Mjesečna arhiva: Ožujak 2017

 1. "Apostolski oci II." 29. ožujka u pola cijene u Verbumu

  "Apostolski oci II." 29. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 29. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Apostolski oci II.".

  Drugi svezak nastavlja s objavljivanjem spisa što spadaju u Apostolske oce, najstarije tekstove kršćanstva nakon Novoga zavjeta. U njemu su sabrani tekstovi koji ne prestaju nadahnjivati kršćane svih razdoblja: Didaché, Pismo Korinćanima sv. Klementa Rimskoga i Barn...

  Pročitaj više
 2. Započinju 13. "Dani kršćanske kulture" u Splitu,Dubrovniku i Šibeniku

  Započinju 13. "Dani kršćanske kulture" u Splitu,Dubrovniku i Šibeniku

  Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" trinaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 1. do 11. travnja.

  Ovogodišnji program manifestacije "Dani kršćanske kulture" obilježit će velik broj kulturno javnih događaja, sa 70 različitih programskih sadržaja, koncerata, izložbi, tribina, projekcija filmova, predstava, muzejskih programa, predstavljanja knjiga i nosača zvuka te oko 1000 sudionika programa. 

  Pokrenuta 2005. godine u Splitu manifestacija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjedni...

  Pročitaj više
 3. Predstavljen novi svezak u biblioteci Crkveni oci - "Brak" Ivana Zlatoustoga

  Predstavljen novi svezak u biblioteci Crkveni oci - "Brak" Ivana Zlatoustoga

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu u četvrtak, 23. ožujka predstavljena je knjiga "Brak" Ivana Zlatoustoga, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Nakladna kuća Verbum, objavila je dvanaesti svezak u biblioteci Crkveni oci, koja suvremenim duhovnim tražiteljima nudi mogućnost da otkriju autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. Ovaj najnoviji svezak pod naslovom"Brak" donosi tekstove sv. Ivana Zlatoustoga, čime se zajedno s prethodno objavljena  dva njegova sveska ("Taština i odgoj djece" te "Čistoća i ljubav") zaokružuje tematski opus vezan za ljubav i brak.

  Nakon što je u prethodnim spisima dao vrlo primjenjive pouke roditeljima o odgoju djece i izbjegavanju svake isprazne taštine, te protumačio što je to istinska čistoća i ljudska ljubav, u ovom svesku snažnim riječima progovara o braku u svim njegovim vidovima, trudeći se pokazati istinsku narav i smisao braka te ga zaštititi od svih devijacija koje su postojale nekada kao i danas. Uz jasno izlaganje, utemeljeno na Svetom Pismu, ne izostavlja ni praktične savjete primjenjive i za suvremenog čitatelja. To posebice dolazi do izražaja u obrazlaganju mnogih konkretnih te...

  Pročitaj više
 4. "Zlatna nit" 22. ožujka u pola cijene u Verbumu

  "Zlatna nit" 22. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 22. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Zlatna nit" Louisa de Wohla.

  Poznati romanopisac Louis de Wohl, čiji su romani "Koplje", "Drvo života", "Tiho svjetlo" i...

  Pročitaj više
 5. Predstavljen novi naslov u biblioteci Svjedočanstva "Jači od mržnje" Tima Guénarda

  Predstavljen novi naslov u biblioteci Svjedočanstva "Jači od mržnje" Tima Guénarda

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum 16. ožujka predstavljena je knjiga "Jači od mržnje" Tima Guénarda, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Izdavačka kuća Verbum u svojoj poznatoj biblioteci Svjedočanstva upravo je objavila novo izdanje, knjigu "Jači od mržnje" Tima Guénarda, čija iskrena i potresna ispovijest života ostavlja bez riječi.

  Majka  je Tima napustila kada je imao...

  Pročitaj više
 6. "Znakovi života" 15. ožujka u pola cijene u Verbumu

  "Znakovi života" 15. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 15. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Scotta Hahna "Znakovi života".

  "Znakovi života" su jasan i sveobuhvatan vodič kroz biblijska vjerovanja i povijesne običaje nastale na temelju katoličkoga nauka i prakse.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 135 kuna, ovom je akcijom dostupna za 67,50 kuna, a po pogodnostima akcije mo...

  Pročitaj više
 7. Irena Zakarija-Grković gostovala na Verbumovu "Susretu s autorom" u ožujku u Splitu

  Irena Zakarija-Grković gostovala na Verbumovu "Susretu s autorom" u ožujku u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 7. ožujka gošća "Susreta s autorom" bila je doc. dr. sc. Irena Zakarija-Grković, specijalistica obiteljske medicine, docentica na katedri kliničkih vještina na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a doktorirala na Medicinskom fakultetu u Splitu, gdje radi od 2006. godine. Specijalistica obiteljske medicine postala je u Melbourneu u Australiji, gdje je stekla dvanaestogodišnje kliničko iskustvo. U Australiji je postala i Međunarodno certificirana savjetnica za dojenje. Područja znanstvenog, nastavnog i stručnog interesa dr. Zakarije-Grković su dojenje i zaštita majki i djece, medicina utemeljena na dokazima i edukacija iz temeljnih kliničkih i komunikacijskih vještina, a iz ovih područja objavila je brojne znanstvene članke i kongresna priopćenja.
  Inače, rođena Riječanka, kao dijete odlazi s roditeljima u Australiju, a pošto je navršila osamnaest godina roditelji je motiviraju za povratak u Hrvatsku na studij. Taj prijedlog prihvaća i dolazi baki i djedu u Rijeku u kojoj upisuje Medicinski fakultet. Na studiju upoznaje budućega supruga, kolegu Ivicu Grkovića za kojeg će se u vrijeme studija i udati. Po završetku studija, zbog nemogućnosti pronalaska posla u Rijeci početkom devedesetih, vraća se živjeti u Australiju i tamo postižete prve kompetencije u onome što će odrediti njenu primarnu temu – roditeljstvo, majčinstvo i dojenje. Kaže, kako su već prije odlaska u Australiju odredili da će u Australiji ostati samo dok steknu stručno usavršavanje i osiguraju uvjete za samostalan život u Hrvatskoj. Iako su predviđali da će im za to trebati deset godina, ipak je potrajalo dvanaest godina. To je ujedno i njen savjet mladima koji u sve većem broju odlaze iz Hrvatske: "Idite steći iskustvo, usavršiti se, postići ciljeve, i onda se vratite." Život vani nije bolji, ističe dr. Zakarija-Grković, nudi više poslovnih mogućnosti, usavršavanja, zarade, ali je često puno skuplji, traži mnogo odricanja, uključuje jako puno rada i malo slobodnoga vremena, a nema onoga na što se lako čovjek navikne u Dalmaciji – slobode javnog iskazivanja stavova i vjere, obiteljske podrške, druženja, zdrave hrane i navike kuhanja. Obiteljska podrška mladim obiteljima u odgoju djece tj. unučadi, kakva je tradicionalna u Dalmaciji, u Australiji gotovo da nije moguća zbog radnog vremena i velikih udaljenosti, zaključuje Zakarija-Grković.
  Iako je ona rođena Riječanka, a suprug Zadranin, prije dvanaest godina odabirali su Split kao mjesto idealno za obitelj zbog načina života, dobre klime, uvjeta života. Na splitskom Medicinskom fakultetu posao je dobio najprije njen suprug, a ona je bila posvećena čuvanju najmlađeg od troje djece, a potom se i njoj ukazuje prilika za suradnju i angažman na Medicinskom fakultetu na kojem je najprije radila na Katedri za obiteljsku medicinu, gdje svoj doprinos daje na području medicine dojenja. Međunarodno certificirana savjetnica za dojenje ovaj je certifikat postigla u Australiji, te je zahvaljujući tom stečenom znanju i iskustvu radila na promoviranju dobrobiti dojenja. Uočavajući nedostatak obrazovanja za ovu temu provodi i različite edukacije među kojima i onu su-voditeljice 80-satnog tečaja o dojenju za zdravstvene djelatnike na MEF-u koji je prošlo gotovo dvjesto zdravstvenih djelatnika. Širenjem mreže educiranih savjetnika za dojenje osnovana je i Hrvatska udruga IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) savjetnica za dojenje, čija je predsjednica. Među ostalim, članica je osnivačica Nacionalnog povjerenstva za zaštitu i promicanje dojenja pri Ministarstvu zdravlja te edukatorica u unicefovom programu "Rodili&sc...

  Pročitaj više
 8. Prvo hrvatsko izdanje spisa sv. Patrika "Confessio – Ispovijest" objavljeno je u dvojezičnomu obliku

  Prvo hrvatsko izdanje spisa sv. Patrika "Confessio – Ispovijest" objavljeno je u dvojezičnomu obliku

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u Splitu u četvrtak, 9. ožujka predstavljena je knjiga "Confessio – Ispovijest" sv. Patrika, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta glavni urednik nakladne kuće Verbum. 
  U izdanju nakladne kuće Verbum objavljen je poznati drevni spis sv. Patrika "Confessio – Ispovijest" koji omogućuje dublje upoznavanje sa životom i duhovnošću ovoga velikoga irskog misionara koji je svojim mudrim upravljanjem, tankoćutnim provođenjem inkultura...

  Pročitaj više
 9. Akademik Nikola Bašić gostovao na Verbumovoj "Večer u knjižari" u ožujku u Zadru

  Akademik Nikola Bašić gostovao na Verbumovoj "Večer u knjižari" u ožujku u Zadru

  Akademik Nikola Bašić, istaknuti hrvatski arhitekt koji je svjetsku poznatost stekao svojim arhitektonskim rješenjima Morske orgulje i Pozdrav suncu na zadarskoj rivi, gostovao je 1. ožujka na susretu "Večer u knjižari" u knjižari Verbum u Zadru, a programom je moderirala Ines Grbić. Predsjednica RH 2016. godine ga je odlikovala Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge u promicanju međunarodnog položaja i ugleda RH u području arhitekture. Ljudi ga doživljavaju kao misionara koji posredstvom arhitekture, koju promišlja duhovno i...

  Pročitaj više
 10. Knjiga "Put nade" 8. ožujka u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Put nade" 8. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 8. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Put nade" kardinala Van Thuana.

  Tijekom 13 godina provedenih u zatvoru pod komunističkim režimom, od kojih je 9 godina proveo u samici, sajgonski nadbiskup François Xavier Nguyen Van Thuan potajice bilježi misli na komadiće papira koje neopaženo uspijeva dostaviti kršćanskoj zajednici u Vijetnamu. Ti su snažni duhovni poticaji kružili među vijetnamskim katolicima hrabreći ih da ostanu postojani u vjeri i nadi te da ne klonu duhom. Upravo su te misli ukoričene u ovoj knjizi koja je prevedena na mnoge svjetske jezike, postavši prvorazredni duhovni bestseler u kojemu snagu, odvažnost i vedrinu pronalaze tisuće čitatelja.

  Ova knjiga, čija je redovna cijena 85 kuna, ovom je akcijom dostupna za 42,50 kune, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 8. ožujka u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i ...

  Pročitaj više
Stranica