Novo izdanje romana "Gospodar svijeta" početkom listopada

Svjetski bestseler, knjiga koju preporučuju papa Franjo i Benedikt XVI., roman  "Gospodar svijeta" početkom listopada bit će objavljen u novom ruhu, s novom naslovnicom, a bit će popraćen i predgovorom ovom trećem izdanju koje govori o vrijednosti ovoga djela, ali i aktualnosti teme romana kojeg je autor Robert Hugh Benson proročanski napisao početkom 20. stoljeća.

Roman "Gospodar svijeta" Roberta Hugha Bensona po mnogima je najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini.

Napeta radnja, živo i znalački opisani likovi, pronicavi prikaz budućnosti..., sve je to doprinijelo da se "Gospodar svijeta" nametne kao najpoznatija književna obrada teme kraja povijesti i konačnog sukoba dobra i zla.

Pišući ovaj roman prije više od stotinu godina i smjestivši ga upravo u naše vrijeme, Benson je sa zapanjujućom točnošću predvidio suvremene procese poput ujedinjenja Europe, globalizacije i pokušaja uspostave novoga svjetskog poretka, pojave institucionalnih napada na vjerski identitet, brak i obitelj itd.

Ne treba stoga čuditi da su obojica posljednjih papa istaknuli ovaj roman kao vrlo značajan i aktualan. Papa Franjo je – preporučivši njegovo čitanje – naglasio da se radi o knjizi koja "gotovo kao da je proročanstvo" i koja pomaže razumjeti kako opasnosti svijeta u kojem živimo tako i ideološku pozadinu suvremenih društvenih procesa.