Predstavljeni novi naslovi u biblioteci Hosana

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 29. lipnja predstavljeno je pet novih naslova u biblioteci Hosana, a predstavili su ih mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum i dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum. 

 Ovaj niz s pet novih naslova donosi kvalitetno priređene molitve i pobožnosti.

Knjižica molitava Pobožnost svetom Ekspeditu donosi molitve za zagovor posebnom zagovorniku i posredniku u žurnim i teškim situacijama. Ekspedit je bio rimski stotnik u Armeniji koji je podnio mučeništvo 19. travnja 303. godine zbog obraćenja na kršćanstvo. Prije obraćenja živio je ispraznim vojničkim životom. Za vrijeme njegove službe u vojsci nekoliko puta je bio nazočan mučeništvu kršćana od ruke Rimskoga Carstva. Bio je pod tolikim dojmom njihove poniznosti, vjere i molitve koje su izgovarali da Bog oprosti njihovim progoniteljima, iako su ih mučili i ubijali, da je odlučio postati kršćaninom. Knjižica sadrži devetnicu, litanije, krunicu i molitve ovom svecu kojem se ljudi utječu u hitnim i neodgodivim situacijama.

Pobožnost sv. Šarbelu Makhlufu sadrži devetnicu, krunicu, litanije i molitve ovom omiljenom svecu cijeloga svijeta. Knjižica molitava je obogaćena i kratkim životopisom sv. Šarbela kojeg je napisao franjevac konventualac fra Josip Blažević. Sv. Šarbel svoju je svetost postigao kao skroviti i samozatajni libanonski redovnik koji je posljednjih 15 godina života proveo kao pustinjak, uronjen u kontemplaciju i mrtvljenje. Nakon njegove smrti ostalo mu je neraspadnuto tijelo sve do naših dana, a samo u prva tri mjeseca zabilježeno je 350 ozdravljenja po njegovu zagovoru.

 Niz Hosana je bogatiji i za Pobožnost Gospi Fatimskoj koja se objavljuje povodom 100 godišnjice ukazanja u Fatimi. U knjižici se nalaze kratak prikaz ukazanja u Fatimi, devetnica, litanije i molitva Gospi Fatimskoj te osobna i obiteljska posveta Bezgrješnomu Srcu Marijinu.

San Blažene Djevice Marije predstavlja snažnu molitvu po zagovoru Blažene Djevice Marije. Tradicija ove pobožnosti seže stoljećima unatrag, a čuvana je i prenošena iz generacije u generaciju što svjedoči o njenoj velikoj popularnosti. Razlog zbog kojeg se zadržala do naših dana je nutarnja snaga i milost Duha Svetoga koja prožima ovu pobožnost, popularno nazvanu Gospin san. Ova knjižica je izvor radosti svima koji je redovito mole, ali i za one koji traže snažnu, nadahnutu molitvu protiv Zloga po zagovoru Blažene Djevice Marije.

Četrnaestero svetih pomoćnika u nevolji naziv je za skupinu svetaca koje se zajedno moli za zagovor kod raznih oboljenja i nevolja, a čije štovanje seže još u davno 14. stoljeće. Riječ je o vrlo popularnim i drevnim zaštitnicima koji se štuju i danas među vjernicima diljem svijeta, a moli im se za zaštitu od tjeskobe, glavobolje, straha od smrti, od požara, groma, nesreća, od raznih tjelesnih bolesti, grlobolje, zubobolje, teških i neizlječivih bolesti, raznih duševnih patnja i nemira, za dobru i skrušenu ispovijed, za umiruće, sretnu smrt, dobar i lagan porod, za trudnice, liječnike, itd. U ovoj knjižici nalazi se popis svih četrnaestero svetaca pomoćnika, kratke informacije o svakome od njih, devetnice, litanije, zazivi i molitva za zagovor ovim moćnim svecima.

 Sve knjižice izdavačkog niza Hosana praktičnog su manjeg formata, tiskane u koloru na kvalitetnom papiru i lijepo grafički opremljene, a njihovoj popularnosti zasigurno će pridonijeti i pristupačne cijene od 9 kn i 12 kn. Dostupne su u knjižarama Verbum, kao i preko web knjižare www.verbum.hr.

 Više informacija o svim knjižicama može saznati na linku ovdje.