Na konferenciji za medije predstavljen svjetski bestseler novinara Matta Baglia "Obred"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 3. ožujka na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Obred. Istinita priča o suvremenomu egzorcistu" Matta Baglia. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Ovaj napeti bestseler novinara Matta Baglia prati istinitu životnu priču oca Garyja Thomasa, američkoga svećenika hrvatskih korijena. Za njega je postojanje đavla oduvijek bilo samo teorijsko pitanje, vezano uz zastario i praznovjeran način življenja vjere.

Zato mu je, kada je njegov biskup zatražio da pođe u Rim kako bi pohađao tečaj egzorcizma, prva reakcija bila čuđenje i skepticizam. Na Papinskomu sveučilištu Regina apostolorum, pod vodstvom velikih egzorcista poput Gabrielea Amortha i Francesca Bamontea, ubrzo uviđa kako je prisutnost Zloga konkretna i raširena puno više nego što je mogao i zamisliti.

Knjiga je postala svjetska uspješnica prevedena na mnoge jezike, a inspirirala je i trenutačni  filmski hit "Obred" u kojem glumi Anthony Hopkins i koji uskoro dolazi i u hrvatska kina.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.