Mjesečna arhiva: Siječanj 2019

 1. Predstavljena potresna ispovijest "Osuđena bez zločina" autorice Sabatine James

  Predstavljena potresna ispovijest "Osuđena bez zločina" autorice Sabatine James

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 31. siječnja predstavljena je iznimna knjiga Osuđena bez zločina. Moja borba za vjeru i slobodu, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Nakladna kuća Verbum u svojoj biblioteci Svjedočanstva objavila je novo izdanje, knjigu Osuđena bez zločina, u prijevodu Ane Naletilić. Riječ je o životnoj ispovijesti Sabatine James, Austrijanke pakistanskog podrijetla koja se s islama obratila na kršćanstvo i time potpisala svoju smrtnu osudu.

  U ovoj potresnoj knjizi opisujući svoj život Sabatina pripovijeda kako se 1992. godine s obitelji preselila u Linz i upoznala zapadni način življenja. U sedamnaestoj godini života roditelji su joj rekli da su joj u Pakistanu ugovorili brak s rođakom. Usprotivivši se ugovorenomu braku navukla je na sebe bijes obitelji. Zbog premlaćivanja i mentalnih zlostavljanja pobjegla je iz doma i upoznala prijatelje kršćane, čija joj je vjera postajala sve privlačnija, što je konačno dovelo do njezina obraćenja na kršćanstvo, a po šerijatskomu zakonu zbog toga je trebala umrijeti. Od 2001. godine šesnaest puta se...

  Pročitaj više
 2. Nova akcija "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere!

  Nova akcija "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere!

  S početkom 2019. godine Verbum je krenuo s novom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere!

  U svim knjižarama Verbum svakog mjeseca akcijom je dostupna određena knjiga i to uz 40% popusta. Akcija je namijenjena:

  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),

  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),

  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplatnicom za HKR),

  - korisnicima aplikaci...

  Pročitaj više
 3. "Slijedi Mojsija" 30. siječnja u pola cijene u Verbumu

  "Slijedi Mojsija" 30. siječnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 30. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Slijedi Mojsija".

  Riječ je o zanimljivoj i poučnoj knjizi-slikovnici za djecu koja donosi pripovijest o Mojsiju. Ova interaktivna slikovnica prati Mojsijev život od njegove košarice u rijeci do izlaska iz Egipta, preko pustinje do Obećane zemlje. Knjiga sadrži i veliki zemljovid Egipta i pustinje uz naljepnice na kojima su najzna...

  Pročitaj više
 4. Top ljestvica najčitanijih naslova u Verbumovim knjižarama u prosincu

  Top ljestvica najčitanijih naslova u Verbumovim knjižarama u prosincu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u prosincu donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje. Vrh top ljestvice najtraženijih naslova u prosincu zauzeo je svjetski bestseler br. 1 "12 pravila za život", knjiga koja je dugi niz tjedana bila na prvom mjestu svih relevantnih svjetskih top ljestvica najprodavanijih knjiga, a i sada je jedna od najtraženijih na svijetu. Autor ovog bestselera je poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson koji u ovoj iznimnoj knjizi nudi 12 jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravil...

  Pročitaj više
 5. "Upravljanje vremenom za katolike" 23. siječnja u pola cijene u Verbumu

  "Upravljanje vremenom za katolike" 23. siječnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 23. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Upravljanje vremenom za katolike".

  Ova zgodna knjiga kombinira provjerene načine upravljanja vremenom s korisnim uputama za organiziranje života u kojem su vjera i obitelj na prvom mjestu. Na jednostavan, jasan i domišljat način ova knjiga pokazuje kako pronaći vremena za obitelj, posao, zdravlje i opuštanje i za ono...

  Pročitaj više
 6. Javni poziv za prijavu umjetničkih djela na bijenale "Salon suvremene kršćanske likovnosti – Ivo Dulčić" u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture 2019

  Javni poziv za prijavu umjetničkih djela na bijenale "Salon suvremene kršćanske likovnosti – Ivo Dulčić" u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture 2019

  Organizacijski odbor Salona suvremene kršćanske likovnosti – Ivo Dulčić objavljuje:
  Javni poziv za prijavu umjetničkih djela na bijenale SALON SUVREMENE KRŠĆANSKE LIKOVNOSTI - IVO DULČIĆ u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture 2019.

  Manifestacija Dani kršćanske kulture pokrenuta je 2005. godine te se održava u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku u organizaciji nakladničke kuće Verbum, a uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Splitsko-makarske nadbiskupije, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

  Manifestacija svojim značajnim programima i sadržajima doprinosi kulturnom bogatstvu i razvoju baštinjene hrvatske i europske kršćanske tradicije.

  U sklopu postojećeg dugogodišnjeg kulturnog projekta Dani kršćanske kulture iskazala se potreba za snažnijom, sadržajnijom i obuhvatnijom prezentacijom likovnog stvaralaštva i njegovih autora koji se u svom radu već godinama referiraju na pojam kršćanske sakralnosti. Danas, više nego ikad, potrebno je kršćansku sakralnu sferu približiti svim oblicima likovnog izričaja kako bi umjetnici kroz vlastitu suvremenu likovnu praksu ostavili svoj odraz u prostoru traganja za svetim.

  Kako bismo osigurali upravo taj prostor susretišta sakralnih likovnih ideja i njihovih pojavnih oblika s idejom svetoga, prije dvije godine u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture organizirali smo natječajni izložbeni Salon suvremene kršćanske likovnostiIvo Dulčić međunarodnoga karaktera, s predviđenim dvogodišnjim izlagačkim ritmom. Tijekom prošlogodišnje manifestacije koja se održala 17.–27. ožujka 2018. u sklopu ovoga Salona svoje su izložbe imali prvonagrađeni umjetnici Kruno Bošnjak i Vladimir Meglić.

  Za novu ediciju manifestacije Dani kršćanske kulture koja će se održati 6.–16. travnja 2019. ponovno se organizira natječajni izložbeni Salon suvremene kršćanske likovnosti Ivo Dulčić i stoga ovim putem pozivamo umjetnike da sukladno uvjetima natječaja iskažu svoj interes za sudjelovanjem na Salonu suvremene kršćanske likovnosti.

  Umjetničko vijeće Salona u suradnji s Organizacijskim vijećem Salona odabrat će umjetnička djela koja će biti izložena u Splitu od 6. do 16. travnja 2019. godine u palači Milesi u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture. Na prijedlog Umjetničkog vijeća, prigodom otvaranja Salona, bit će dodijeljena Velika nagrada Salona koju će nagrađeni umjetnik primiti u obliku priznanja te samostalne izložbe u sljedećoj godini održavanja manifestacije Dani kršćanske kulture, a u međugodini održavanja Salona suvremene kršćanske likovnosti Ivo Dulčić.

  Natječaj je međunarodnoga karaktera...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena iznimna knjiga "Slavlje vjere" pape emeritusa Benedikta XVI.

  Predstavljena iznimna knjiga "Slavlje vjere" pape emeritusa Benedikta XVI.

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 17. siječnja 2019. g. predstavljena je iznimna knjiga Slavlje vjere. Ogledi o teologiji liturgije, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Jesu li liturgija i molitva od presudne važnosti za nadilaženje društvene krize u kojoj živimo i tehnološke manipulacije ljudskim životom koja uzima sve više maha? Da, tvrdi Joseph Ratzinger, sada papa emeritus Benedikt XVI. u novoj iznimnoj knjizi Slavlje...

  Pročitaj više
 8. Počela akcija "Uzmi 3, plati 2" u svim knjižarama Verbum!

  Počela akcija "Uzmi 3, plati 2" u svim knjižarama Verbum!

  Nakladna kuća Verbum od 15. siječnja do 15. veljače u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr organizira prodajnu akciju "Uzmi 3, plati 2". Ovom akcijom u bilo kojoj od 13 knjižara diljem Hrvatske (Split, Zagreb, Osijek, Rijeka, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Varaždin, Slavonski Brod, Požega i Vinkovci) i na web knjižari svaki kupac ima pogodnost da za 3 kupljene knjige u izdanju nakladne kuće Verbum jednu od njih dobije potpuno besplatno, a besplatna je ona knjiga s najnižom cijenom.

  Ovom prigodom moguće je birati iz Verbumove ponude preko...

  Pročitaj više
 9. "Kako sam strastveno tražila sreću" 16. siječnja u pola cijene u Verbumu

  "Kako sam strastveno tražila sreću" 16. siječnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 16. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Kako sam strastveno tražila sreću".

  Odrastajući u sretnu ateističkome ozračju kod kuće, Jennifer je imala slobodu da samostalno razmišlja i igra po vlastitim pravilima. Ipak, pratila ju je duboka tjeskoba: prolaznost ljudskoga života ju je užasavala, a njezin ateistički pogled na čovjeka kao beznačajan i slučajan isho...

  Pročitaj više