Mjesečna arhiva: Prosinac 2013

 1. Iris Tićac gostovala na "Večeri u knjižari" u prosincu u Zadru

  Iris Tićac gostovala na "Večeri u knjižari" u prosincu u Zadru

  "Svi žele cjeloviti smisao. Čini se da smo najsmisleniji kad smo sposobni ljubiti, u smislu djelotvornog, odgovornog, etičkog čina i angažmana. Tada ćemo probuditi nadu i drugima" poručila je humanistkinja prof. dr. Iris Tičac, predavačica klegija Etike na Odjelu za filozofiju Sveučilišta u Zadru i na Teologiji u Rijeci, na susretu "Večer u knjižari" u knjižari Verbum u Zadru u srijedu 18. prosinca. Kada čovjek nešto spozna, postoji zahtjev da prijeđe na činjenje istine; da s antropologijske slike čovjeka prijeđe na čovjeka kao djelatno, ćudoredno biće, ko...

  Pročitaj više
 2. Na konferenciji za medije predstavljeno 12 noviteta u biblioteci Uskličnik

  Na konferenciji za medije predstavljeno 12 noviteta u biblioteci Uskličnik

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 18. prosinca na konferenciji za medije predstavljeno je 12 novih izdanja u biblioteci Uskličnik. Knjige su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Nakladna kuća Verbum 2011. godine pokrenula je novu biblioteku u kojoj objavljuje knjige koje su već postigle veliki uspjeh kod čitatelja, a u novom ruhu džepnog uveza biblioteke Uskličnik dostupne su svima koji nisu imali prigodu čitati ih u prethodnim izdanjima. Romani, duhovni biseri, publicistika čitateljima su sada dostupni u novom džepnom uvezu koji odlikuje prepoznatljiv izgled i format te prihvatljive cijene.

  Do sada su u tom nizu objavljene Verbumove uspješnice "Arhitekti kulture smrti" Donalda de Marca i Benjamina Wikera, "Bog je ljubav" Angela Comastrija, "Duhovni boj" Lorenza Scupolija, "Kako ćemo ljubiti Isusa Krista" Alfonza Liguorija, "Što katolici doista vjeruju" Karla Keatinga, "Drvo života" i "Posljednji križar" Louisa de Wohla, "Posljednja vremena" Michaela D. O'Briena te "Demoni, vještice, spiritisti" Egona von Petersdorffa, a od ove jeseni biblioteka Uskličnik bogatija je za dvanaest novih naslova.

  "Masonstvo bez maske" Johna Salze knjiga je nastala iz osobna iskustva, a utemeljena je na sveobuhvatnim istraživanjima zahvaljujući kojima Salza pruža izravan pogled na kontroverzne masonske obrede, praksu i svjetonazor što se drže u tajnosti zakletvom koja uključuje i prijetnju smrću.

  Biblioteka Uskličnik bogatija je i za tri romana. "Dnevnik ...

  Pročitaj više
 3. Knjiga "Zašto se trebamo zvati kršćanima" 18. prosinca u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Zašto se trebamo zvati kršćanima" 18. prosinca u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 18. prosinca imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Zašto se trebamo zvati kršćanima" Marcella Pere.

  Zašto bismo se trebali zvati kršćanima? Danas smo liberali pa se zato ne treba pozivati na kršćanstvo da bismo opravdali svoja temeljna prava i slobode. Laici smo pa vjeru možemo smatrati privatnim uvjerenjem. Moderni smo pa držimo da čovjek sve mora sam...

  Pročitaj više
 4. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Brak za novo vrijeme" Antonija Vázqueza

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Brak za novo vrijeme" Antonija Vázqueza

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 13. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Brak za novo vrijeme" Antonija Vázqueza. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  "Brak za novo vrijeme" knjiga je autora Antonija Vázqueza koja suvremenom čovjeku, muškarcu i ženi, govori da može biti sretan u bračnom i obiteljskom životu, usprkos različitim svakodnevnim poteškoćama. Knjiga koja isijava pozitivnom energijom šalje jasnu poruku kako brak može biti uzbudljiva avantura privlačna kako supružnicima, tako i njihovoj djeci. Neovisno o trenutnoj situaciji, ovo je knjiga koja tumači kako je moguće početi iznova i kako nikada nije kasno za nove početke. 

  Potraga za srećom i dalje je trajna želja svakog muškarca i žene. Upravo je ljubav oduvijek nepresušni izvor sreće, a brak je povlašteno mjesto gdje ljubav možemo pronaći i iskusiti. Za supružnike je glavna zadaća otkriti neizmjerne mogućnosti za sreću koje u sebi sadržavaju bračni odnosi i naučiti kako savladati poteškoće i prepreke koje se mogu pojaviti. Na stranicama ove knjige čitatelji će sigurno prepoznati neke situacije u kojima su se nalazili ili se nalaze, te konkretne prijedloge i ideje kako bolje osmisliti svoj brak i učiniti ga istinskim izvorom radosti. 

  U vremenu odgođenog sazrijevanja i sklapanja brakova, kao i sve ve...

  Pročitaj više
 5. Knjiga "Apostolski oci II." 9. prosinca u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Apostolski oci II." 9. prosinca u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 11. prosinca imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Apostolski oci II.".

  Drugi svezak nastavlja s objavljivanjem spisa što spadaju u Apostolske oce, najstarije tekstove kršćanstva nakon Novoga zavjeta. U njemu su sabrani tekstovi koji ne prestaju nadahnjivati kršćane svih razdoblja: Didaché, Pismo Korinćanima sv. Klementa Rimskoga i Barnabina poslanica. Osim što nas vraća...

  Pročitaj više
 6. 7 dobrih razloga za posjet knjižarama Verbum u predbožićno vrijeme

  7 dobrih razloga za posjet knjižarama Verbum u predbožićno vrijeme

  1. Božić u kršćanskom duhu.
  Knjižare Verbum su specijalizirane vjerske knjižare i našom ponudom tijekom cijele godine nastojimo promicati duhovnu izgradnju. U božićno vrijeme posebice se trudimo oko toga da probranom ponudom knjiga, božićnih jaslica i drugih prikladnih vjerskih artikala doprinesemo da Božić doista bude prvenstveno duhovni događaj i vjerski blagdan. Gdje se nalaze naše knjižare možete saznati na linku ovdje.

  2. ...

  Pročitaj više
 7. Predstavljen novi svezak u biblioteci Crkveni oci – djelo "Autoliku" Teofila Antiohijskog

  Predstavljen novi svezak u biblioteci Crkveni oci – djelo "Autoliku" Teofila Antiohijskog

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 5. prosinca na konferenciji za medije predstavljeno je djelo Teofila Antiohijskog "Autoliku", a knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  Osmi svezak biblioteke Crkveni oci pred čitatelja stavlja djelo Teofila Antiohijskog pod nazivom "Autoliku" koje u hrvatskom izdanju dolazi u prijevodu mr. sc. Branka Jozića s izvo...

  Pročitaj više
 8. Komplet "Izgubljena ovca" i "Izgubljeni novčić" 4. prosinca u pola cijene u Verbumu

  Komplet "Izgubljena ovca" i "Izgubljeni novčić" 4. prosinca u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr samo u srijedu 4. prosinca imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na komplet od 2 slikovnice: "Izgubljena ovca" i "Izgubljeni novčić".

  Ove dvije slikovnice dio su niza "Biblija nam priča" koji nam donosi neke od najpoznatijih Isusovih prispodoba iz Evanđelja na način prilagođen djeci. Slikovnice su tvrdog u...

  Pročitaj više
 9. Velika božićna akcija – Verbum bira za Vas!

  Velika božićna akcija – Verbum bira za Vas!

  Atraktivni i povoljni darovni paketi s kompletom knjiga za vaše drage ovoga prosinca dostupni su vam s posebnim popustom od 40 %! Način je to da brzo i jednostavno odaberete prikladne i povoljne božićne darove: posebni darovni paketi za nju, za njega, za mlade i za djecu čekaju Vas u knjižarama Verbum!

  Odabrana najbolja i najzanimljivija izdanja u lijepom darovnom pakiranju u celofanskoj vrećici s ukrasnom vrpcom, namijenjena vašim najmilijima prigodom božićnog darivanja, čekaju vas u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr.

  Kako bi vam ola...

  Pročitaj više