Mjesečna arhiva: Listopda 2019

 1. Predstavljena knjiga za djecu "Najljepše priče iz Evanđelja" pape Franje

  Predstavljena knjiga za djecu "Najljepše priče iz Evanđelja" pape Franje

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 31. listopada predstavljena je knjiga Najljepše priče iz Evanđelja, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Evanđeoske prispodobe već tisućama godina svojom dubokom mudrošću oduševljavaju umove i ražaruju srca ljudi mnogih pokoljenja. U tim kratkim i poticajnim pripovijestima Isus se služi slikama i situacijama iz svakodnevnog života kako bi na jednostavan način svakom čovjeku navijestio bitne istine o Bogu, vjeri i životu.

  U novoj knjizi pape Franje naslovljenoj Najljepše priče iz Evanđelja, koju je upravo na hrvatskom jeziku objavila nakladna kuća Verbum, sabrane su i protumačene na način prilagođen djeci upravo te Isusove evanđeoske prispodobe. Upućujući izravnu poruku srcima čitatelja, papa Franjo pristupačnim riječima tumači sve najvažnije Kristove prispodobe iz Evanđelja: o dobromu Samarijancu, o izgubljenoj ovci, o milosrdnomu ocu, dobromu pastiru, pšeničnome zrnu, zrnu gorušičinu i mnoge druge.

  O...

  Pročitaj više
 2. Akcija povodom kanonizacije kardinala Johna Henryja Newmana!

  Akcija povodom kanonizacije kardinala Johna Henryja Newmana!

  Od 1. listopada do 31. listopada u svim knjižarama Verbum i web knjižari Verbum.hr popust na ključne knjige Johna Henryja Newmana!

  U nedjelju, 13. listopada u Rimu papa Franjo će kardinala Newmana proglasiti svetim, nakon što ga je papa Benedikt XVI. u rujnu 2010. g. proglasio blaženim. Tim povodom nakladna kuća Verbum tijekom mjeseca listopada će u svim knjižarama Verbum i na web knjižari...

  Pročitaj više
 3. "Katolicizam" uz 40% popusta u knjižarama Verbum!

  "Katolicizam" uz 40% popusta u knjižarama Verbum!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu listopadu dostupna je knjiga "Katolicizam" i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:

  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),

  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),

  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplatnicom za HKR)...

  Pročitaj više
 4. Predstavljena knjiga "Vjera u Boga u doba znanosti" Johna Polkinghornea

  Predstavljena knjiga "Vjera u Boga u doba znanosti" Johna Polkinghornea

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 24. listopada predstavljena je knjiga Vjera u Boga u doba znanosti, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  U suvremenom javnom prostoru odnos vjere i znanosti predmet je stalnih rasprava pri čemu se nerijetko unaprijed polazi od potpuno suprotstavljenih pozicija. Knjiga koju je nedavno objavila nakladnička kuća Verbum pod naslovom ...

  Pročitaj više
 5. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u rujnu donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrh top ljestvice najtraženijih naslova u rujnu je jedinstvena knjiga "Sveta Hildegarda i hrana kao lijek" autora Wigharda Strehlowa, jednog od najvećih poznavatelja Hildegardine medicine koji već 25 godina primjenjuje Hildegardine savjete u medicini i prehrani. Autor je na jednomu mjestu sabra...

  Pročitaj više
 6. "Poznati govore o Bogu i vjeri" 30. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Poznati govore o Bogu i vjeri" 30. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 30. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Poznati govore o Bogu i vjeri".

  Odakle sigurnost da Bog postoji? Koji je smisao života? Kako biti bolji? Tko sam u biti ja? Što je uopće pravi uspjeh? Je li vjera isklj...

  Pročitaj više
 7. "Zašto se trebamo zvati kršćanima" 23. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Zašto se trebamo zvati kršćanima" 23. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 23. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Zašto se trebamo zvati kršćanima".

  Zašto bismo se trebali zvati kršćanima? Danas smo liberali pa se zato ne treba pozivati na kršćanstvo da bismo opravdali svoja temeljna prava i slobode. Laici smo pa vje...

  Pročitaj više
 8. Nakladna kuća Verbum gostuje na 71. Sajmu knjige u Frankfurtu

  Nakladna kuća Verbum gostuje na 71. Sajmu knjige u Frankfurtu

  Od 16. do 20. listopada 2019. održava se 71. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, na kojem se i ove godine očekuje velik broj izlagača, oko 7500 nakladnika iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima je i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Sajam knjige u Frankfurtu, kao najveći sajam knjige na svijetu, predstavlja važno mjesto za književnu i nakladničku djelatnost. Ujedno je i važno mjesto za kulturnu razmjenu o čemu svjedoči plodna suradnja zahvaljujući kojoj domaći čitatelji imaju mogućnost čitati vrijedne knjige stranih autora objavljene na hrvatskom jeziku. Osim toga, brojna hrvatska izdanja prevode se na druge svjetske jezike, a tako je i s izdanjima nakladne kuće Verbum.

  Od osobitog značaja je to što nakladna kuća Verbum u Frankfurtu predstavlja i izdanja koja su samostalno priređena i koja može ponuditi stranim izdavačima, a to su knjige poticajnih misli pape Franje za prvopričesnike i krizmanike Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost te Sveta potvrda i Molitvenik pape Fr...

  Pročitaj više
 9. "Potpuno sam u Božjim rukama" 16. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Potpuno sam u Božjim rukama" 16. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 16. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Potpuno sam u Božjim rukama".

  Ovo izdanje dokumentira i prati duhovni život Karola Wojtyłe te daje uvid u tajne njegove duše posljednjih četrdeset godina njegova života...

  Pročitaj više
 10. "Ispovijest vjere naroda Božjega" 9. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Ispovijest vjere naroda Božjega" 9. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 9. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Ispovijest vjere naroda Božjega".

  Čin je vjere danas postao teži "zbog sve većega osporavanja zakonitosti spekulativnoga mišljenja; sumnja, agnosticizam, sofizam, odbacivanje logike i metafizike itd. uznemiruju današnje duhove". To "dramatično stanje vjere u našemu vremenu" potaknulo je Papu da 1967. proglasi prvu Godinu vjere te da je svečano završi čuvenom Ispovijesti vjere ili Vjerovanjem naroda Božjega, koje je u cijelosti izneseno u ovoj knjizi. U knjizi je i već spomenuti Papin govor na općoj audijenciji na temu vjere, a u drugomu dijelu knjige nalaze se misli Pavla VI. o vjeri sabrane iz njegovih govora i tekstova. U vremenu relativizma i vjerske ravnodušnosti ova će malena, ali dragocjena knjiga koja donosi siguran nauk Crkve mnogim čitateljima biti poticaj za bolje upoznavanje temelja vlastite vjere.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 49 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 24,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 9. listopada u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku...

  Pročitaj više
Stranica