Mjesečna arhiva: Prosinac 2015

 1. Predstavljen roman Marka Twaina "Ivana Orleanska"

  Predstavljen roman Marka Twaina "Ivana Orleanska"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 23. prosinca na konferenciji za medije predstavljen je roman "Ivana Orleanska", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Nakladna kuća Verbum po prvi put je na hrvatskom jeziku objavila roman Marka Twaina "Ivana Orleanska", za koji je sam autor istaknuo kako mu je to najdraža i najbolja knjiga. 

  Ivana Orleanska bila je neuka djevojka koja je u dobi od 17 godina u srednjovjekovnoj Francuskoj (15. st.) stala na čelo francuske vojske i izvršila veliki podvig oslobođenja zemlje. Učinivši ono što se po svim mjerilima smatralo nemogućim ostala je zabilježena u povijesti kao junakinja bez premca. Kako je izgledao njezin životni put i što je izvor njezine čudesne preobrazbe od neuke pastirice do moćne zapovjednice vojske kojoj se pokoravao i princ kraljevske krvi? Odakle je crpila sposobnosti i snagu za nevjerojatni pothvat koji je izvela? Ta krhka djevojka nikoga tko bi je upoznao nije ostavljala ravnodušnim, a isto je tako i danas, stoljećima nakon njezine smrti. Fasciniran njezinim likom i djelom Mark Twain je o njoj napisao ovu knjigu, svoj...

  Pročitaj više
 2. 7 dobrih razloga za posjet knjižarama Verbum u predbožićno vrijeme

  7 dobrih razloga za posjet knjižarama Verbum u predbožićno vrijeme

  1. Božić u kršćanskom duhu.
  Knjižare Verbum su specijalizirane vjerske knjižare i našom ponudom tijekom cijele godine nastojimo promicati duhovnu izgradnju. U božićno vrijeme posebice se trudimo oko toga da probranom ponudom knjiga, božićnih jaslica i drugih prikladnih vjerskih artikala doprinesemo da Božić doista bude prvenstveno duhovni događaj i vjerski blagdan. Gdje se nalaze naše knjižare možete saznati na linku ovdje.

  2. ...

  Pročitaj više
 3. Predstavljena knjiga o opsjednuću

  Predstavljena knjiga o opsjednuću

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 17. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Moje opsjednuće", a predstavili su je mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Nakladna kuća Verbum u svojoj biblioteci Svjedočanstva objavila je novu knjigu, iskrenu ispovijest Francesca Vaiasusa pod nazivom "Moje opsjednuće. Kako sam se oslobodio 27 legija demona" u kojoj on, uz suradnju poznatog novinara Paola Rodarija, progovara o dramatičnom životnom iskustvu vlastite borbe sa zlim duhovima...

  Pročitaj više
 4. Božićna ponuda u knjižarama Verbum

  Božićna ponuda u knjižarama Verbum

  Atraktivni i povoljni darovni paketi s kompletom knjiga za vaše drage s posebnim popustom od 40%!

  Evo načina kako brzo i jednostavno do prikladnih i povoljnih božićnih darova: posebni darovni paketi za nju, za njega, za mlade i za djecu čekaju Vas u knjižarama Verbum!

  Odabrana najbolja i najzanimljivija izdanja u lijepom darovnom pakiranju u celofanskoj vrećici s ukrasnom vrpcom, namijenjena vašim najmilijima prigodom božićnog darivanja, čekaju vas u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr.

  Kak...

  Pročitaj više
 5. Nova Papina knjiga o odgoju

  Nova Papina knjiga o odgoju

  Na pitanje kako odgajati mlade - uspješno i bez obeshrabrenja - u knjizi O odgoju progovara Joge Mario Bergoglio / Papa Franjo, a knjiga je dostupna u knjižarama Verbum.

  Kako papa Franjo promatra čovjeka? Koje bi vrjednote i ideali trebali biti nit vodilja ljudskoga života? Kako odgojiti djecu da se puna nade suoče s budućnošću? Još kao kardinal Bergoglio Papa je puno puta govorio o ovim temama, a njegove misli ostale su zabilježene u ovim spisima koji sadržavaju ono za što s pravom možemo reći da je njegov "san o čovjeku". U ovoj knj...

  Pročitaj više
 6. Predstavljene osobne bilješke iz duhovnog dnevnika Ivana Pavla II.

  Predstavljene osobne bilješke iz duhovnog dnevnika Ivana Pavla II.

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 10. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Potpuno sam u Božjim rukama. Osobne bilješke 1962.-2003." Karola Wojtyłe – Ivana Pavla II., a predstavili su je mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Monumentalno izdanje osobnih duhovnih bilješki Karola Wojtyłe – Ivana Pavla II. naslovljeno "Potpuno sam u Božjim rukama" objavljeno je u nakladi Verbuma. Ova monumentalna knjiga na preko šest stotina stranica donosi osobne bilješke ovog velikog pape i sveca našeg vremena počevši od davne 1962. godine u vrijeme dok je bio biskup u Krakowu pa sve do 2003. godine, praktički do pred kraj ovozemnoga života.  Knjiga je tiskana u potpunosti u  koloru i opremljena je kvalitetnim tvrdim uvezom. Osim toga obogaćena je i crno-bijelim i kolor fotografijama od kojih su mnoge po prvi put dostupne javnosti, a sadrži i brojne kolor fotografije faksimila iz duhovnog dnevnika.

  Vijest da je kardinal Dziwisz, koji je četiri desetljeća bio tajnik te najbliža i najpouzdanija osoba Ivana Pavla II., objavio osobne bilješke iz ostavštine pokojnoga Pape, izazvala je veliku pozornost javnosti. Osobne su bilješke zapravo vjerno i bez rezova objavljeni dokument kakva je kardinal Dziwisz dobio oporučno u ostavštinu od samoga Ivana Pavla II., a sada su u obliku ove monumentalne knjige prvi put dostupne i na hrvatskomu jeziku. Ovo izdanje dokumentira i prati duhovni život Karola Wojtyłe te daje uvid u tajne njegove duše posljednjih četrdeset godina njegova života kao biskupa, nadbiskupa, zatim kardinala i na kraju kao pape Ivana Pavla II., tijekom kojih je vjerno pisao osobne bilješke za vrijeme svojih godišnjih duhovnih vježba i duhovnih obnova. Bilješke nisu primjer klasičnoga dnevnika, nego su pretežno duhovnoga karaktera te jasno pokazuju kako put prema svetosti nipošto nije monotono putovanje nego izrazito dinamično i radosno. U njima susrećemo čovjeka koji teži sve dubljemu prodiranju u otajstvo samoga Boga, ali u isto vrijeme koji je svjestan vlastitih slabosti i koji se posve pouzdaje u Boga. Zapisi Ivana Pavla II. svjedoče o izvanrednu duhovnomu razvoju jednoga čovjeka, biskupa, kardinala i na koncu pape te pokazuju kakav je duhovni velikan našega doba ovaj svetac bio.

  Kako u svom predgovoru knjizi ističe krakovski metropolit kard. Stanisław Dziwisz, ove su bilješke Ivana Pavla II. ključ za razumijevanje njegove duhovnosti, odnosno onoga što je najintimnije u čovjeku: njegova odnosa s Bog...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena inovativna 3D slikovnica i ploča za igru "Veliko božićno putovanje"

  Predstavljena inovativna 3D slikovnica i ploča za igru "Veliko božićno putovanje"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 3. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je inovativna 3D slikovnica i ploča za igru "Veliko božićno putovanje", a predstavio ju je mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Nakladna kuća Verbum, slijedeći tradiciju objave prigodnih božićnih izdanja za sve uzraste, ovoga prosinca najmlađim čitateljima nudi ne samo zanimljivo nego i korisno izdanje "Veliko božićno putovanje". Riječ je o inovativnoj i privlačno ilustriranoj kn...

  Pročitaj više
 8. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u studenome

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u studenome

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u studenome donosi deset vrijednih knjiga i zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u studenome smjestio se hit roman "Posljednja vremena - drugi dio: Ilija u Jeruzalemu", dugo očekivani nastavak najpoznatijeg suvremenog kršćanskoga romana "Posljednja vremena" autora Michaela O’Briena koji donosi vrhunac priče o posl...

  Pročitaj više