Mjesečna arhiva: Rujan 2020

 1. "Ova ekonomija ubija" 30. rujna u pola cijene u Verbumu!

  "Ova ekonomija ubija" 30. rujna u pola cijene u Verbumu!

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 30. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na kupnju knjige "Ova ekonomija ubija".

  Zašto papu Franju napadaju kada kritizira suvremenu ekonomiju i staje u obranu siromašnih, prozivajući ga neznalicom ili čak marksistom? Takvi i slični komentari dolaze od poje...

  Pročitaj više
 2. Bestseler "12 pravila za život" Jordana Petersona na vrhu Verbumove top ljestvice

  Bestseler "12 pravila za život" Jordana Petersona na vrhu Verbumove top ljestvice

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u kolovozu donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje, a na samom vrhu top ljestvice smjestio se svjetski bestseler br. 1 - "12 pravila za život". Autor ovog bestselera je poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson koji u ovoj iznimnoj knjizi nudi 12 jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravila koje će svakome pomoći da dovede svoje misli, svoju osobnost i svoj dom u red i to ne pomoću površnih instant rješenja nego usvajanjem bitnih is...

  Pročitaj više
 3. Predstavljena izvrsna knjiga "Zašto liberalizam nije uspio" političkog teoretičara Patricka J. Deneena

  Predstavljena izvrsna knjiga "Zašto liberalizam nije uspio" političkog teoretičara Patricka J. Deneena

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 24. rujna na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Zašto liberalizam nije uspio Patricka J. Deneena. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Od tri dominantne ideologije koje su obilježile dvadeseto stoljeće - fašizam, komunizam i liberalizam - preživjela je samo ova posljednja. Upravo je ta činjenica stvorila ozračje u kojem su liberalizam njegovi poklonici prestali doživljavati kao ideologiju, a više kao prirodno krajnje stanje društvenog i političkog razvoja. Međutim, događanja posljednjih desetljeća očituju da liberalna demokracija i na njoj utemeljeni ekonomski i državni sustav sve više iskazuju svoje nedostatke te ulazimo u sve veću krizu. To je potaknulo jednog od najvećih suvremenih političkih teoretičara Patricka J. Deneena, profesora na čuvenom sveučilištu Notre Dame da se u knjizi Zašto liberalizam nije uspio, u izdanju uglednog Yale University Pressa, a čiji je hrvatski prijevod upravo objavila nakladnička kuća Verbum, pozabavi sadašnjim stanjem zapadnoga društva i njegovim perspektivama. Autor polazi od teze (koju potom dokazuje i mnoštvom argumenata), kako liberalizam nije uspio – upravo stoga što je trijumfirao. Ostvarivši mnoge dobre ciljeve, on istovremeno urušava i vlastita ostvarenja i temelje na kojima stoje. Tako primjerice, dok na sav glas govori o jednakim pravima, liberalizam istovremeno stvara sve izraženiju materijalnu nejednakost; njegov legitimitet počiva na društvenom ugovoru, ali ipak obeshrabruje društvenu zau...

  Pročitaj više
 4. Knjiga mjeseca "Biblijski kompas" uz 40% popusta za članove kluba Verbum!

  Knjiga mjeseca "Biblijski kompas" uz 40% popusta za članove kluba Verbum!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u Verbumu" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu rujnu dostupna je jedinstvena knjiga "Biblijski kompas" autora Edwarda Srija i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:
  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplatnicom za HKR),
  ...

  Pročitaj više
 5. Knjiga "Autoliku" Teofila Antiohijskoga 23. rujna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Autoliku" Teofila Antiohijskoga 23. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 23. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na kupnju knjige "Autoliku" Teofila Antiohijskoga.

  Antiohijski biskup Teofil u ovomu djelu daje svojemu prijatelju Autoliku, za razliku od poganskih uvjerenja, svjedočanstvo kršćanske vjere u jednoga i pravoga Boga, ukazuje na uzvišenije poiman...

  Pročitaj više
 6. Predstavljena autobiografska proza "Noć vatre" Érica-Emmanuela Schmitta

  Predstavljena autobiografska proza "Noć vatre" Érica-Emmanuela Schmitta

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 17. rujna na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Noć vatre Érica-Emmanuela Schmitta. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Može li jedna noć izgubljenosti u pustinji postati trenutak egzistencijalnog pronalaska? U svojoj autobiografskoj prozi naslovljenoj Noć vatre...

  Pročitaj više
 7. Nova akcija "5 dana, 50 knjiga, 50% popusta" u svim knjižarama Verbum!

  Nova akcija "5 dana, 50 knjiga, 50% popusta" u svim knjižarama Verbum!

  Nakladna kuća Verbum pokrenula je novu akciju pod nazivom "5 dana, 50 knjiga, 50% popusta" za sve ljubitelje dobre knjige!

  U sklopu akcije "5 dana, 50 knjiga, 50% popusta" koja traje od 14. rujna do 18. rujna u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr na 50 biranih naslova iz Verbumove ponude svi kupci ostvaruju 50% popusta. Akcija se odnosi na kupnju jedne ili više knjiga s odabranog popisa naslova i vrijedi samo u naznačenom vremenskom razdoblju.

  Među 50 knjiga na akciji nalaze se i mnogi popularni naslovi kao što su bestseler Petera...

  Pročitaj više
 8. Predstavljeno monumentalno djelo "Tumačenje Ivanova Evanđelja" svetog Augustina

  Predstavljeno monumentalno djelo "Tumačenje Ivanova Evanđelja" svetog Augustina

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 10. rujna na konferenciji za medije predstavljeno je izvanredno djelo svetog Augustina Tumačenje Ivanova Evanđelja. Knjigu su predstavili dr. sc. don Ivan Bodrožić, patrolog i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  U svojoj uvodnoj riječi direktor Miro Radalj je istaknuo kako se novo Verbumovo izdanje Tumačenje Ivanova Evanđelja objavljuje u biblioteci Klasici katoličke kulture te kako se radi o uistinu kapitalnom djelu svetoga Augustina.

  Glavni urednik Verbuma Petar Balta u svojem je obraćanju naglasio kako Tumačenje Ivanova Evanđelja nije plod suhoparna teološkog teoretskog promišljanja, nego konkretna pastoralnog rada te da evanđeosku poruku približava na jednostavan način. Stoga, djelo je od velike praktične važnosti, pristupačno svakom vjerniku i svakome tko se zanima za Isusovu poruku, jer u njemu svaki čovjek može naći razumljivo tumačenje evanđelja, odgovore na vjerska pitanja i bogatu duhovnu hranu. Posebnu zahvalnost je iskazao prevoditelju franjevcu fra Viti Smoljanu koji je nesebično uložio svoje znanje i trud u prijevod ovog djela te prof. dr. don Ivanu Bodrožiću, koji je uredio, redigirao te bilješkama i predgovorom popratio knjigu.

  Prof. dr. don Ivan Bodrožić ukratko se osvrnuo na osobu i život svetog Augustina i na okolnosti nastanka samog djela, da bi potom izdvojio četiri bitna naglaska koja se mogu uočiti kroz čitanje Tumačenja Ivanova Evanđelja: „Prva točka je teološka i radi se o tome da je Augustin je čovjek koji je prvenstveno zainteresiran otkriti Boga i produbljivati istinu, svijest o Bogu. Kao pastir zainteresiran je svojim vjernicima navijestiti Boga. Augustin zna da piše običnom čovjeku te pokazuje svoju veličinu tako da se prilagođava tom običnom čovjeku da mu približi otajstvo Božje i da ga upozori na različita krivovjerja koja su kolala u to doba, u četvrtom stoljeću.“ Druga točka koju don Ivan nastavlja razlagati je ekleziološka: „Augustin je svjestan da je on pastir Crkve i svjestan kako je u procesu Isusove objave otajstva Božjega vrlo važna spona Crkve. Bez prave Crkve nemamo valjanog svjedočanstva o Isusu Kristu. Augustin zna da je u tom nizu važna Katolička Crkva, on je sin Katoličke Crkve i baštini jaku katoličku vjeru. Jasno upozorava i potiče vjernike na pripadnost Katoličkoj Crkvi.“ Treća točka koju je važno razumjeti je antropološka: „Augustin od početka svog obraćenja ima jasnu namjeru – njegov program života je upoznati i spoznati Boga i dušu čovjeka. Sam je prošao iskustvo kvazi religije, koja je bila maniheizam koja je nudila krivu sliku poimanja Boga i čovjeka te upravo zbog toga želi naglasiti da čovjek ne može sam živjeti i doći do spasenja. Koliko je Augustinova antropološka vizija prožeta Evanđeljem, pokazuje Augustinov naglasak na to koliko je čovjek Božje stvorenje, Božje dijete, prožeto i obdareno Božjom milošću.“ Posljednja, četvrta točka je osobno Augustinovo iskustvo: „Augustin kroz ovo djelo daje iskustvo svojega života, sebe kao čovjeka koji se sa zanosom unosi u ovaj veliki projekt razumijevanja Boga i čovjeka. On je pastir koji sa zanosom govori o onome što otkriva o Bogu, prima o Crkvi, ono što sam spoznaje i osjeća da ima odgovornost za konkretne ljude. U propovijedanju i tumačenju ne traži svoju slavu i veličinu, On služi Bogu. Smatra sebe slugom Božjim koji prenosi Crkvi ono što je dobio kako bi došao do vjernika. Tu pokazuje odgovornost za povjereno stado i veliki pastirski žar i ljubav koju osjeća za ljude. Zato je ovo djelo jedno veliko svjedočanstvo života“, zaključio je don Ivan Bodrožić.

  Knjigu Tumačenje Ivanova Evanđelja možete potražiti u svim knjiž...

  Pročitaj više
 9. "Kerigma" 9. rujna u pola cijene u Verbumu

  "Kerigma" 9. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 9. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na kupnju knjige "Kerigma" Kika Argüella.

  "Kerigma. U barakama sa siromasima" donosi potresno životno svjedočanstvo začetnika Neokatekumenskoga puta, slikara Kika A...

  Pročitaj više
 10. Predstavljena dugo očekivana knjiga "Postoji jedan drugi svijet" Andréa Frossarda!

  Predstavljena dugo očekivana knjiga "Postoji jedan drugi svijet" Andréa Frossarda!

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 3. rujna na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Postoji jedan drugi svijet Andréa Frossarda. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Knjiga francuskog publicista i novinara Andréa Frossarda Postoji jedan drugi svijet dugo je očekivani nastavak svjetske uspješnice, autobiografske knjige Bog postoji, ja sam ga susreo u kojoj je autor ispripovijedao kako je nakon ateističke i socijalističke mladosti doživio iznenadno obraćenje na katoličku vjeru. Tom svojom knjigom, dramatičnom životnom ispovijesti, pobudio je zanimanje brojnih čitatelja diljem svijeta koji su željeli znati što se dalje događalo s nekim tko je doživio takvo snažno duhovno iskustvo. André Frossard, na stranicama knjige Postoji jedan drugi svijet, upravo objavljene u nakladi Verbuma, sada progovara o najvažnijemu događaju svojega života iz nove perspektive, s pozicije zreloga čovjeka i kršćanina, ali i o životu nakon obraćenja koji uključuje i bol zbog smrti vlastite djece.

  Suočavajući se s osobnim iskustvom patnje, on ne dopušta da ga obuzmu pesimizam i očaj, nego svjedoči živu vjeru u „drugi svijet“. Pišući specifičnim stilom protkanim humorom, daje snažno svjedočanstvo nade ističući kako vjeruje i zna da ljudsko biće dolazi iz ljubavi te da se kroz patnju i smrt toj ljubavi vraća.

  André Frossard (1915.–1995.), dugi je niz godina radio u uredništvu prvoga francuskog dnevnika Le Figaro. Među njegovim svjetskim uspješnicama jest i djelo Ne bojte se – knjiga razgovora o vjeri s papom Ivanom Pavlom II. Godine 1988. Frossard je postao članom Francuske akademije, a 1990. papa Ivan Pavao II. odlikovao ga je odličjem Velikoga križa Reda Pija IX., koje pape dodjeljuju istaknutim pojedincima.

  U izdanju nakladničke kuće Verbum objavljena je njegova knjiga Bog u pitanjima.

  Knjiga Postoji jedan drugi svijet u prijevodu Lidije Paris dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na li...

  Pročitaj više