Predstavljena potresna ispovijest "Osuđena bez zločina" autorice Sabatine James

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 31. siječnja predstavljena je iznimna knjiga Osuđena bez zločina. Moja borba za vjeru i slobodu, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Nakladna kuća Verbum u svojoj biblioteci Svjedočanstva objavila je novo izdanje, knjigu Osuđena bez zločina, u prijevodu Ane Naletilić. Riječ je o životnoj ispovijesti Sabatine James, Austrijanke pakistanskog podrijetla koja se s islama obratila na kršćanstvo i time potpisala svoju smrtnu osudu.

U ovoj potresnoj knjizi opisujući svoj život Sabatina pripovijeda kako se 1992. godine s obitelji preselila u Linz i upoznala zapadni način življenja. U sedamnaestoj godini života roditelji su joj rekli da su joj u Pakistanu ugovorili brak s rođakom. Usprotivivši se ugovorenomu braku navukla je na sebe bijes obitelji. Zbog premlaćivanja i mentalnih zlostavljanja pobjegla je iz doma i upoznala prijatelje kršćane, čija joj je vjera postajala sve privlačnija, što je konačno dovelo do njezina obraćenja na kršćanstvo, a po šerijatskomu zakonu zbog toga je trebala umrijeti. Od 2001. godine šesnaest puta se morala seliti zbog prijetnje smrću zato što je napustila islamsku vjeru. Deset godina živi sama, u pratnji tjelesnih čuvara ili pod policijskom zaštitom.

Sabatina James danas vodi Udrugu za prava žena koja godišnje pruži pomoć oko 100 žena kada im prijete prisilan brak ili ubojstvo iz časti. Njezina ispovijest o obraćenju i borbi za vjeru i slobodu naslovljena Osuđena bez zločina postala je međunarodni bestseler s više od 500 000 prodanih primjeraka. Hrvatsko izdanje knjige autorica je obogatila posebnim pogovorom Moja čežnja za Kristom i Crkvom pisanim upravo za ovo Verbumovo izdanje.

Knjiga Osuđena bez zločina dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.