Mjesečna arhiva: Veljača 2023

 1. "Otvoreno o svemu", nova knjiga pape Franje u svim knjižarama Verbum!

  "Otvoreno o svemu", nova knjiga pape Franje u svim knjižarama Verbum!

  Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila novu knjigu pape Franje Otvoreno o svemu - iskreni odgovori na izravna pitanja. Riječ je o neočekivanoj i jedinstvenoj knjizi u kojoj papa Franjo odgovara na najrazličitija i vrlo izravna pitanja jednostavnih i prostodušnih ljudi koje je okupila udruga Lazar, posvećena radu sa siromasima. Osim u živome razgovoru, pitanja za papu Franju pristizala su i iz cijeloga svijeta. Nižu se tako pitanja djece iz sirotinjskih četvrti Brazila, žena iz indijskih ravnica, m...

  Pročitaj više
 2. Predstavljena knjiga "Navike za sretan brak"

  Predstavljena knjiga "Navike za sretan brak"

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 23. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Navike za sretan brak. Na konferenciji je sudjelovao Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila djelo Navike za sretan brak, utjecajnog i iskusnog američkog psihijatra dr. Richarda P. Fitzgibbonsa. Riječ je o korisnoj knjizi puno...

  Pročitaj više
 3. Preporučujemo 5 knjiga za čitanje tijekom korizme

  Preporučujemo 5 knjiga za čitanje tijekom korizme

  Pokorničko vrijeme korizme koje nas poziva na molitvu, pokoru i djela milosrđa, istovremeno je i prigoda za duhovni rast. Stoga smo izdvojili 5 knjiga koje vam mogu pomoći u tome i koje će biti vaši dobri pratitelji tijekom ove korizme.

   

  Jedi posti slavi
  Knjiga „Jedi, posti, slavi“ otkriva zašto suvremena znanost i drevna kršćanska tradicija preporučuju post kao sredstvo...

  Pročitaj više
 4. Predstavljena knjiga "Jedi, posti, slavi"

  Predstavljena knjiga "Jedi, posti, slavi"

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 16. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Jedi, posti, slavi. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila knjigu Jedi, posti, slavi uvaženog američkog autora Jaya W. Richardsa koja otkriva duhovne i tje...

  Pročitaj više
 5. Predstavljena knjiga "Kralj začina"

  Predstavljena knjiga "Kralj začina"

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 9. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Kralj začina. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum nedavno je u svojoj biblioteci Populus, izdavačkom nizu u kojem se objavljuju popularni, oplemenjujući i opuštajući rom...

  Pročitaj više
 6. "Jedi, posti, slavi" - bestseler koji otkriva duhovne i tjelesne dobrobiti posta u svim knjižarama Verbum

  "Jedi, posti, slavi" - bestseler koji otkriva duhovne i tjelesne dobrobiti posta u svim knjižarama Verbum

  Nakladnička kuća Verbum za ovu je korizmu pripremila poseban vodič kroz tjelesne i duhovne dobrobiti posta – knjigu Jedi, posti, slavi, koja objedinjuje suvremene znanstvene spoznaje o postu kao i duhovne uvide o toj drevnoj vjerskoj praksi.

  Autor knjige Jay Richards, cijenjeni američki znanstvenik, autor više bestselera i gostujući predavač na više sveučilišta, u knjizi Jedi, posti, slavi povezuj...

  Pročitaj više
 7. "Brini se manje, moli se više" i dalje na vrhu Verbumove top ljestvice

  "Brini se manje, moli se više" i dalje na vrhu Verbumove top ljestvice

  U prvom mjesecu 2023. godine, prvo mjesto Verbumove top ljestvice zauzela je knjiga Brini se manje, moli se više. Osim ove Verbumove uspješnice, na top ljestvici se nalaze i brojna druga izdanja, poput duhovnih bestselera Padra Pija i Fultona Sheena te svjetski poznatih autora Jordana Petersona, Jennie Allen, itd.

  Na vrhu Verbumove top ljestvice za mjesec siječanj nalazi se hit knjiga Brini se manje, moli se više. Riječ je o knjizi koja sadrži 180 kratkih i poticajnih meditativno molitvenih tekstova za žene za život bez tjeskobe prikladnih za sve životne situacije i poteškoće. Bilo da si zabrinuta zbog posla, obiteljskih i međuljudskih odnosa, financija, događanja u svijetu ili nečega drugog, ove će ti meditacije pomoći u otklanjanju tjeskobnih misli, učeći te pritom življenju u slobodi svemogućega Boga.

  Drugo mjesto zauzela je knjiga Riječi nade, sa 150 meditacija utjehe i ohrabrenja svetog Padra Pija, jednog od najpopularnijih svetaca modernoga doba. Ova jedinstvena knjiga meditacija omogućava da vam Padre Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji vas tješi i ohrabruje. Riječi nade donose probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omiljenog sveca i mističara, raspoređene u 150 jednostavnih i kratkih meditacija koje ne zahtijevaju mnogo vremena, a donijet će vam veliku utjehu.

  Na trećem mjestu nalazi se knjiga Biljne terapije i recepti časne sestre Ljubice Kovač iz Posušja. Sestra Ljubica Bernardica Kovač desetljećima je bila primjer kršćanske i nesebične brige za bližnje svakodnevno primajući brojne ljude s različitim zdravstvenim tegobama i učinkovito im pomažući prirodnim ljekovitim pripravcima. Njezino bogato znanje i iskustvo, kojim je pomogla mnogim ljudima, sabrano je u ovoj jedinstvenoj knjizi koja donosi blago prokušanih znanja o ljekovitom bilju kao daru iz Božje ruke. Bogatstvom sadržaja i vrhunskim grafičkim oblikovanjem i opremom, otisnuta u cijelosti u koloru na velikome formatu u tvrdome uvezu, ova jedinstvena knjiga bit će dragocjeni zdravstveni priručnik u svakome domu.

  Četvrto mjesto top ljestvice zauzela je Vebumova knjiga Život vrijedan življenja jednoga od najomiljenijih katoličkih govornika svih vremena, nadbiskupa Fultona Sheena. Knjiga je protkana autorovim duhovitim životnim pričama, koje je čine još privlačnijom, a poticajne riječi nadbiskupa Sheena i danas su svježe i nadahnjujuće te nastavljaju mijenjati živote mnogih ljudi, pa i onih koji nisu vjernici. Svima onima koji tragaju za istinom, vjerom i životnim smislom ova će knjiga otkriti da je život vrijedan življenja.

  Na petom mjestu nalazi se roman Izabrani autora Jerryja B. Jenkinsa. Priča je to o Isusu kakvu dosada niste pročitali. Ovaj svjetski popularni i dirljivi roman autora uspješnica Jerryja B. Jenkinsa, nastao prema prvoj sezoni vrlo popularne serije The Chosen, koju je diljem svijeta pogledalo više od 500 milijuna ljudi, vodi nas u Galileju prvoga stoljeća. Upoznajte Isusa izbliza, otkrijte puninu njegove ljudskosti i njegova božanstva. Doživite život i moć savršenoga Sina Božjega kao nikada dosada – očima običnih ljudi, baš poput nas. Doznajte kako je susret s Isusom promijenio njihove živote i kako može promijeniti i vaš.

  Roman Marija Magdalena poljskog romanopisca Jana Dobraczynskoga ovog mjeseca je zauzeo šesto mjesto top ljestvice. Dobraczyński knjigom Marija Mag...

  Pročitaj više
 8. Predstavljena knjiga "Priručnik kršćanskoga ratnika"

  Predstavljena knjiga "Priručnik kršćanskoga ratnika"

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 2. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Priručnik kršćanskoga ratnika. Na konferenciji su sudjelovali mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator izdavačkih projekata.

  Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila djelo Priručnik kršćanskoga ratnika (Enchiridion militis Christia...

  Pročitaj više
 9. Knjiga "Što se novcem ne može kupiti" uz 40% popusta za članove kluba Verbum

  Knjiga "Što se novcem ne može kupiti" uz 40% popusta za članove kluba Verbum

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu veljači dostupna je knjiga Što se novcem ne može kupiti i to uz 40% popusta.


  Akcija je namijenjena:
  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karti...

  Pročitaj više