"Benediktinci i stvaranje europske kulture" 24. svibnja u pola cijene u Verbumu

U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 24. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Benediktinci i stvaranje europske kulture".

Benediktinsko zapadno monaštvo bilo je klica zapadne civilizacije i uspostave europske kulture koju danas baštinimo. Vođeni pravilom svoga osnivača svetoga Benedikta i geslom moli i radi benediktinci su obilježili vjerski, kulturni i društveni život, ističući se na području medicine, kulture, znanosti, poljodjelstva itd.

Ova monografija u ukoričenom obliku širokoj publici nudi uvid u izložbu pod nazivom Benediktinci i stvaranje europske kulture, postavljenu prvi put u Hrvatskoj tijekom međunarodne kulturne manifestacije Dani kršćanske kulture, u Splitu 2007. godine, a koja je kod javnosti izazvala veliko zanimanje. Izložba ima svoje izvorište u onoj koju su priredili monasi samostana Cascinazza, a postavljena je na poznatom Meetingu koji se održava u Riminiju, u organizaciji katoličkoga pokreta Comunione e Liberazione.

Onaj tko uzme u ruke ovu monografiju, koja predstavlja djela što su ih stvorili benediktinci i prikazuje razvojni put kojim se njihovo djelovanje i iskustvo proširilo izvan samostanskih zidina na cjelokupno društvo, moći će se osvjedočiti kako je jedna"kreativna manjina" – kako je benediktince nazvao Benedikt XVI. – postupno preobražavala lice Europe.

Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 50 kuna, ovom je akcijom dostupna za 25 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 24. svibnja u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i prelistati.

(Troškovi dostave za telefonske narudžbe ili narudžbe putem interneta obračunavaju se prema uvjetima dostave naznačenim na stranicama web knjižare www.verbum.hr. Popust iz ove akcije ne zbraja se s ostalim popustima, npr. članskim popustom kluba Verbum.)