Predstavljena knjiga za djecu "Najljepše priče iz Evanđelja" pape Franje

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 31. listopada predstavljena je knjiga Najljepše priče iz Evanđelja, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Evanđeoske prispodobe već tisućama godina svojom dubokom mudrošću oduševljavaju umove i ražaruju srca ljudi mnogih pokoljenja. U tim kratkim i poticajnim pripovijestima Isus se služi slikama i situacijama iz svakodnevnog života kako bi na jednostavan način svakom čovjeku navijestio bitne istine o Bogu, vjeri i životu.

U novoj knjizi pape Franje naslovljenoj Najljepše priče iz Evanđelja, koju je upravo na hrvatskom jeziku objavila nakladna kuća Verbum, sabrane su i protumačene na način prilagođen djeci upravo te Isusove evanđeoske prispodobe. Upućujući izravnu poruku srcima čitatelja, papa Franjo pristupačnim riječima tumači sve najvažnije Kristove prispodobe iz Evanđelja: o dobromu Samarijancu, o izgubljenoj ovci, o milosrdnomu ocu, dobromu pastiru, pšeničnome zrnu, zrnu gorušičinu i mnoge druge.

Ono što iz svih tih prispodoba prosijava jest nešto što je potrebno svim ljudima i svakome djetetu: Božja milosrdna ljubav, koja kako je jednom istaknuo Ivan Pavao II. uključuje nježnost i osjetljivo srce. Upravo to otajstvo milosrđa objavljeno u Isusu Kristu provlači se kao središnja nit u ovim Papinim tumačenjima evanđeoskih prispodoba. Njegova promišljanja otkrivaju najdublje i univerzalno značenje evanđeoske poruke te istovremeno i djecu i odrasle upućuju na usvajanje temeljnih vrijednosti u malim svakodnevnim gestama kao i u najvažnijim životnim izborima.

Stoga će ova knjiga, oplemenjena prelijepim ilustracijama u boji koje je izradila Giulia Orecchia, biti dragocjeno štivo za svaku obitelj.

Knjiga Najljepše priče iz Evanđelja u prijevodu vlč. Josipa Kneževića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.