Mjesečna arhiva: Lipanj 2017

 1. Ljetna akcija u knjižarama Verbum "Uzmi 3 – plati 2"!

  Ljetna akcija u knjižarama Verbum "Uzmi 3 – plati 2"!

  Od 1. do 31. srpnja u Verbumovim knjižarama održava se akcija "Uzmi 3 – plati 2", prema kojoj u bilo kojoj od 13 Verbumovih knjižara možete birati iz ponude više od 500 naslova objavljenih u nakladi Verbuma, a od tri odabrane knjige jedna će biti besplatna. (Kod kupnje tri knjige besplatna je ona s najnižom cijenom.)

  Ovu pogodnost u naznačenom razdoblju možete ostvariti u bilo kojoj od 13 Verbumovih knjižara: u Splitu (Trumbićeva obala 1 i Ruđera Boškovića 16A), Zagrebu (Kaptol 29 i Teslina ulica 11)...

  Pročitaj više
 2. Predstavljeni novi naslovi u biblioteci Hosana

  Predstavljeni novi naslovi u biblioteci Hosana

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 29. lipnja predstavljeno je pet novih naslova u biblioteci Hosana, a predstavili su ih mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum i dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum. 

   Ovaj niz s pet novih naslova donosi kvalitetno priređene molitve i pobožnosti.

  Knjižica molitava Pobožnost svetom Ekspeditu donosi molitve za zagovor posebnom zagovorniku i posredniku u žurnim i teškim situacijama. Ekspedit je bio rimski stotnik u Armeniji koji je podnio mučeništvo 19. travnja 303. godine zbog obraćenja na kršćanstvo. Prije obraćenja živio je ispraznim vojničkim životom. Za vrijeme njegove službe u vojsci nekoliko puta je bio nazočan mučeništvu kršćana od ruke Rimskoga Carstva. Bio je pod tolikim dojmom njihove poniznosti, vjere i molitve koje su izgovarali da Bog oprosti njihovim progoniteljima, iako su ih mučili i ubijali, da je odlučio postati kršćaninom. Knjižica sadrži devetnicu, litanije, krunicu i molitve ovom svecu kojem se ljudi utječu u hitnim i neodgodivim situacijama.

  Pobožnost sv. Šarbelu Makhlufu sadrži devetnicu, krunicu, litanije i molitve ovom omiljenom svecu cijeloga svijeta. Knjižica molitava je obogaćena i kratkim životopisom sv. Šarbela kojeg je napisao franjevac konventualac fra Josip Blažević. Sv. Šarbel svoju je svetost postigao kao skroviti i samozatajni libanonski redovnik koji je posljednjih 15 godina života proveo kao pustinjak, uronjen u kontemplaciju i mrtvljenje. Nakon njegove smrti ostalo mu je neraspadnuto tijelo sve do naših dana, a samo u prva tri mjeseca zabilježeno je 350 ozdravljenja po njegovu zagovoru.

   Niz Hosana je bogatiji i za Pobožnost Gospi Fatimskoj koja se objavljuje povodom 100 godišnjice ukazanja u Fatimi. U knjižici se nalaze kratak prikaz ukazanja u Fatimi, devetnica, litanije i molitva Gospi Fatimskoj te osobna i obiteljska posveta Bezgrješnomu Srcu Marijinu.

  San Blažene Djevice Marije predstavlja snažnu molitvu po zagovoru Blažene Djevice Marije. Tradicija ove pobožnosti seže stoljećima unatrag, a čuvana je i prenošena iz generacije u generaciju što svjedoči o njenoj velikoj popularnosti. Razlog zbog kojeg se zadržala do naših dana je nutarnja snaga i milost Duha Svetoga koja prožima ovu...

  Pročitaj više
 3. Ante Nadomir Tadić Šutra gostovao na Verbumovom "Susretu s autorom" 27. lipnja u Splitu

  Ante Nadomir Tadić Šutra gostovao na Verbumovom "Susretu s autorom" 27. lipnja u Splitu

  U Knjižari sv. Frane u Splitu 27. lipnja na Verbumovom "Susretu s autorom" gostovao je prof. Ante Nadomir Tadić Šutra, a programom je moderirala Zdravka Andrijašević.

  Profesor Tadić Šutra rođen je u Otoku na Cetini 16. kolovoza 1963. godine. Diplomirao je na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za informatologiju i komunikologiju, a potom je na istom Sveučilištu završio dodatno pedagoško-psihološko, didaktičko i metodičko obrazovanje. Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Profesor je komunikoloških predmeta, izabran u...

  Pročitaj više
 4. "Misli o obitelji" 28. lipnja u pola cijene u knjižarama Verbum

  "Misli o obitelji" 28. lipnja u pola cijene u knjižarama Verbum

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 28. lipnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Misli o obitelji".

  Uoči pohoda pape Benedikta XVI. u Godini obitelji objavljena je knjiga "Misli o obitelji" u kojoj su sadržane odabrane misli pape Benedikta XVI. o braku, obitelji, ljubavi, djeci, vjeri u  obitelji, krhkosti obitelji danas  itd. Podsjećajući čovjeka na ulogu koju mu je Bog namijenio u svom stvaralačkom planu, Papa iznova osvjetlj...

  Pročitaj više
 5. Ante Nadomir Tadić Šutra gost Verbumova "Susreta s autorom" 27. lipnja u Splitu

  Ante Nadomir Tadić Šutra gost Verbumova "Susreta s autorom" 27. lipnja u Splitu

  U Verbumovoj knjižari sv. Frane u Splitu u utorak, 27. lipnja 2017. u 20.30 sati, održat će se "Susret s autorom", a gost će biti g. Ante Nadomir Tadić Šutra, hrvatski književnik i skladatelj. Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Profesor je komunikoloških predmeta, izabran u nastavno zvanje predavača u području društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana komunikologije.

  Prof. Tadić Šutra rođen je u Otoku na Cetini 16. kolovoza 1963. godine. Diplomirao je na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za informatologiju i komunikologiju, a potom je na istom Sveučilištu završio dodatno pedagoško-psihološko, didaktičko i metodičko obrazovanje.

  Godine 1979. napisao je svoju prvu objavljenu pjesmu "Nikolini za rođendan". Poeziju i prozu objavljivao je u dnevnom i tjednom tisku te periodici. Nastupao je na mnogim radijskim i televizijskim postajama. Stalni je sudionik hrvatske pjesničke manifestacije "Kijevski književni susreti". Objavio je deset samostalnih te deset skupnih knjiga poezije. Godine 2008. napisao je mjuzikl "Kralj Zvonimir" za koji potpisuje tekst, scenarij i režiju.

  Za svoj znanstveni i kulturni rad dobio je nagrade: Grada Knina, Općine Kijevo, Općine Otok Dalmatinski, Grb Županije Šibensko-kninske te Zlatno pero Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu.

  Predsjednik je Kulturnog vijeća grada Knina, a član je Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Društva hrvatskih skladatelja.

  O svemu će više govora biti na "Susretu s autorom".

  Ulaz je slobodan...

  Pročitaj više
 6. Predstavljene su vjerske slikovnice za djecu

  Predstavljene su vjerske slikovnice za djecu

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu u srijedu, 21. lipnja predstavljene su tri vjerske slikovnice za najmlađi uzrast: Oče naš, Zdravo, Marijo i Anđele čuvaru mili. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Ova prekrasno ilustrirana nova izdanja omiljenih klasičnih molitava za djec...

  Pročitaj više
 7. "Crkveni oci VII." 21. lipnja u pola cijene u Verbumu

  "Crkveni oci VII." 21. lipnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 21. lipnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Crkveni oci VII".

  Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju to autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. U vremenu nesigurnosti i poljuljanih vrijednosti spisi iz ove biblioteke predstavljaju čvrst temelj i siguran izvor.

  Atenagora i Aristid, autori koji djeluju u Ateni – srcu grčke kulture i civilizacije, svjedoci su kako je kršćanstvo u 2. st. bilo sposobno odgovoriti na izazove poganskoga društva, ne samo na području religioznosti, nego i na planu filozofije.

  Bili su oci i zauvijek će ostati oci! Crkvenim se ocima s pravom nazivaju oni sveci koji su snagom vjere, dubinom i bogatstvom svoga učenja tijekom prvih stoljeća Crkvu preporodili i uvelike doprinijeli njezinu razvoju. Uistinu, oni su "oci" Crkve jer je po evanđelju ona od njih dobila život. Također su i njezini graditelji jer su oni – na jedinomu temelju koji postaviše apostoli, a to je Krist – izgradili temeljno ustrojstvo Crkve. Crkva i danas živi životom što ga crpi od svojih otaca; na ustrojstvu koje utvrdiše njezini prvi graditelji, ona se još i danas nadograđuje u radosti i patnji svoga svagdanjeg življenja i svojih tegoba.

  Ivan Pavao II.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 95 kuna, ovom je akcijom dostupna za...

  Pročitaj više
 8. Predivne dječje slikovnice stigle su u knjižare Verbum!

  Predivne dječje slikovnice stigle su u knjižare Verbum!

  Nova izdanja vjerskih, dječjih slikovnica Oče naš, Zdravo Marijo i Anđele čuvaru mili su predivno oplemenjena grafičkim prikazima, koje će zadiviti djecu te ih približiti glavnim kršćanskim molitvama. Uz glavne molitve, slikovnica je obogaćena i tekstom koje "dječjim jezikom" progovaraju o Božjoj ljepoti, našoj nebeskoj Majci te vjernom prijatelju anđelu čuv...

  Pročitaj više
 9. Nova izdanja u nizu HOSANA dostupna su u knjižarama Verbum!

  Nova izdanja u nizu HOSANA dostupna su u knjižarama Verbum!

  Izdavački niz HOSANA donosi najširoj publici pristupačne i cjenovno povoljne knjižice molitava. Ovaj niz u lipnju donosi četiri nova naslova s kvalitetno priređenim molitvama i pobožnostima: Četrnaestero svetih pomoćnika u nevolji, Pobožnost sv. Ekspeditu, Pobož...

  Pročitaj više
 10. "Antikrist" 14. lipnja u pola cijene u Verbumu

  "Antikrist" 14. lipnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 14. lipnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Antikrist".

  Dovoljan je letimičan pogled u povijest i stvarnost oko nas da se uvjerimo: zlo živi i aktivno je. A ipak: Zli ne smije postojati. Duhovno biće đavao, nekadašnji Božji anđeo, pridijeljeno je mitologiji. Zlo u svijetu i u čovjeku tumači se kao čisto ljudska stvarnost, kao psihološki, psihopatski, društveni ili kulturalni fenomen. Od...

  Pročitaj više
Stranica