Mjesečna arhiva: Rujan 2010

 1. Predstavljena knjiga "Molitve" pape Benedikta XVI.

  Predstavljena knjiga "Molitve" pape Benedikta XVI.

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 30. rujna 2010. na konferenciji za medije predstavljena je knjiga pape Benedikta XVI. "Molitve". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  U ovoj knjizi sabrane su molitve pape Benedikta XVI. u koje je Papa utkao prošnje onih koji mu svakodnevno pišu tražeći da moli za njih. Radosti i brige, životni planovi, obiteljski problemi i teškoće na poslu, očekivanja i nade ljudi zajedno sa strahovima što izviru iz nesigurnosti u kojima živi današnje čovječanstvo središnje su teme Papinih molitava u kojima svaki čitatelj može pronaći snagu i ohrabrenje za vlastiti život.

  Tko moli, nikad ne gubi nadu, pa i kad se nađe u teškim ili, ljudski gledajući, čak  bezizlaznim situacijama, ističe papa Benedikt XVI. Upravo stoga za suvremenoga čovjeka koji je u potrazi za duhovnim iskustvom ova knjiga molitava Benedikta XVI. može biti dobar putokaz.

  Knjigu je moguće pronaći u svim Verbumovim knjižarama i naručiti putem internetske knjižare Verbum.hr, a moguće ju je i prolistati ovdje...

  Pročitaj više
 2. "Susret s autorom" fr. Franom Prcelom

  "Susret s autorom" fr. Franom Prcelom

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 28. rujna 2010. održan je "Susret s autorom" na kojem je gost bio fr. Frano Prcela, dominikanac, teolog, autor i urednik velikog broja knjiga među kojima: "Sumnja kao krepost" (s Vesnom Kusin 2003.), "Dijalog teologije i umjetnosti. Razgovor teologa Ivana Šaška i slikara Dimitrija Popovića" (2003.)  "Kad bismo bili dosljedni" (2004.), "Sto godina nije samo prošlost. Zbornik proslave 100. obljetnice Kongregacije sestara dominikanki svetih Anđela čuvara" (sa s. Dolores Matić 2007.) Za sebe će reći kako se više bavio tuđom pisanom riječju, nego vlastitom. Nedvojbeno je kako su zahvaljujući njemu mnogi književni, ali i svjedočki "biseri" ugledali svjetlo dana, baš kao što je to i knjiga koju trenutno uređuje "Zabranjeno sjećanje" dominikanca koji je prošao 11 koncentracijskih logora i komunističkih kazamata.   

  Inače, fr. Prcela se vrlo rano počeo baviti pisanjem. Prvi objavljeni rad bila mu je pjesma "Moja mama", a objavljen je u školskom časopisu. Reći će kako je to prva i posljednja pjesma koju je napisao. Kasnije će uslijediti ozbiljniji pisani radovi. Uz pisanu riječ povezan je dugi niz godina i putem različitih časopisa koje je utemeljivao, s kojima je surađivao i koje je uređivao. Trenutno živi i radi u Berlinu kao stalni član Instituta Marie-Dominique Chenu.

  Obnašao je više službi u Crkvi. Najznamenitija je služba provincijala Hrvatske dominikanske provincije od 1999. do 2003. kad je bio najmlađi provincijal na svijetu. Tada je bio i predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara. U to vrijeme pokreće dva iznimna projekta: međunarodni dominikanski "Studijski tjedan učenja" (Bol-Dubrovnik)...

  Pročitaj više
 3. "Velika katolička pjesmarica" – posebna pogodnost za kupnju većih količina

  "Velika katolička pjesmarica" – posebna pogodnost za kupnju većih količina

  Sa željom da se pridonese istinskom oplemenjivanju ljudskoga srca u ovoj su pjesmarici na jednom mjestu sabrani elementi katoličke glazbene tradicije kao i suvremeni glazbeni kršćanski izričaji reći će u Predgovoru Velike katoličke pjesmarice priređivač Ivan Vuletić.

  Pjesmarica je to koja sadrži 400 skladbi kršćanske duhovne glazbe, koje svojim tekstovima, harmonijama i melodijama pružaju osjećaj pripadnosti zajedništvu Katoličke Crkve. Sve pjesme su s notama i akordima, a njihovo pretraživanje olakšano je uz pomoć abecednog i tematskog kaza...

  Pročitaj više