Mjesečna arhiva: Srpanj 2019

 1. Novi izgled Verbumovih knjižara u Rijeci i Zagrebu!

  Novi izgled Verbumovih knjižara u Rijeci i Zagrebu!

  Kako bi naši prodajni prostori bili što ugodniji i funkcionalniji, početkom srpnja trajalo je preuređenje Verbumovih knjižara u Zagrebu (Kaptol 29) i Rijeci (Janeza Trdine 1D).

  Novopreuređene knjižare imaju svoje standardno radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 08:00 do 20:00, subotom od 08:30 do 13:00 sati.

  Knjižara VERBUM, Kaptol 29, Zagreb

  ...

  Pročitaj više
 2. Objavljena "Velika Biblija u stripu" međunarodni bestseler preveden na gotovo stotinu jezika

  Objavljena "Velika Biblija u stripu" međunarodni bestseler preveden na gotovo stotinu jezika

  Hrvatskim čitateljima svih generacija upravo je postala dostupna Velika Biblija u stripu po mnogima najbolja i najkompletnija ilustrirana Biblija u atraktivnoj formi stripa, koju je ovih dana na hrvatskom jeziku objavila nakladna kuća Verbum. Ovaj međunarodni bestseler nastao je na inicijativu kršćanskog izdavača Davida Cooka. Htijući napraviti privlačnu Bibliju za sve mlade čitatelje, Cook je angažirao svjetski poznatog strip crtača Sergia Cariella, koji je među ostalim radio i za strip ma...

  Pročitaj više
 3. "Princ Gonzaga" 31. srpnja u pola cijene u Verbumu

  "Princ Gonzaga" 31. srpnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 31. srpnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Princ Gonzaga".

  U svojemu remek-djelu Princ Gonzaga svjetski poznati pisac romana o katoličkim svecima Wilhelm Hunermann živo opisuje mladoga markgrofa, njegov karakter i povijesne okolnosti u kojima je odrastao, kao i njegova nutarnja previranja koja su ga dovela do odluke da napusti bogatu baštinu i posveti se Bogu u tišini, molitvi i služenju najpotrebitijima. U ovomu izvanrednu djelu pratimo Alojzija Gonzagu od njegova rođenja, sjajnoga djetinjstva i rane mladosti sve do tišine novicijatske sobe, do trgova, ulica i bolnica u kojima je posluživao oboljele od epidemije kuge sve dok i sam nije obolio i umro u dobi od dvadeset i tri godine. Vedar, topao i dubok, ovaj prikaz isusovačkoga sveca, zaštitnika mladeži, aktualan je na poseban način i danas u svijetu koji je, usprkos lažnim prikazama idola bogatstva i slave, željan istinske i bezvremene radosti koja je plod predane ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena...

  Pročitaj više
 4. Iskoristite posebnu pogodnost akcije "Knjiga mjeseca" u knjižarama Verbum!

  Iskoristite posebnu pogodnost akcije "Knjiga mjeseca" u knjižarama Verbum!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu srpnju dostupna je knjiga "Ivana Orleanska", autora Marka Twaina i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:
  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se ka...

  Pročitaj više
 5. U tijeku velika ljetna akcija "Uzmi 3, plati 2" u knjižarama Verbum!

  U tijeku velika ljetna akcija "Uzmi 3, plati 2" u knjižarama Verbum!

  Nakladna kuća Verbum od 1. do 31. srpnja u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr organizira prodajnu akciju "Uzmi 3, plati 2". Ovom akcijom u bilo kojoj od 13 knjižara diljem Hrvatske (Split, Zagreb, Osijek, Rijeka, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Varaždin, Slavonski Brod, Požega i Vinkovci) i na web knjižari svaki kupac ima pogodnost da za 3 kupljene knjige u izdanju nakladne kuće Verbum jednu od njih dobije potpuno besplatno, a besplatna je ona knjiga s najnižom cijenom.

  Ovom prigodom moguće je birati...

  Pročitaj više
 6. "Konačna sloboda" 24. srpnja u pola cijene u Verbumu!

  "Konačna sloboda" 24. srpnja u pola cijene u Verbumu!

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 24. srpnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Konačna sloboda".

  Konačna sloboda roman je o dirljivoj životnoj priči dječaka koji je sanjao velike stvari, život pun života i sreće, a morao se suočiti s bolešću, uzetošću, odbačenošću i patnjom. No, htio je biti slobodan pod svaku cijenu. Rođen u uglednoj plemićkoj obitelji von Altshausen u prvoj polovini 11...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena knjiga "Dijalog protiv pelagijevaca", jedno od značajnih djela sv. Jeronima

  Predstavljena knjiga "Dijalog protiv pelagijevaca", jedno od značajnih djela sv. Jeronima

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 11. srpnja predstavljena je knjiga Dijalog protiv pelagijevaca, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  U sklopu svoje biblioteke Crkveni oci, pod čijim je imenom objedinjena kršćanska literatura iz prvih stoljeća, nakladna kuća Verbum upravo je objavila Dijalog protiv pelagijevaca, jedno od značajnih djela sv. Jeronima. Kao i ostala djela iz ove biblioteke i ova Jeronimova knjiga nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti.

  Spis Dijalog protiv pelagijevaca nastao je početkom 5. stoljeća, a u njemu se Jeronim bavi krivovjernim naukom svoga suvremenika Pelagija koji je izvršio velik utjecaj u to doba. Premda vrlo učen i asketskog života Pelagije je odstupio od Crkvenog nauka, negirao istočni grijeh i zastupa stajalište da je čovjek sposoban isključivo vlastitim nastojanjima i svojom voljom postići moralno savršenstvo i tako zadobiti spasenje.

  Snažno ostajući na crkvenom stajalištu kako je za spasenje potrebna i ključna Božja milost, Jeronim, kao vrstan polemičar i teolog, u ovoj knjizi odlučno odbacuje pelagijanske teze, pobijajući njihove zablude o dostatnosti slobodne volje za spasenje.

  Dijalog protiv pelagijevaca zamišljen je kao dijalog između pravovjernog Atika i heretika Kritobula, a glavne su teme mogućnost nesagrješivosti i lakoća Božjih zapovijedi, milost Božja i slobodna volja te nužnost krštenja djece. U prvom dijelu Jeronim govori o slobodnoj volji, Božjoj milosti, o mogućnosti nesagrješivosti i vršenju Božjih zapovijedi iznoseći i pobijajući Pelagijeve teze. U drugom dijelu Dijaloga Jeronim pobija Pelagijev nauk dokazujući kako nije u skladu sa Svetim pismom, a u trećem dijelu produbljuje teme iz prvog i drugog dijela spisa te se posebno osvrće na pitanje krštenja djece.

  Kako pelagijansko krivovjerje i danas ima utjecaja, o čemu često govori i papa Franjo, ova knjiga osim što dono...

  Pročitaj više
 8. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u lipnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u lipnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u lipnju donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje.

  Vrh top ljestvice najtraženijih naslova u lipnju zauzima jedinstvena knjiga "Sveta Hildegarda i hrana kao lijek" autora Wigharda Strehlowa, jednog od najvećih poznavatelja Hildegardine medicine koji već 25 godina primjenjuje Hildegardine savje...

  Pročitaj više
 9. Ljetno radno vrijeme knjižara Verbum!

  Ljetno radno vrijeme knjižara Verbum!

  Knjižare Verbum će u ljetnim mjesecima zbog godišnjih odmora raditi u izmijenjenom radnom vremenu i to prema sljedećem popisu:

  SPLIT – Trumbićeva
  Trumbićeva obala 1, tel. 021/347 065, fax 021/360 244, knjizara.split@verbum.hr
  Cijelo ljeto:
  PON.-PET od 08.00 do 20.00, SUBOTOM od 08.30 do 13.00, NEDJELJOM ne radi

  SPLIT – Boškovićeva
  Ruđera Boškovića 16A, tel: 021/686-071, fax 021/686-071, knjizara.split2@verbum.hr
  Od 20. lipnja do 13. srpnja
  PON.-PET od 08.00 do 12.00 i od 17.00 do...

  Pročitaj više
 10. "Kako gay postaje ok" 17. srpnja u pola cijene u Verbumu

  "Kako gay postaje ok" 17. srpnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 17. srpnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Kako gay postaje ok".

  Zašto smo prisiljeni prihvatiti homoseksualne čine kao moralno prihvatljive? Zašto se u mnogim zemljama prihvaća valjanost tzv. homoseksualnoga braka, nešto nečuveno u povijesti zapadne ili bilo...

  Pročitaj više
Stranica