Predstavljena knjiga "Navike za sretan brak"

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 23. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Navike za sretan brak. Na konferenciji je sudjelovao Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila djelo Navike za sretan brak, utjecajnog i iskusnog američkog psihijatra dr. Richarda P. Fitzgibbonsa. Riječ je o korisnoj knjizi punoj primjenjivih savjeta za uspješan i sretan brak.

Vođen četrdesetogodišnjim iskustvom kao bračni i obiteljski terapeut, psihijatar dr. Richard Fitzgibbons u knjizi Navike za sretan brak predstavlja strategije i navike koje mogu pomoći osnaživanju braka, boljemu razumijevanju supružnika kao i izlječenju brakova u poteškoćama. Ova knjiga pomoći će parovima da uvide i razriješe glavne emocionalne probleme i sukobe koji oslabljuju njihov odnos i štete njihovu braku.

Navike za sretan brak polaze od jedinstvenoga pristupa koji se temelji na pozitivnoj psihologiji, usredotočenoj na rast supružnika u vrlini.

Svako poglavlje posvećeno je jednomu od uobičajenih bračnih problema i određenoj vrlini koja može pomoći paru da prevlada taj konkretan problem, bilo da se radi o ljutnji, sebičnosti, porivu za kontroliranjem, emocionalnoj udaljenosti, anksioznosti, tuzi i usamljenosti, nepovjerenju, raznim ovisnostima ili nevjeri u braku i sl. Dr. Fitzgibbons ističe da je put do zdravoga braka popločen oprostom te detaljno upućuje u proces i korake terapije opraštanja.

Uz primjenjivost koja je čini vrlo korisnom, knjiga Navike za sretan brak dragocjena je i zato što sadrži mnoštvo nadahnjujućih pouka i citata svetoga Ivana Pavla II. o braku kao i bezvremensku mudrost nauka Katoličke Crkve.

Navike za sretan brak bit će od velike pomoći i zaručnicima, nedavno vjenčanim parovima kao i onima koji su u braku dugi niz godina, budući da strategije za rješavanje muško-ženskih sukoba koje donosi ova knjiga svima mogu pomoći da zaštitite odnos od emocionalnih oluja koje često dovode do svađe i nepovjerenja, a ponekad i do rastave i razvoda. Navike za sretan brak pomoći će im i da pobijede bračne probleme te usvoje vrline koje održavaju brakove čvrstima i sretnima.

Hrvatsko izdanje knjige Navike za sretan brak u prijevodu Anđelka Bošnjaka, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.