Mjesečna arhiva: Ožujak 2011

 1. 7. "Dani kršćanske kulture" od 9. do 19. travnja u Splitu,Dubrovniku i Šibeniku

  7. "Dani kršćanske kulture" od 9. do 19. travnja u Splitu,Dubrovniku i Šibeniku

  Nakladna kuća Verbum od 9. do 19. travnja u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku organizira međunarodnu manifestaciju "Dani kršćanske kulture". Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo, ali isto tako pokazati kako i u današnje vrijeme nastaju djela nadahnuta tom istom baštinom.

  I ove godine bogat program manifestacije čine izložbe, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, tribine, koncerti, projekcije filmova, radionice za djecu, dan otvorenih vrata...

  Pročitaj više
 2. YOUCAT - prvi univerzalni katolički vjerski priručnik za mlade u prodaji!

  YOUCAT - prvi univerzalni katolički vjerski priručnik za mlade u prodaji!

  Više eminentnih svjetskih izdavača, među kojima i hrvatska nakladna kuća Verbum,  objavilo je istodobno YOUCAT (Youth Catechism) - prvi katolički Katekizam za mlade vrijedeći za cijelu Crkvu. Ovaj jedinstveni vjerski priručnik pisan jezikom mladih, originalna je i privlačna sadržaja, s mnoštvom fotografija u boji i vrlo atraktivnim grafičkim elementima. Predgovor Katekizmu je napisao papa Benedikt XVI. žarko ga preporučivši svim mladim katolicima kao nužno sredstvo za...

  Pročitaj više
 3. Peter Seewald – autor knjige "Svjetlo svijeta" – u travnju u Splitu

  Peter Seewald – autor knjige "Svjetlo svijeta" – u travnju u Splitu

  Peter Seewald, autor knjige razgovora s papom Benediktom XVI. "Svjetlo svijeta", u travnju će u organizaciji nakladne kuće Verbum boraviti u Splitu, a tom će prigodom sudjelovati u nekoliko događanja koji će se održati u sklopu manifestacije "Dani kršćanske kulture". Njegov boravak uključivat će između ostalog tribinu i susret s publikom pod nazivom "Benedikt XVI. i kršćanstvo danas" koja će se održati 18. travnja te predstavljanje nove knjige pape Benedikta XVI. "Isus iz Nazareta. Od ulaska u Jeruzalem do uskrsnuća" 19. travnja, gdje će biti jedan od predstavljača. Istoga dana nazočit će i svečanom zatvaranju na kojem će mu biti dodijeljena nagrada "Andrija Buvina" za izniman doprinos kršćanskoj kulturi.  

  Ugledni njemački novinar i publicist Peter Seewald, rođen je 1954. u Bochumu, a odrastao je u Passau. Do 1994. godine bio je urednik i autor njemačkih novina Der Spiegel i Stern te časopisa Süddeutsche Zeitung. Od tada radi kao slobodni novinar te piše knjige.

  Ovaj doajen vjerskoga novinarstva najpoznatiji je po svojim knjigama razgovora s kardinalom Josephom Ratzingerom koje je vodio u dva navrata i na temelju čega su nastale iznimno popularne knjige "Sol zemlje" (1996.) i "Bog i svijet" (2001...

  Pročitaj više
 4. Bitno o vjeri: "Znakovi života" Scotta Hahna

  Bitno o vjeri: "Znakovi života" Scotta Hahna

  Scott Hahn, autor uspješnice "Gozba Jaganjčeva", u knjizi "Znakovi života" – svojevrsnoj priručnoj katoličkoj enciklopediji praktičnoga života – pristupačno i sveobuhvatno obrazlaže temeljne stvarnosti vjerskoga života i prakse, vodeći čitatelje k boljemu poznavanju katoličkih obreda, običaja i molitava.

  "Znakovi života" su jasan i sveobuhvatan vodič kroz biblijska vjerovanja i povijesne običaje nastale na teme...

  Pročitaj više
 5. Nova papina knjiga "Isus iz Nazareta. Od ulaska u Jeruzalem do uskrsnuća" u knjižarama!

  Nova papina knjiga "Isus iz Nazareta. Od ulaska u Jeruzalem do uskrsnuća" u knjižarama!

  Nova knjiga pape Benedikta XVI. "Isus iz Nazareta. Od ulaska u Jeruzalem do uskrsnuća"u prodaji je u svim Verbumovim knjižarama. Tako hrvatski čitatelji imaju priliku čitati ovo značajno Papino djelo o Kristovoj muci i uskrsnuću upravo u vremenu korizme i uskrsnog vremena.

  Radi se o drugom svesku po mnogima najvažnijega Papina djela "Isus iz Nazareta", čiji je prvi dio – posvećen razmatranju Kristova života od krštenja u Jordanu do preobraženja – postao veliki svjetski bestseler.

  U o...

  Pročitaj više
 6. Na konferenciji za medije predstavljen svjetski bestseler novinara Matta Baglia "Obred"

  Na konferenciji za medije predstavljen svjetski bestseler novinara Matta Baglia "Obred"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 3. ožujka na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Obred. Istinita priča o suvremenomu egzorcistu" Matta Baglia. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Ovaj napeti bestseler novinara Matta Baglia prati istinitu životnu priču oca Garyja Thomasa, američkoga svećenika hrvatskih korijena. Za njega je postojanje đavla oduvijek bilo samo teorijsko pitanje, vezano uz zastario i praznov...

  Pročitaj više