Mjesečna arhiva: Ožujak 2017

 1. "Apostolski oci II." 29. ožujka u pola cijene u Verbumu

  "Apostolski oci II." 29. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 29. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Apostolski oci II.".

  Drugi svezak nastavlja s objavljivanjem spisa što spadaju u Apostolske oce, najstarije tekstove kršćanstva nakon Novoga zavjeta. U njemu su sabrani tekstovi koji ne prestaju nadahnjivati kršćane svih razdoblja: Didaché, Pismo Korinćanima sv. Klementa Rimskoga i Barn...

  Pročitaj više
 2. Započinju 13. "Dani kršćanske kulture" u Splitu,Dubrovniku i Šibeniku

  Započinju 13. "Dani kršćanske kulture" u Splitu,Dubrovniku i Šibeniku

  Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" trinaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 1. do 11. travnja.

  Ovogodišnji program manifestacije "Dani kršćanske kulture" obilježit će velik broj kulturno javnih događaja, sa 70 različitih programskih sadržaja, koncerata, izložbi, tribina, projekcija filmova, predstava, muzejskih programa, predstavljanja knjiga i nosača zvuka te oko 1000 sudionika programa. 

  Pokrenuta 2005. godine u Splitu manifestacija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjedni...

  Pročitaj više
 3. Predstavljen novi svezak u biblioteci Crkveni oci - "Brak" Ivana Zlatoustoga

  Predstavljen novi svezak u biblioteci Crkveni oci - "Brak" Ivana Zlatoustoga

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu u četvrtak, 23. ožujka predstavljena je knjiga "Brak" Ivana Zlatoustoga, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Nakladna kuća Verbum, objavila je dvanaesti svezak u biblioteci Crkveni oci, koja suvremenim duhovnim tražiteljima nudi mogućnost da otkriju autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. Ovaj najnoviji svezak pod naslovom"Brak" donosi tekstove sv. Ivana Z...

  Pročitaj više
 4. "Zlatna nit" 22. ožujka u pola cijene u Verbumu

  "Zlatna nit" 22. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 22. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Zlatna nit" Louisa de Wohla.

  Poznati romanopisac Louis de Wohl, čiji su romani "Koplje", "Drvo života", "Tiho svjetlo" i...

  Pročitaj više
 5. Predstavljen novi naslov u biblioteci Svjedočanstva "Jači od mržnje" Tima Guénarda

  Predstavljen novi naslov u biblioteci Svjedočanstva "Jači od mržnje" Tima Guénarda

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum 16. ožujka predstavljena je knjiga "Jači od mržnje" Tima Guénarda, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Izdavačka kuća Verbum u svojoj poznatoj biblioteci Svjedočanstva upravo je objavila novo izdanje, knjigu "Jači od mržnje" Tima Guénarda, čija iskrena i potresna ispovijest života ostavlja bez riječi.

  Majka  je Tima napustila kada je imao...

  Pročitaj više
 6. "Znakovi života" 15. ožujka u pola cijene u Verbumu

  "Znakovi života" 15. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 15. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Scotta Hahna "Znakovi života".

  "Znakovi života" su jasan i sveobuhvatan vodič kroz biblijska vjerovanja i povijesne običaje nastale na temelju katoličkoga nauka i prakse.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 135 kuna, ovom je akcijom dostupna za 67,50 kuna, a po pogodnostima akcije mo...

  Pročitaj više
 7. Irena Zakarija-Grković gostovala na Verbumovu "Susretu s autorom" u ožujku u Splitu

  Irena Zakarija-Grković gostovala na Verbumovu "Susretu s autorom" u ožujku u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 7. ožujka gošća "Susreta s autorom" bila je doc. dr. sc. Irena Zakarija-Grković, specijalistica obiteljske medicine, docentica na katedri kliničkih vještina na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a doktorirala na Medicinskom fakultetu u Splitu, gdje radi od 2006. godine. Specijalistica obiteljske medicine postala je u Melbourneu u Australiji, gdje je stekla dvanaestogodišnje kliničko iskustvo. U Australiji je postala i Međunarodno certificirana savjetnica za doje...

  Pročitaj više
 8. Prvo hrvatsko izdanje spisa sv. Patrika "Confessio – Ispovijest" objavljeno je u dvojezičnomu obliku

  Prvo hrvatsko izdanje spisa sv. Patrika "Confessio – Ispovijest" objavljeno je u dvojezičnomu obliku

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u Splitu u četvrtak, 9. ožujka predstavljena je knjiga "Confessio – Ispovijest" sv. Patrika, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta glavni urednik nakladne kuće Verbum. 
  U izdanju nakladne kuće Verbum objavljen je poznati drevni spis sv. Patrika "Confessio – Ispovijest" koji omogućuje dublje upoznavanje sa životom i duhovnošću ovoga velikoga irskog misionara koji je svojim mudrim upravljanjem, tankoćutnim provođenjem inkultura...

  Pročitaj više
 9. Akademik Nikola Bašić gostovao na Verbumovoj "Večer u knjižari" u ožujku u Zadru

  Akademik Nikola Bašić gostovao na Verbumovoj "Večer u knjižari" u ožujku u Zadru

  Akademik Nikola Bašić, istaknuti hrvatski arhitekt koji je svjetsku poznatost stekao svojim arhitektonskim rješenjima Morske orgulje i Pozdrav suncu na zadarskoj rivi, gostovao je 1. ožujka na susretu "Večer u knjižari" u knjižari Verbum u Zadru, a programom je moderirala Ines Grbić. Predsjednica RH 2016. godine ga je odlikovala Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge u promicanju međunarodnog položaja i ugleda RH u području arhitekture. Ljudi ga doživljavaju kao misionara koji posredstvom arhitekture, koju promišlja duhovno i...

  Pročitaj više
 10. Knjiga "Put nade" 8. ožujka u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Put nade" 8. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 8. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Put nade" kardinala Van Thuana.

  Tijekom 13 godina provedenih u zatvoru pod komunističkim režimom, od kojih je 9 godina proveo u samici, sajgonski nadbiskup François Xavier Nguyen Van Thuan potajice bilježi misli na komadiće papira koje neopaženo uspijeva dostaviti kršćanskoj zajednici u Vijetnamu. Ti su sna...

  Pročitaj više
Stranica