Mjesečna arhiva: Lipanj 2013

 1. Velika ljetna akcija u svim Verbumovim knjižarama produljena do kraja kolovoza

  Velika ljetna akcija u svim Verbumovim knjižarama produljena do kraja kolovoza

  Nakladna kuća Verbum pripremila je ljetnu akciju "SVAKA DRUGA VERBUMOVA KNJIGA U POLA CIJENE" za sve ljubitelje dobre knjige. Akcija je trajala tijekom srpnja, a sada je produžena i u kolovozu. U sklopu nje u svim knjižarama Verbum kao i na web knjižari www.verbum.hr možete ostvariti 50 % popusta na svaku drugu kupljenu knjigu u nakladi Verbuma gdje je moguće birati iz ponude od oko 400 Verbumovih naslova, a popust od 50% odnosi se na jeftiniju od dvije kupljene knjige. 

  Pogodnosti ljetn...

  Pročitaj više
 2. Godišnje okupljanje Verbumovaca u Lužnici povodom obilježavanja 20 godina Verbuma

  Godišnje okupljanje Verbumovaca u Lužnici povodom obilježavanja 20 godina Verbuma

  Nakladna kuća Verbum 15. i 16. lipnja upriličila je okupljanje svojih pedeset djelatnika u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici. Povod okupljanja svih djelatnika iz 12 gradova u kojima se nalaze Verbumove poslovnice bilo je obilježavanje 20 godina djelovanja Verbuma koji je s radom započeo 1992. godine.

  Od pokretanja nakladničke djelatnosti u Splitu 1992. godine; preko knjižarskog lanca od dvanaest knjižara u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Zadru, Rijeci, Zagrebu, Varaždinu, Požegi, Vinkovcima, Slavonskom Brodu i Osijeku; objave gotovo četiristo vrijednih naslova na...

  Pročitaj više
 3. Gošća "Večeri u knjižari" u Zadru u lipnju dr. Nada Zgrabljić Rotar

  Gošća "Večeri u knjižari" u Zadru u lipnju dr. Nada Zgrabljić Rotar

  Znanstvenica i komunikologinja dr. Nada Zgrabljić Rotar gostovala je u srijedu 19. lipnja na programu "Večer u knjižari" u knjižari Verbum u Zadru govoreći o brojnim pitanjima djelovanja medija. Istaknula je da je medijska pismenost prioritet EU i Europske komisije. "Oni su to pitanje digli s obrazovne razine na medijsku politiku. Zahtijevaju od zemalja članica da medijsku pismenost učine takvom da ljudi mogu sudjelovati u društvenim procesima. Bez medijske pismenosti ne može se na pravi način sudjelovati u društvenim procesima ni u digitalnoj razmjeni kulturni...

  Pročitaj više
 4. Miki Bratanić gostovao na "Susretu s autorom" u Splitu u lipnju

  Miki Bratanić gostovao na "Susretu s autorom" u Splitu u lipnju

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u utorak 18. lipnja na Susretu s autorom gostovao je Miki Bratanić. Ponajprije pjesnik, ovaj svestrani autor progovorio je o temama koje su u središtu njegova autorskog opusa – ljubav, tradicija, povijest, čakavština, domoljublje, vjera itd.

  Ovaj Hvaranin i zaljubljenik u čakavicu i bogatu dalmatinsku baštinu kao autor javlja se upravo zbirkama pjesama na čakavici među kojima su i "Kad sve umukne govorićedu stine", "Kojin jazikon", "Quo vadis", "Svitlo na kraju", "U kloncu". Zbirke...

  Pročitaj više
 5. Predstavljen roman "Plamen ljubavi" Joséa Luisa Olaizole o sv. Ivanu od Križa

  Predstavljen roman "Plamen ljubavi" Joséa Luisa Olaizole o sv. Ivanu od Križa

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u utorak, 18. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Plamen ljubavi" Joséa Luisa Olaizole, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Poznati i nagrađivani španjolski književnik José Luis Olaizola u ovomu zanimljivom povijesnom romanu ocrtava upečatljiv portret Ivana od Križa, jednoga od najvećih mistika i duhovnih velikana u povijesti.

  U ovome književnom uratku...

  Pročitaj više
 6. Ravnatelj Muzeja antičkog stakla dr. Ivo Fadić gostovao na "Večeri u knjižari" u Zadru

  Ravnatelj Muzeja antičkog stakla dr. Ivo Fadić gostovao na "Večeri u knjižari" u Zadru

  Arheolog prof. dr. Ivo Fadić, ravnatelj Muzeja antičkog stakla (MAS) u Zadru, gostovao je u srijedu 29. svibnja na susretu "Večer u knjižari" u knjižari Verbum u Zadru. Predstavio je taj specijalistički muzej, jedinstvenu ustanovu takve vrste u svijetu, koja je 5. svibnja proslavila svoj Dan Muzeja antičkog stakla. U stalnom postavu Muzeja, u osam tema, zbirka predstavlja više od 2000 cjelovite staklene građe; izloženo je 5000 različitih staklenih predmeta iz doba antike, iz razdoblja od I. st. prije Krista do V. st. poslije Krista.

  Na susretu kojim je moderiral...

  Pročitaj više
 7. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u svibnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u svibnju

  Verbumova top ljestvica najtraženijih naslova u svibnju donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na samom vrhu smjestila se knjiga poznatog vatikanista Andree Torniellija "Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo" u kojoj su sabrani detalji iz života, ideje i poruke. Na drugom je mjestu knjiga o. Paula O'Sullivana "Sve o anđelima", a na trećem poticajna knjiga Moritza Menschlera "Tri teme...

  Pročitaj više