Mjesečna arhiva: Rujan 2015

 1. Marin Kaporelo gostovao na Verbumovu "Susretu s autorom" u Knjižari sv. Frane u Splitu 29. rujna

  Marin Kaporelo gostovao na Verbumovu "Susretu s autorom" u Knjižari sv. Frane u Splitu 29. rujna

  U Knjižari sv. Frane u Splitu 29. rujna gost Verbumova "Susreta s autorom" bio je Marin Kapor Kaporelo, osnivač i predsjednik muškog vokalnog sastava Cantores Maruli te autor više projekata među kojima "Priča o Marku Maruliću", "Jadransko glagoljanje" te "Meštrovićeva pasija".

  Iako formalno vezan uz sektor financija u kojima radi dugi niz godina, kao i studij javne uprave koji je završio na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Splitu, Kaporelo je javnosti poznat uglavnom po radu na polju kulture, osobito na području očuvanja kulturne baštine, o čemu svjedoče i projekti na kojima je radio.

  Kaporelo je s pjevanjem započeo rano, ali su njegov glazbeni razvoj obilježila dva sastava: zbor Brodosplit u kojem je pjevao 12 godina te muški vokalni sastav Cantores Maruli koji je osnovao 2007. godine, a koji svojim glazbenim izričajem donosi veliku novost na glazbenu scenu. U autorskom smislu njegov rad obilježava upravo izvođenje i promicanje sakralnog stvaralaštva, te očuvanje baštinskih spomenika kulture, realiziranih kroz vrijedne projekte s kolegama iz sastava Cantores Maruli koji djeluje pod umjetničkim vodstvom mo. Blaženka Juračića.

  Svojim izvedbama dirnuli su srca publike u domovini i inozemstvu, što govori o univerzalnosti glazbenoga jezika kojim je moguće i pripovijedati o nekim od najznačajnijih događanja i likova nacionalne povijesti, poput Marulića i Meštrovića koji su svojim radom obilježili vrijeme u kojem su živjeli...

  Pročitaj više
 2. Knjiga "Ecclesia in Europa" Ivana Pavla II. 30. rujna dostupna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Ecclesia in Europa" Ivana Pavla II. 30. rujna dostupna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 30. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Ecclesia in Europa" Ivana Pavla II.

  "Ecclesia in Europa" postsinodalna je apostolska pobudnica svetog oca Ivana Pavla II. biskupima, svećenicima i đakonima, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima laicima o Isusu Kristu, koji živi u svojoj Crkvi, izvoru nade za Europu. Sinodalna skupština održa...

  Pročitaj više
 3. Knjiga "Bioetika za svakoga" 23. rujna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Bioetika za svakoga" 23. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 23. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Bioetika za svakoga" Ramóna Lucasa Lucasa.

  Knjiga "Bioetika za svakoga" dr. sc. Ramóna Lucas Lucasa, redovnoga profesora na čuvenom sveučilištu Gregorijana, bioetiku približava širokom krugu čitatelja. Sasvim jednostavnoga i preciznog izričaja te preglednoga sadržaja ova knji...

  Pročitaj više
 4. Novo izdanje romana "Gospodar svijeta" početkom listopada

  Novo izdanje romana "Gospodar svijeta" početkom listopada

  Svjetski bestseler, knjiga koju preporučuju papa Franjo i Benedikt XVI., roman  "Gospodar svijeta" početkom listopada bit će objavljen u novom ruhu, s novom naslovnicom, a bit će popraćen i predgovorom ovom trećem izdanju koje govori o vrijednosti ovoga djela, ali i aktualnosti teme romana kojeg je autor Robert Hugh Benson proročanski napisao početkom 20. stoljeća.

  Roman "Gospodar svijeta" Roberta Hugha Bensona po mnogima je najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u k...

  Pročitaj više
 5. "Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi" uskoro u knjižarama

  "Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi" uskoro u knjižarama

  U izdanju nakladne kuće Verbum početkom listopada na police knjižara stiže nova zanimljiva knjiga koja pomaže u razumijevanju i razlikovanju neistina koje se pripisuju Katoličkoj Crkvi, a koja će zasigurno biti zanimljiva čitateljima. Riječ je o knjizi Christophera Kaczora Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi.

  U svakomu je razdoblju, pa tako i danas, bilo onih koji su prema Katoličkoj Crkvi imali stav nepovjerenja i neprijateljstva. No je li takav stav opravdan ili se temelji na zabludama i predrasudama koje potječu iz nedovoljna poznavanja činjenica?

  Ova k...

  Pročitaj više
 6. "Joga i kršćanstvo" 16. rujna u pola cijene u Verbumu

  "Joga i kršćanstvo" 16. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 16. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Joga i kršćanstvo" fra Josipa Blaževića.

  Uslijed upliva New Age ideologije i duhovnosti, sve češće se čuje mišljenje kako je joga "znanstvena disciplina" koja ne pripada niti jednoj religiji, nego svim ljudima pomaže da "produhove" vlastitu religiju. Joga je, stječemo...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena knjiga "Pravovjerje" G. K. Chestertona

  Predstavljena knjiga "Pravovjerje" G. K. Chestertona

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 10. rujna na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Pravovjerje" Gilberta Keitha Chestertona, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Jedan od najpoznatijih duhovnih klasika, knjiga "Pravovjerje" autora Gilberta Keitha Chestertona upravo se pojavila na policama hrvatskih knjižara, a objavila ju je nakladna kuća Verbum, u novom prijevodu predsjednika Hrvatskog društva G. K. Chestertona Ive Džebe, koji je također autor proslova knjizi kao i popratnih bilježaka koje omogućuju dublji uvid u ovo Chestertonovo remek-djelo.  

  G. K. Chesterton zasigurno je jedan od najutjecajnijih kršćanskih mislilaca dvadesetoga stoljeća, a "Pravovjerje" je njegovo kapitalno djelo koje obilježava cijelo njegovo književno stvaralaštvo. Ona je svojevrstan presjek autorova pogleda na svijet, autora kojemu su se divili kako oni koji su dijelili njegovu vjeru, tako i oni koji su je preko njega tek upoznavali, a među ostalim utjecao je na autore poput C. S. Lewisa, J. R. R. Tolkiena, Aleksandra Solženjicina, Ernesta Hemingwaya i Gandhija. Chesterton je s divljenjem prihvaćen među najvećim književnim i intelektualnim ličnostima koje su došle u doticaj s njegovim djelima, opravdavajući dodijeljeni mu epitet “apostola zdravoga razuma”, koji je dobio još za života.

  U svojemu bezvremenom klasiku "Pravovjerje" književni velikan 20. stoljeća Chesterton s jedinstvenom uvjerljivošću i neodoljivim šarmom predstavlja razloge za vjerovanje: razumske, logične i osobne. Na uzbudljiv način opisujući zašto je on osobno započeo vjerovati i kako je prešao put od nevjernika i agnostika do kršćanina istodobno opisuje i svu ljepotu, veličinu i dramatičnost vjere.

  Jednako uvjerljivo Chesterton tumači kako kršćanstvo bolje objašnjava ljudsko postojanje i bolje ispunjava potrebe čovjeka od bilo koje filozofije...

  Pročitaj više
 8. Predstavljena knjiga pape Franje "Samo nas ljubav može spasiti"

  Predstavljena knjiga pape Franje "Samo nas ljubav može spasiti"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 3. rujna na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Samo nas ljubav može spasiti" pape Franje, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Jedan od najsnažnijih poteza pape Franje svakako je proglašenje Godine milosrđa koja će biti svečano otvorena u prosincu ove godine. Kao duhovni vodič kroz tu Godinu milosrđa i kao pojašnjenje njezine duhovne podloge, vrlo je dragocjena knjiga "Samo nas ljubav može spasiti" koju je upravo objavila nakladnička kuća Verbum. Ta vrlo ohrabrujuća knjiga sadrži dvadeset propovijedi i govora koje je papa Franjo, tada kardinal Jorge Mario Bergoglio, održao u različitim prigodama prije izbora za Petrova nasljednika. Njegova poruka odiše univerzalnošću i duhovnom svježinom kojom nam papa Franjo, pogledom vjernika i pastira, otkriva milosrdnu Božju ljubav. Papa u knjizi pojašnjava što je to milosrdna ljubav i kako se ljudska srca mogu pripraviti da u njih može ući milosrdna ljubav Oca koji nas ljubi i ozdravlja.

  Upravo to milosrđe Božje i njegova spašavajuća ljubav prema nama središte su ove knjige: "Spasiti nas može samo jednostavna mistika zapovijedi ljubavi; postojana, ponizna i bez tašte umišljenosti, nego s čvrstim uvjerenjima i u svojemu predanju drugima", ističe papa Franjo.

  Kroz tu optiku ljubavi u ovoj poticajnoj knjizi izravnim i jednostavnim stilom on dotiče i osvjetljava mnoga područja našega svakodnevnog života i iskustva: brak, molitvu, vjeru, odgoj, evangelizaciju, odnos prema starcima, djeci i beskućnicima, posvećeni život i svećeničku fo...

  Pročitaj više
 9. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u kolovozu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u kolovozu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u kolovozu donosi deset vrijednih naslova i zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u kolovozu smjestila se knjiga "Anđeli" Ivana Pavla II. koja donosi odgovore na pitanja tko su, kako djeluju i zašto su važni. Na drugom je mjestu novo izdanje knjige "Pravovjerje", Chestertonova bezvremenoga klasika u kojem autor predstavlja razloge za vjerovanje te na uzbudljiv način...

  Pročitaj više