Verbum predstavio "Apostolske oce III."

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 28. srpnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Apostolski oci III.". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju to autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. Treći svezak nastavlja s objavljivanjem spisa što spadaju u Apostolske oce, najstarije tekstove kršćanstva nakon Novoga zavjeta. U njemu su sabrani tekstovi koji ne prestaju nadahnjivati kršćane svih razdoblja: "Pseudo-Klementova homilija", "Pismo Diognetu" i "Hermin Pastir".

"Pseudo-Klementova homilija", pripisivana Klementu Rimskome, jedna je od najstarijih kršćanskih homilija koja je sačuvana i koja daje snažan poticaj na dosljednost vjerničkoga življenja koje ne bi smjelo biti formalni zaokret, nego stvarno obraćenje koje pretpostavlja korjenitu promjenu života.

"Pismo Diognetu" zbog svoje vrijednosti i specifičnosti nazvano je "dr...

Pročitaj više