svoje naručje.

  Svako poglavlje knjige sadrži temu povezanu s trudnoćom zajedno s biblijskim tekstom, meditativnim komentarom toga teksta, prijedlogom kako produbiti to promišljanje te molitvom. Knjiga ...

  Pročitaj više
 10. "Muškarci i žene su iz Edena" 8. siječnja u pola cijene u Verbumu

  "Muškarci i žene su iz Edena" 8. siječnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 8. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Muškarci i žene su iz Edena".

  "Muškarci i žene su iz Edena" osmišljen je kao prikladno i poticajno sredstvo...

  Pročitaj više