Mjesečna arhiva: Prosinac 2019

 1. "Vječni čovjek" 18. prosinca u pola cijene u Verbumu!

  "Vječni čovjek" 18. prosinca u pola cijene u Verbumu!

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr u srijedu 18. prosinca imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Vječni čovjek".

  Svojim blistavim stilom i razornom ironijom, karakterističnima za njegova najbolja djela, u "Vječnom čovjeku" Chesterton s veseljem i olujnom snagom razbija tla...

  Pročitaj više
 2. Svjetski bestseler "Granice" na vrhu nove Verbumove top ljestvice

  Svjetski bestseler "Granice" na vrhu nove Verbumove top ljestvice

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u studenom donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u studenom smjestio se višestruko nagrađivani bestseler "Granice. Kada reći "da", kako reći "ne" i preuzeti nadzor nad svojim životom" autorskog dvojca Henryja Clouda i Johna Townsenda. Granice su međe našega osobnog posjeda koje nas definiraju i ukazuju na to gdje mi završavamo, a počinje netko drugi. One su nevidljive linije koje utječu na sva područ...

  Pročitaj više
 3. Predstavljena značajna knjiga "Osloboditi slobodu" pape Benedikta XVI.

  Predstavljena značajna knjiga "Osloboditi slobodu" pape Benedikta XVI.

  Papa emeritus Benedikt XVI. u značajnoj knjizi intrigantnog naslova Osloboditi slobodu, kojeg je objavila nakladna kuća Verbum, progovara o suvremenoj kulturi i društvu te izazovima koje oni stavljaju pred svakog kršćanina.

  Joseph Ratzinger je iz teološke, filozofske i povijesne pozicije istraživao pitanja o politici, čovjeku i vjeri u knjigama, govorima i homilijama tijekom desetljeća svoga djelovanja od razdoblja profesora teologije do mandata prefekta Kongregacije za nauk vjere te kao p...

  Pročitaj više
 4. Knjiga "Djetinjstvo Isusovo" pape Benedikta XVI. uz 40% popusta u knjižarama Verbum!

  Knjiga "Djetinjstvo Isusovo" pape Benedikta XVI. uz 40% popusta u knjižarama Verbum!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu studenome dostupna je knjiga "Djetinjstvo Isusovo" pape Benedikta XVI. i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:
  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplatnicom za HK...

  Pročitaj više
 5. Predstavljena jedinstvena kuharica, "Kuharica sestre Nikoline"

  Predstavljena jedinstvena kuharica, "Kuharica sestre Nikoline"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 5. prosinca predstavljena je knjiga Kuharica sestre Nikoline, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Nakladna kuća Verbum upravo je objavila svoje novo izdanje, Kuharicu sestre Nikoline koja sadrži jedinstvene recepte časne sestre Nikoline, a sabire dugu samostansku kulinarsku tradiciju, stoljetno umijeće časnih sestara kao i dugogodišnje kulinarsko iskustvo sestre Nikoline.

  Kuharica sestre Nikoline s više od pet stotina prokušanih i provjerenih recepata nastalih iz svakodnevnoga kulinarskog iskustva časne sestre Nikoline Rop tijekom nekoliko desetljeća njezinoga kuharskog i samostanskog života, istodobno je i tradicionalna i moderna. Tradicionalna jer je nastala na temelju brojnih prokušanih recepata koje su godinama pripremale časne sestre, a moderna jer je te recepte sestra Nikolina osmislila u novom ruhu, istovremeno uvrstivši i sva dostignuća i spoznaje suvremenoga kuharstva i dijetetike kako bi ponudila moderne, zdrave i ukusne recepte. Sestra Nikolina želi svojim starim sačuvanim receptima pripravljenim od lako dostupnih namirnica pomoći suvremenim obiteljima da ponovno osjete okuse i ozračje iz svojega djetinjstva.

  U ovoj jedinstvenoj kuharici početnici će naći jednostavno i detaljno objašnjene recepte, a iskusni kuhari i kuharice nova nadahnuća za svoj svakodnevni ili blagdanski stol. Kuharica sestre Nikoline tako na svojih 430 stranica bogatih fotografijama donosi mnoštvo recepata za raznovrsne juhe, jednostavnu i brzu izradu domaćih rezanaca i drugih dodataka za juhu, povrtna zdrava variva, salate od sezonskog povrća, brojne priloge, mesna i riblja jela, bogati izbor domaćih slastica, različite vrste kruh...

  Pročitaj više
 6. Predstavljena jedinstvena monografija "Najljepše molitve naših starih" - hrvatsko duhovno blago za sve generacije

  Predstavljena jedinstvena monografija "Najljepše molitve naših starih" - hrvatsko duhovno blago za sve generacije

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 12. prosinca predstavljena je knjiga Najljepše molitve naših starih, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Drevne narodne molitve koje se usmenom predajom prenose s koljena na koljeno u našim hrvatskim obiteljima, one koje su djedovi ostavljali u nasljeđe unucima, koje su unuke s udivljenjem slušale od svojih baka prije spavanja i koje su majke kćerkama predavale kao dragocjenu baštinu za njihove nove obitelji, sada su po prvi put sabrane i sačuvane u iznimnoj knjizi Najljepše molitve naših starih koju je upravo objavila nakladna kuća Verbum.

  Prije nekoliko godina Verbum je uputio javni poziv čitateljima da pošalju stare molitve koje su molili njihovi roditelji i predci, a koje su danas mladima manje poznate i koje polako padaju u zaborav. Više stotina ljudi odazvalo se pozivu šaljući svoje drage molitve. Prikupljene molitve je odabrala i za objavljivanje priredila prof. dr. sc. Ljiljana Marks s Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu te su tako u ovoj jedinstvenoj knjizi po prvi put na jednom mjestu sakupljene i od zaborava sačuvane najljepše hrvatske narodne molitve. Uz svaku od molitva navodi se mjesto odakle molitva potječe te ime i prezime kazivača, a svakoj je molitvi pridodan i broj pod kojim se u bilješkama na kraju knjige navode detaljniji podatci o samoj molitvi, kazivaču, pošiljatelju, obiteljskoj tradiciji i sl.

  Kroz poglavlja knjige redaju se tako molitvice nastale iz žive kršćanske vjere koja je već više od tisućljeća žila kucavica našega naroda koja mu oblikuje duhovnost i kulturu, a na poseban način i jezik i maštu. Noseći u sebi dašak davnine i prirodnog srastanja s često tegobnom svakodnevicom običnoga čovjeka, ove molitve se istovre...

  Pročitaj više
 7. "Ivan Aldenurijski" 11. prosinca u pola cijene u Verbumu

  "Ivan Aldenurijski" 11. prosinca u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 11. prosinca imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Ivan Aldenurijski".

  Ovaj uzbudljivi fantastični roman mlade španjolske književne nade Juana Pereza-Foncee već je osvojio tisuće čitatelja svih uzrasta te je preveden na više svjetskih jezika. Svojom književnom kvalitetom...

  Pročitaj više