Mjesečna arhiva: Svibanj 2012

 1. Dr. Elza Jurun gostovala na "Susretu s autorom" u svibnju u Splitu

  Dr. Elza Jurun gostovala na "Susretu s autorom" u svibnju u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 29. svibnja održan je Susret s autorom na kojem je gostovala prof. dr. sc. Elza Jurun, profesorica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, doktorica na polju ekonomskih znanosti, autorica tri knjige te više od 75 znanstvenih i stručnih radova, a susretom je moderirala Jelena Hrgović.

  Osim po radu na polju ekonomije Elza Jurun poznata je po angažmanu na polju društvenog života ponajprije kao sudionica programa obiteljske tematike. Dugogodišnja je volonterka Obiteljskog savjetovališta u Splitu. Bila je dugogodišnja predsjednica udruge roditelja s četvero i više djece Klub 4+ u Splitu, a sama je majka šestorice sinova.

  Uviđajući osobitu potrebu očuvanja dostojanstva obitelji, a na osobit način braka, svoju energiju usmjerila je upravo na polje promicanja dostojanstva braka u suvremenom kontekstu. To je jedan od razloga zašto se priključila međunarodnom pokretu Marriage Encounter čiji je član tim para voditelja bračnih vikenda zajedno sa suprugom Nikicom. Zanimljivo je da je kroz formaciju bračnih vikenda u sklopu Marriage Encounter prošlo 6000 bračnih parova u Hrvatskoj u proteklih tridesetak godina koliko su prisutni u Hrvatskoj.

  Ekonomiju i obiteljsku tematiku Jurun je uspjela spojiti...

  Pročitaj više
 2. Marko Vučetić gostovao na "Večeri u knjižari" u svibnju u Zadru

  Marko Vučetić gostovao na "Večeri u knjižari" u svibnju u Zadru

  Dr. Marko Vučetić, mladi znanstvenik, profesor filozofije na Sveučilištu u Zadru i na zadarskom VTKŠ-u, gostovao je u srijedu 23. svibnja u knjižari Verbum u Zadru u sklopu programa Večer u knjižari, koji su pohodili i brojni mladi. Taj doktor humanističkih znanosti je član Hrvatskog filozofskog društva. Filozofija života je živjeti u istini svoje egzistencije, rekao je  Vučetić na susretu koji je moderirala Ines Grbić.

  Smatra da svi akademski filozofi nisu filozofi, nego su prenositelji i zaljubljenici tuđih misli. "Filozofi nisu nositelji istine nego t...

  Pročitaj više
 3. "Kršćanstvo i kriza kultura" 30. svibnja u pola cijene u Verbumu

  "Kršćanstvo i kriza kultura" 30. svibnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 30. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. "Kršćanstvo i kriza kultura".

  Joseph Ratzinger (Benedikt XVI.) u knjizi "Kršćanstvo i kriza kultura" progovara o sukobu civilizacija i kultura, od kojeg se u naše vrijeme strahuje, a koji se ne odnosi toliko na m...

  Pročitaj više
 4. Predstavljena knjiga "Izgrađivanje karaktera" Davida Isaacsa

  Predstavljena knjiga "Izgrađivanje karaktera" Davida Isaacsa

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 24. svibnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Izgrađivanje karaktera. Vodič za roditelje i učitelje" Davida Isaacsa. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  David Isaacs, jedan od najistaknutijih stručnjaka na području odgoja i obrazovanja, ovom knjigom nudi nezaobilazno štivo za roditelje i učitelje o odgoju i cjelovitu razvoju djeteta. Temeljeći knjigu na uvidima razvojne psihologije i općeljudskim vrijednostima, autor pred čitatelja stavlja 24 ključne ljudske vrline čijim usvajanjem dijete sazrijeva i izgrađuje vlastitu osobnost.

  Odanost, velikodušnost, poslušnost, pravednost, odgovornost, jednostavnost, marljivost, iskrenost, odvažnost, optimističnost, domoljublje… samo su neke od široke lepeze vrlina za čije usvajanje i podučavanje profesor Isaacs daje naputke i tumačenje prožeto konkretnim životnim primjerima.

  Uzimajući u obzir fizički, emocionalni, duhovni i mentalni razvoj te dajući jasno i zanimljivo objašnjenje svake vrline pojedinačno, autor iz kompleksna procesa odgoja izdvaja pozitivne i ključne elemente za izgrađivanje karaktera, stavljajući pritom naglasak na moralne krjeposti. Dajući načelne smjernice na temelju konkretnih primjera, on istodobno ostavlja dovoljno slobode za donošenje i primjenu vlastitih individualnih kriterija u odgoju i podučavanju djece, s obzirom na konkretnu djetetovu osobnost i životnu situaciju svake pojedine obitelji.

  David Isaacs studirao je...

  Pročitaj više
 5. "Kći sionska" 23. svibnja u pola cijene u Verbumu

  "Kći sionska" 23. svibnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 23. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. "Kći sionska".

  Ova knjiga za temu ima ulogu Blažene Djevice Marije u životu kršćana i u životu Crkve. Nastala u vrijeme kad je marijanski element u teološkom promišljanju bio poprilično oslabljen, "Kći sionska&q...

  Pročitaj više
 6. Knjiga "Ivan Pavao II. Moj ljubljeni prethodnik" 16. svibnja u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Ivan Pavao II. Moj ljubljeni prethodnik" 16. svibnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 16. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu pape Benedikta XVI. "Ivan Pavao II. Moj ljubljeni prethodnik".

  U ovoj jedinstvenoj knjizi papa Benedikt XVI. progovara o svom prethodniku Ivanu Pavlu II., nudeći čitateljima povlaštenu mogućnost boljeg upoznavanja njegove osobe kao i mjerodavno tumačenje nekih presudnih događaja njegova pontifi...

  Pročitaj više
 7. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u travnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u travnju

  Verbumova top ljestvica najtraženijih naslova u travnju donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestio se "Youcat – Molitvenik za mlade", a na drugom je mjestu "Youcat – Katekizam za mlade". Knjige su to koje su oduševile mlade čitatelje diljem svijeta. Slijedi knjiga Manfreda Lütza "Bog – Ma...

  Pročitaj više