Mjesečna arhiva: Svibanj 2017

 1. Mira Donadini gostovala u Verbumovu "Susretu s autorom" u svibnju u Splitu

  Mira Donadini gostovala u Verbumovu "Susretu s autorom" u svibnju u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 30. svibnja gošća "Susreta s autorom" bila je gđa Mira Donadini, hrvatska publicistica, humanitarka i književnica. Rođena je u mjesecu svibnju 1940. godine u Splitu, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Studirala je u Zagrebu i poslije studija vratila se u Split kao diplomirana socijalna radnica. Slijedio je rad u socijalnoj ustanovi, rad s mladeži, zatim rad sa starijima i nemoćnima. Uspostavu hrvatske države dočekala je u Domu za starije i nemoćne osobe na splitskom Lovretu. Radni vijek provela je u zadovoljstvu i ljubavi okružena domskim prijateljima.

  Napisala je brojne prozne tekstove, pjesme, osvrte, crtice iz života, molitve, reakcije, a dio tekstova stvarala je na staroj čakavici. Godine 2007. izdaje svoju prvi knjigu stihova i proze pod nazivom  "Dodir vremena", u nakladi  biblioteke Crkva u svijetu, koju posvećuje svojim tetkama, splitskim klarisama: s. M. Serafini od Duha Svetoga (Ana Mikačić, 1874.-1957.), s. M. Kerubini od Presvetoga Srca Marijina (Vicenza Mikačić,  1875.-1921.) i s. M. Anđeliki od Uskrsnuća (Milica Mikačić, 1879.-1947.). Iste godine u vlastitoj nakladi izdaje, ovoga puta elektroničku, knjigu "Konačište ljudskosti" koju namjenjuje u znak zahvalnosti roditeljima: majci Tatjani Donadini koja joj je "darovala dubok suosjećaj prema siromahu i otvoreno srce za svaku ljudsku nevolju" i ocu Mladenu Donadiniju koji ju je "obdario postojanošću u vjeri i ljubavlju prema lijepoj našoj domovini Hrvatskoj". Godine 2009. izdaje svoju drugu elektroničku knjigu "Baštinici blaženstava" koju namjenjuje, kako stoji u kn...

  Pročitaj više
 2. Predivne dječje slikovnice uskoro u knjižarama Verbum!

  Predivne dječje slikovnice uskoro u knjižarama Verbum!

  Nova izdanja vjerskih, dječjih slikovnica Oče naš, Zdravo Marijo i Anđele čuvaru su predivno oplemenjena grafičkim prikazima, koje će zadiviti djecu te ih približiti glavnim kršćanskim molitvama. Uz glavne molitve, slikovnica je obogaćena i tekstom koje "dječjim jezikom" progovaraju o Božjoj ljepoti, našoj nebeskoj Majci te vjernom prijatelju Anđelu čuvaru.

  Slikovnica Oče naš približava djeci molitvu koju je kršćane naučio moliti sam Isus. Autorica stihova u slikovnici je Berta Golob, a ilustrirala ju...

  Pročitaj više
 3. Novi naslovi u biblioteci HOSANA donose omiljene pobožnosti i molitve!

  Novi naslovi u biblioteci HOSANA donose omiljene pobožnosti i molitve!

  Izdavački niz HOSANA donosi najširoj publici pristupačne i cjenovno povoljne knjižice molitava. Ovaj niz u lipnju donosi četiri nova naslova s kvalitetno priređenim molitvama i pobožnostima: Četrnaestero svetih pomoćnika u nevolji, Pobožnost sv. Ekspeditu, Pobožnost sv. Šarbelu Makhlufu te Pobožnost Gospi Fatimskoj.

  Četrnaestero svetih pomoćnika
  Četrnaestero svetih pomoćnika je naziv za skupinu svetaca koje se zajedno moli za zagovor kod...

  Pročitaj više
 4. U knjižare Verbum stiže nova knjiga za mlade "Will Wilder - Relikvija Strmograda"

  U knjižare Verbum stiže nova knjiga za mlade "Will Wilder - Relikvija Strmograda"

  Glavni lik nove dječje knjige, Will Wilder nestašan je i tvrdoglav dvanaestogodišnjak s nesvakidašnjim, nadnaravnim darom: samo on može vidjeti strašna čudovišta koja su počela napadati njegov rodni grad Strmograd.

  Drevna relikvija sv. Tome apostola gotovo je cijelo stoljeće čuvala grad od divlje rijeke koja ga okružuje, ali kad je Will odlučio „posuditi“ relikviju i upotrijebiti je za svoje ciljeve, slučajno je probudio zlu silu i pokrenuo strašne događaje koji su zaprijetili cijelom svijetu. Brodovi tonu, iz podivljale rijeke iz...

  Pročitaj više
 5. Mira Donadini gošća Verbumova "Susreta s autorom" 30. svibnja u Splitu

  Mira Donadini gošća Verbumova "Susreta s autorom" 30. svibnja u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu u utorak, 30. svibnja u 20.30 sati, održat će se "Susret s autorom", a gošća će biti gđa Mira Donadini, dipl. socijalni radnik, hrvatska publicistica, humanitarka i književnica.

  Napisala je prozne tekstove, pjesme, osvrte, crtice iz života, molitve, reakcije, a dio tekstova stvarala je na staroj čakavici.

  Svoje je radove objavljivala u novinama, listovima, časopisima i knjigama: u "Telegramu", "Mogućnostima", zborniku "Svačiću", "Gdjeu", "Vidiku", "Rastu", "Liječničkomu vjesniku", "Našoj Gospi od Zdravlja", "Našim ognjištima", "Hrvatskomu slovu" i brojim drugim. Objavila je više knjiga:  "Dodir vremena", "Konačište ljudskosti", "Baštinici blaženstava".

  Suradnica je nekoliko hrvatskih internetskih portala, među ostalima portalu "Hrvatskog kulturnog vijeća", čija je i članica te "Hrvata AMAC" i inih.

  O svemu tome bit će  govora na "Susretu s autorom".


  Ulaz je slobodan.
   ...

  Pročitaj više
 6. "Legende,mitovi,laži" 31. svibnja u pola cijene u Verbumu

  "Legende,mitovi,laži" 31. svibnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 31. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Legende, mitovi, laži".

  Brojni napadi i predrasude protiv Crkve i vjere često nisu samo posljedica neznanja nego i namjernoga iskrivljivanja povijesnih činjenica. Čini se kako puno autora prilazi događajima samo kako bi predstavili Evanđelja kao izmišljotine, pape kao kriminalce u strukturama moći, a Crkvu kao razbojničku ili prevarantsku družinu. Pripovijedajući mračne legende o povijesti Katoličke Crkve, gomilaju laži i poluistine, potom se pozivaju jedni na druge te tako nastaje neprekinuti niz izmišljotina koji seže sve do naših dana.

  Ova knjiga razotkriva stare i nove legende, izmišljotine i opća mjesta protucrkvene promidžbe. Najpopularniji "mitovi, laži i legende o povijesti Crkve" u ovoj knjizi se preispituju na stručan i zanimljiv način – pri čemu autor obuhvaća čitavu povijest kršćanstva, počevši od navodno pronađene "Isusove obiteljske grobnice", "slučaja" Marije Magdalene preko prijepora o papisi Ivani, templarima, svetom gralu itd., pa sve do  suvremenih povijesnih tema kao što su optužbe na Pija XII. za šutnju u razdoblju nacizma, navodne veze Vatikanske banke s mafijom i sumnjiva smrt Ivana Pavla I. itd.

  Ako želite pravu informaciju daleko od laži, poluistina i predrasuda, onda je ovo knjiga za vas.

  Ova zanimljiva i aktualna knjiga Michaela Hesemanna, prvotno objavljena u tvrdom uvezu već odavno rasprodanom, sada je čitateljima dostupna u džepnom uvezu biblioteke Uskličnik.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 79 kuna, ovom je akcijom dostupna za 39,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 31. svibnja u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

  O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i prelistati.

  (Troškovi dostave za t...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena dječja knjiga "99 priča iz Biblije" autorice Juliet David

  Predstavljena dječja knjiga "99 priča iz Biblije" autorice Juliet David

  Poznata dječja autorica Juliet David, čitateljima poznata po hit izdanju za djecu "Biblija za malene", "99 molitava za djecu" kao i interaktivnim izdanjima "Biblija za malene – Igraj se i nauči" te "Veliko božićno putovanje", u suradnji s ilustratoricom Elinom Ellis priredila je n...

  Pročitaj više
 8. "Benediktinci i stvaranje europske kulture" 24. svibnja u pola cijene u Verbumu

  "Benediktinci i stvaranje europske kulture" 24. svibnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 24. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Benediktinci i stvaranje europske kulture".

  Benediktinsko zapadno monaštvo bilo je klica zapadne civilizacije i uspostave europske kulture koju danas baštinimo. Vođeni pravilom svoga osnivača svetoga Benedikta i geslom moli i radi benediktinci su obilježili vjerski, kulturni i društveni život, ističući se na području medicine, kulture...

  Pročitaj više
 9. "Ivan Pavao II. Moj ljubljeni prethodnik" 17. svibnja u pola cijene u Verbumu

  "Ivan Pavao II. Moj ljubljeni prethodnik" 17. svibnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 17. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu " Ivan Pavao II. Moj ljubljeni prethodnik".

  U ovoj jedinstvenoj knjizi papa Benedikt XVI. progovara o svom prethodniku Ivanu Pavlu II., nudeći svim čitateljima povlaštenu mogućnost boljeg upoznavanja njegove osobe kao i mjerodavno tumačenje nekih presudnih događaja njegova pontifikata, koji prije svega daju upoznati srce velikoga Pape. Dugi niz god...

  Pročitaj više
 10. "Gdje je ljubav,ondje je i Bog" 10. svibnja u pola cijene u Verbumu

  "Gdje je ljubav,ondje je i Bog" 10. svibnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 10. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Gdje je ljubav ondje je i Bog".

  Nakon što je njezino izvorno englesko izdanje objavljeno sredinom kolovoza 2010. godine u sklopu obilježavanja 100. obljetnice rođenja Majke Terezije, ova je knjiga postala istinska uspješnica, najčitanija katolička knjiga...

  Pročitaj više
Stranica