Mjesečna arhiva: Veljača 2018

 1. Nova knjiga pape Franje "Bog je mlad" uskoro u Hrvatskoj

  Nova knjiga pape Franje "Bog je mlad" uskoro u Hrvatskoj

  Dvije godine poslije knjige Božje je ime Milosrđe, objavljene u preko 100 zemalja, te prošle godine objavljene knjige Oče naš, novi veliki izdavački projekt obilježit će pontifikat pape Franje u 2018. godini: knjiga intervju Bog je mlad, čija će svjetska premijera biti 20. ožujka 2018.

  Međunarodni projekt istodobnog objavljivanja ove nove Papine knjige koordinira talijansk...

  Pročitaj više
 2. "Učitelji - Oci i pisci prvoga tisućljeća" 28. veljače u pola cijene u Verbumu

  "Učitelji - Oci i pisci prvoga tisućljeća" 28. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 28. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Učitelji - Oci i pisci prvoga tisućljeća".

  Nastavljajući niz kateheza koje vjernicima našega doba približavaju život i nauk velikana iz prvih stoljeća kršćanstva, papa Benedikt XVI. u ovoj knjizi svraća pozornost na oce i pisce Istoka i Zapada koji su dali svoj obol drevnoj...

  Pročitaj više
 3. Predstavljeno novo Verbumovo izdanje "Ilustrirana Biblija za djecu"

  Predstavljeno novo Verbumovo izdanje "Ilustrirana Biblija za djecu"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 22. veljače predstavljena je knjiga Ilustrirana Biblija za djecu, a predstavio ju je mr. sc. Petar Balta glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Nakon odlično prihvaćene Ilustrirane Biblije za mlade, nakladna kuća Verbum sada je u svom nastojanju da najmlađima približi vjersku literaturu objavila i Ilustriranu Bibliju za djecu. Biblijske tekstove...

  Pročitaj više
 4. Knjiga "Kerigma" 21. veljače u pola cijene u svim knjižarama Verbum

  Knjiga "Kerigma" 21. veljače u pola cijene u svim knjižarama Verbum

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 21. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Kerigma".

  "Kerigma. U barakama sa siromasima" donosi potresno životno svjedočanstvo začetnika Neokatekumenskoga puta, slikara Kika Argüella. U svojoj mladosti, već kao afirmirani slikar, Kiko Argüello unatoč uspjehu svojih djela, ne nalazi razloga za život te razmišlja o samoubojstvu. Tijekom te egzistencijalne krize u dobi od 25 godina ostavlja sve i odlazi živjeti među najsiromašnije, u barake Palomeras Altasa u predgrađu Madrida, među Cigane, beskućnike i prostitutke, uvjeren da je Krist prisutan u trpljenju nezaštićenih. Uz Bibliju i gitaru, zajedno s misionarkom Carmen Hernández  započinje govoriti o Bogu i Isusu Kristu tim ljudima.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 75 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 37,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 21. veljače u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 
  O knjizi možete čitati ovdje

  (Troškov...

  Pročitaj više
 5. Predstavljena knjiga "Osluškivati srcem" autora Tomaša Špidlika

  Predstavljena knjiga "Osluškivati srcem" autora Tomaša Špidlika

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 15. veljače predstavljena je knjiga Osluškivati srcem, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Nakladna kuća Verbum objavila je početkom Korizme novo izdanje koje može biti odličan pratitelj kroz dane ove četrdesetodnevne duhovne priprave za Uskrs.  Radi se o knjizi Osluškivati srcem ...

  Pročitaj više
 6. Nova knjiga "Osluškivati srcem" dostupna u knjižarama Verbum!

  Nova knjiga "Osluškivati srcem" dostupna u knjižarama Verbum!

  Pomoću 40 meditacija temeljenih na evanđeoskim tekstovima poznati duhovnik i teolog kardinal Tomáš Špidlík poziva nas da naučimo osluškivati Božji glas, poput Adama koji ga je slušao za dnevnoga povjetarca u raju zemaljskomu. Taj grijehom narušeni sklad i bliskost s Bogom učinio nas je „gluhima“ za njegov glas i otada smo preplavljeni bukom svijeta, svime što dolazi izvana. Kardinal Špidlík kaže: "Današnji je čovjek zaboravio da su upravo glasovi naše nutrine najvažniji. A tek u samoći može pro...

  Pročitaj više
 7. "Apologije" 14. veljače u pola cijene u Verbumu

  "Apologije" 14. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 14. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Apologije".

  Justin filozof i mučenik jedan je od najznačajnijih kršćanskih autora 2. st. i najtipičniji predstavnik kršćanske apologetske literature. Svojim apologijama branio je kršćansku vjeru od nepravednih poganskih napada, ukazujući ujedno na njezinu neupitnu vrijednost koja, dok čovjeku nudi božansku spoznaju, ne obezvrjeđuje nikakvu autentičnu ljudsku vrijednost.

  Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. U vremenu nesigurnosti i poljuljanih vrijednosti spisi iz ove biblioteke predstavljaju čvrst temelj i siguran izvor.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 89 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 44,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 14. veljače u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

  O knjizi možete čitati ovdje

  (Troškovi d...

  Pročitaj više
 8. Predstavljena knjiga "Marija - Kristova i naša majka" autora Lea Scheffczyka

  Predstavljena knjiga "Marija - Kristova i naša majka" autora Lea Scheffczyka

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 8. veljače predstavljena je knjiga "Marija - Kristova i naša majka", a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Lik Marije, Isusove majke, već 2000 godina privlači milijune ljudi, o čemu svjedoči duboko ukorijenjena marijanska pobožnost kao i mnoštvo marijanskih svetišta diljem svijeta. Stoga će među vjernicima i svima onima koje zanima teološka literatura...

  Pročitaj više
 9. Knjiga pape Franje "Oče naš" i dalje na vrhu Verbumove top ljestvice

  Knjiga pape Franje "Oče naš" i dalje na vrhu Verbumove top ljestvice

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum donosi deset zanimljivih naslova među kojima će čitatelji zasigurno pronaći dobre preporuke. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u siječnju je jedinstvena knjiga-intervju pape Franje pod naslovom "Oče naš". U ovoj knjizi papa jednostavnim i razumljivim jezikom objašnjava molitvu Očenaša odgovarajući na pitanja što mu ih postavlja o. Marco Pozza, poznati teolog i zatvorski kapelan. Tumačeći redak po redak mol...

  Pročitaj više
 10. "Kardinalovo srce" 07. veljače u pola cijene u Verbumu

  "Kardinalovo srce" 07. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 07. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Kardinalovo srce".

  Roman "Kardinalovo srce" hrvatske književnice Nevenke Nekić usporedo progovara o životnom usudu kardinala Stepinca, simbola mučeništva hrvatskog naroda, te o stradanju jednog običnog čovjeka iz puka, Ive Brizića, prikazujući na realističan način tegobno i represivno poslijeratno vrijeme komunističkog režima.
   
  Utemeljen na povijesnim činjenicama i životima stvarnih osoba, ovaj je roman potresna pripovijest o teškim vremenima jednoga naroda, čiji glavni likovi nisu samo Alojzije i Ive, nego i svi oni koji su trpjeli zbog vjere u Boga i ljubavi prema domovini.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 98 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 49 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 07. veljače u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum...

  Pročitaj više
Stranica