Mjesečna arhiva: Listopda 2014

 1. Objavljena knjiga pape Franje "Sakramenti. Lanac milosti"

  Objavljena knjiga pape Franje "Sakramenti. Lanac milosti"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 30. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Sakramenti. Lanac milosti" pape Franje. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  U ovoj jednostavnoj knjižici sabrane su upečatljive kateheze pape Franje na temu svih sedam sakramenata Katoličke Crkve. Uranjajući u značenje i svrhu svakoga sakramenta, Papa osvjetljava njihovu važnost i plodove u životu čovjeka.

  Papa govori o Crkvi kao o Majci koja stalno rađa novu djecu i uvodi ih po...

  Pročitaj više
 2. Blaženko Juračić gostovao na "Susretu s autorom" u listopadu u Splitu

  Blaženko Juračić gostovao na "Susretu s autorom" u listopadu u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane gost programa "Susret s autorom" 27. listopada bio je docent na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, Blaženko Juračić, skladatelj i maestro crkvene glazbe.

  Tom prigodom prisjetio se svojih umjetničkih početaka. Kako je istaknuo uz oca koji je bio vezan uz glazbu bilo je teško da i se sam u tome ne okuša. U Opuzenu je upisao nižu glazbenu školu, a nastavio je školovanje u Centru za umjetnički odgoj i obrazovanje Luka Sorkočević u Dubrovniku gdje je diplomirao kao instrumentalist-klarinetist. Na Sveučilištu u Split, na sadašnjoj Umjetničkoj akademiji, stekao je zvanje profesora glazbene kulture 1996. godine, a svoj skladateljski dar nastavlja njegovati u Rimu gdje na Papinskome institutu za crkvenu glazbu 2001. postiže licencijat, a potom i specijalizaciju iz kompozicije 2004. godine kada postiže akademski naslov maestro crkvene glazbe. Rimske dane obilježio je stvarateljski žar na vrelu nadahnuća gdje nastaju njegova skladateljska djela koja su u Rimu i izvođena poput skladbe "Magnificat" te moteta "U tebe se Gospodine uzdam", skladanog prigodom proglašenja Alojzija Stepinca blaženim. Rimskih s...

  Pročitaj više
 3. Novi roman o sv. Josipu stiže u knjižare!

  Novi roman o sv. Josipu stiže u knjižare!

  U knjižare Verbum 7. studenoga stiže novi roman u čijem je središtu sveti Josip.

  Josip je posve običan mladić pun životne radosti, snage i snova o sreći. Odlazi u Nazaret u potrazi za djevojkom kojoj će pokloniti svoje srce. Ondje upoznaje dražesnu, vedru i tajanstvenu djevojku Mariju u koju će se zaljubiti… No iznenada biva suočen s izazovnim Božjim pozivom koji kao da stoji na putu njegovoj ljubavi. Josip prihvaća ulogu koja mu je namijenjena, ali cijeloga života proživljava borbu između svojih naravnih ljudskih čežnja i Božjega poziva. Može li u toj borbi srce ostati cijelo, može li se ljubav preoblikovati i dati mjesta još većoj ljubavi?

  Na temelju svjedočanstava Svetoga pisma, apokrifnih spisa i bogate kršćanske tradicije, iz pera poznatoga poljskog pisca Jana Dobraczyńskoga izranja životan i topao ljudski
  lik sv. Josipa. Prateći život, nutarnje i vanjske kušnje ovoga omiljenog sveca brojnih kršćanskih naraštaja roman Snaga ljubavi usporedo opisuje političke, društvene i religijske okolnosti Palestine toga vremena, neodoljivo uvlačeći u svoju pripovijest misao i srce svakoga čitatelja. Snaga ljubavi divna je priča prepuna topline o životu skromnoga čovjeka kojega je Bog učinio najintimnijim svjedokom otajstva svojega Utjelovljenja.

  Svojom književnom ljepotom, psihološkim poniranjem u nutrinu likova Josipa i Marije iz Nazareta te univerzalnim vrjednotama – spremnošću na žrtvu, važnosti obitelji i značenjem prave ljubavi – ovaj najpoznatiji roman Jana Dobraczyńskoga već godinama privlači pozornost publike u mnogim zemljama svijeta, neprestano doživljavajući
  nova izdanja. U svijetu u kojemu istinska uloga očinstva doživljava krizu, u svijetu u kojemu je riječ "ljubav" izgubila svoje pravo značenje ovaj roman aktualniji je i poticajniji no ikada prije...

  Pročitaj više
 4. Knjiga "Istinoljubivost - Mediji" Ivana Fučeka 29. listopada u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Istinoljubivost - Mediji" Ivana Fučeka 29. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 29. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Istinoljubivost - Mediji" Ivana Fučeka.

  Niz knjiga pod zajedničkim nazivom Moralno-duhovni život predstavlja najbolje od onoga što je autor prof. dr. Ivan Fuček tijekom četrdeset godina studirao, naučavao i pisao te je stoga ovo svojevrsna kruna njegova stvaralačkog rada, njegov nesebičan i iznimno vrijedan dar hrvatskoj teološkoj znanosti i vjerskoj kulturi. U ovomu devetom svesku riječ je o istinoljubivosti na koju je, kao i na iskrenost, u govoru, ponašanju i djelovanju pozvana svaka osoba, te o medijima društvenoga priopćavanja koji su prvi Areopag modernoga vremena.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 150 kuna, ovom je akcijom dostupna za 75 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 29. listopada u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

  O knjizi...

  Pročitaj više
 5. Novi naslovi u nizu HOSANA koji donosi omiljene pobožnosti i molitve!

  Novi naslovi u nizu HOSANA koji donosi omiljene pobožnosti i molitve!

  Nakon što je u svibnju pokrenut novi izdavački niz HOSANA koji donosi pristupačne i cjenovno povoljne knjižice za najširu publiku, s kvalitetno priređenim omiljenim pobožnostima i molitvama, jesen donosi 7 novih naslova u istom nizu!

  Uz ranije objavljene knjižice 15 minuta s Isusom, Devetnica Gospi koja razvezuje čvorove, Pobožnost sv. Josipu, ...

  Pročitaj više
 6. Knjiga "Iluminati i Sionski priorat" 22. listopada u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Iluminati i Sionski priorat" 22. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 22. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Iluminati i Sionski priorat" Massima Introvignea.

  Svjetski uspjeh romana Dana Browna Da Vincijev kôd i Anđeli i demoni svratio je pozornost na tajna društva Iluminati i Sionski priorat, koja se obično smještaju u kontekst velike teorije zavj...

  Pročitaj više
 7. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga pape Benedikta XVI. o sv. Hildegardi iz Bingena

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga pape Benedikta XVI. o sv. Hildegardi iz Bingena

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 16. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Sveta Hildegarda iz Bingena" pape Benedikta XVI. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Sveta Hildegarda iz Bingena (1098.– 1179.), "njemačka proročica", kako su je nazvali njezini suvremenici, jedna je od najneobičnijih i najfascinantnijih žena svih vremena.

  Bavila se medicinom i prirodnim znanostima, pisala je i skladala pjesme, a izmislila je čak i vlastito pismo. Aktivno je sudjelovala i u političkim i društvenim strujanjima svojega vremena, propovijedala je o Bogu i bila na glasu zbog svoje mudrosti te su joj po savjet dolazili kraljevi, svećenici, redovnice i redovnici, kao i obični pučani.

  Ova iznimna, kulturno i društveno osviještena žena propovijedala je na trgovima i crkvama, dopisivala se s papama, biskupima, carevima i pučanima. Krhka fizičkoga zdravlja, bila je obdarena viđenjima, a postoje i brojna svjedočanstva o njezinim proroštvima i čudima.

  Široj je javnosti postala poznata tek u novije vrijeme kada joj je papa Benedikt XVI. posvetio dvije kateheze te na poseban način nakon što ju je proglasio crkvenom naučiteljicom.

  U ovoj knjizi sabrani su svi tekstovi pape Benedikta XVI. o životu i nauku te velike žene Crkve, a u dodatku se nalaze njezine odabrane misli, biseri nauka i duhovnosti ove velike svetice za koju je papa Ivan Pavao II. rekao da je "svjetlo svojega naroda i svojega vremena".

  Javnosti gotovo nepoznata 9 stoljeća sveta Hildegarda iz Bingena, ponajviše zahvaljujući papi Benediktu XVI., sa svojom bogatom intelektualnom, kulturnom i duhovnom baštinom izranja na pozornicu 21. stoljeća kao svijetli primjer vrijedan nasljedovanja, o čemu svjedoči i ova knjiga.

  O...

  Pročitaj više
 8. Knjiga "Igraj se i nauči" 15. listopada u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Igraj se i nauči" 15. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 15. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Igraj se i nauči. Aktivnosti s pločom i kredama".

  Ova interaktivna slikovnica iz niza Biblija za malene pod nazivom Igraj se i nauči sadrži mnoštvo zanimljivih aktivnosti s pločom i kredama koje dijete uvode u zanimljivu pripovijest o Noi te istodobno potiču na učenje uz ovu vesel...

  Pročitaj više
 9. Dr. Smiljan Gluščević gostovao na Verbumovoj "Večer u knjižari" u Zadru

  Dr. Smiljan Gluščević gostovao na Verbumovoj "Večer u knjižari" u Zadru

  Dr. Smiljan Gluščević, voditelj Odjela za podvodnu arheologiju Sveučilišta u Zadru i naslovni docent Pomorskog odjela zadarskog Sveučilišta, gostovao je u srijedu 1. listopada na susretu "Večer u knjižari" u knjižari Verbum u Zadru. Gluščević je prvi arheolog u Hrvatskoj koji je zaposlen na radnom mjestu podvodnog arheologa, 1979. g. u zadarskom Arheološkom muzeju. To je drugi najstariji arheološki muzej u Hrvatskoj, a ovog studenog njegova 183. godišnjica djelovanja podsjetit će da je to najstarija zadarska kulturna ustanova. Glu&scaro...

  Pročitaj više
 10. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u rujnu donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u kolovozu smjestila se nova knjiga pape Franje "U potrazi za pravim blagom" koja donosi jutarnje propovijedi pape Franje izrečene na tihoj misi u kapeli Doma svete Marte, koje su postale jedan od najkarakterističnijih vidova njegova pontifikata, jer nastaju spontano i predstavljaju živo srce njegova pastorala, poruke pune značenja koje se pozivaju na samu sr...

  Pročitaj više
Stranica