Akcija povodom kanonizacije kardinala Johna Henryja Newmana!

Od 1. listopada do 31. listopada u svim knjižarama Verbum i web knjižari Verbum.hr popust na ključne knjige Johna Henryja Newmana!

U nedjelju, 13. listopada u Rimu papa Franjo će kardinala Newmana proglasiti svetim, nakon što ga je papa Benedikt XVI. u rujnu 2010. g. proglasio blaženim. Tim povodom nakladna kuća Verbum tijekom mjeseca listopada će u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr imati akciju na ključne knjige Johna Henryja Newmana u nakladi Verbuma, koje će čitateljima biti dostupne uz 30% popusta, a koje zahvaljujući svome sadržaju omogućuju istinsko upoznavanje s kardinalom Newmanom.

Akcijom su obuhvaćene 3 knjige, a popust se ostvaruje na način da se uz kupnju bilo koje od njegove tri knjige ostvaruje popust od 30%.

Knjige koje tim povodom nudimo su:
1. John Henry Newman – Misli o kršćanskoj vjeri

Najveći i najglasovitiji obraćenik Engleske u XIX. stoljeću kardinal John Henry Newman (1801.–1890.), u crkvenoj je povijesti ostavio doprinos po kojemu je nazvan "Augustinom modernoga svijeta". Ova je knjiga prvo pojavljivanje Newmana na hrvatskom jeziku, a nastala je kao odmjerena i tematska antologija Newmanovih tekstova koja donosi birane izvatke iz njegovih najvažnijih djela, te čini svojevrsnu zbirku dubokih izričaja o Crkvi počevši od njezina naravna utemeljenja do značajki kako su se pokazivale u njezinu životu tijekom vjekova, otkrivajući važnost, otajstvo i ljepotu onoga što u Crkvi primamo za svoje oslobođenje i spasenje. Svojim osobnim skladom između privrženosti Objavi i Tradiciji, te otvorenosti prema razumu, znanostima, kulturi i životu u tumačenju i primjeni nepromjenjivih istina spasenja, Newman je u prilog vjere Katoličke Crkve iznio dubokoumno i osobno svjedočanstvo te je i sam postao obratiteljem drugih na katoličku vjeru. Pomno čitanje ove knjige može biti blagoslov, duhovna pustolovina, obogaćenje i milost za vlastitu vjeru i njezino plodno svjedočenje. Više o knjizi čitajte ovdje.
Tvrdi uvez. 208 str.

2. John Henry Newman - Kalista
Radnja se romana odvija sredinom 3. stoljeća u sjevernoafričkoj rimskoj provinciji, u gradu Siki, gdje su kršćani trpjeli velike progone. Neizvjesna sudbina kršćanske zajednice te ljubav lijepe grčke poganke Kaliste i kršćanskoga mladića Agelija isplele su prekrasnu i uzbudljivu pripovijest o važnosti osobnoga svjedočenja i dramatičnosti životnih izbora. Newman tako kroz svoje likove progovara o sumnjama i preispitivanjima o životu, Bogu i ljudima, istodobno naglašavajući snagu obraćenja koje čovjeka mijenja iz temelja i koje osmišljava njegov život. Više o knjizi saznajte ovdje.
Tvrdi uvez. 312 str.

3. John Henry Newman – Razmatranja o muci Kristovoj
J. H. Newman u ovomu djelu približava otajstvo Kristove muke kao središte svih čovjekovih nada i pitanja. Prodorni uvidi u nadahnutim molitvama i razmatranjima otvaraju put kojim je moguće ubrati plodove svetosti dozrele za ljude na drvu križa. U razmatranjima čitatelju se predočuju sve patnje kojima se Krist izložio u muci i preuzimanjem ljudske naravi te se pokazuje snaga njegova dragovoljna prihvaćanja križa. Ulazeći u otajstvo Kristove muke, čovjek postaje sposoban vlastito trpljenje i trpljenje svijeta gledati u svjetlu koje vodi k dubokoj radosti i sigurnoj nadi jer se Kristov križ ne može odijeliti od uskrsnuća. Božanski se život može iskusiti u obliku snage koja preobrazuje i stvara novo srce. Ovo je poruka što je Newmanova razmatranja i molitve s upravo začuđujućom aktualnošću nude vjernicima današnjice. O knjizi možete čitati i ovdje.
Meki uvez. 90 str.


Prilikom kupnje bilo kojeg od navedenih naslova na web knjižari popust se ne računa automatski nego će biti obračunat ručno prije konačne naplate. Ova popust se ne može zbrajati s ostalim popustima.

Ponuda vrijedi samo za vrijeme trajanja akcije od 1. do 31. listopada 2019., odnosno do isteka zaliha.