Mjesečna arhiva: Srpanj 2010

 1. Joško Čelan gost "Susreta s autorom" u Splitu

  Joško Čelan gost "Susreta s autorom" u Splitu

  U utorak, 6. srpnja 2010. u Verbumovoj Knjižari sv. Frane održan je "Susret s autorom", a gost susreta u srpnju bio je novinar i publicist Joško Čelan.

  Riječ je o autoru koji prve tekstove počinje objavljivati još kao student, a ta će se praksa u četrdesetogodišnjoj novinarskoj praksi nastaviti kroz različita tematska područja, više od trideset njih. Počeo je u gradskoj rubrici, od 1975. do 1991. godine bio je stalni filmski kritičar, uređivao je i kulturnu rubriku, obrađivao političke teme, u vrijeme rata osobito se bavio ratnom tematikom kao ratni izvjestitelj, u više navrata bio je komentator, a danas se bavi vanjskom politikom.

  Najljepše novinarske uspomene pamti iz ranijih dana kad je pratio filmsku scenu i pisao filmsku kritiku što ga je odvelo na festivale diljem svijeta, a zahvaljujući čemu je imao priliku upoznati bogatstvo i raznolikost svijeta.

  U njegovu životu i djelovanju moguće je primijetiti kako doživljava određenu promjenu u svjetonazoru, svojevrstan obrat s ljevice na desnicu (ako se to tako plastično uopće može nazvati). Na pitanje što se to dogodilo da je tako snažno utjecalo na njega i dovelo ga do toga da postanete svojevrstan "borac za istinu", da se sukobljava s uređivačkom politikom, pa i pod cijenu ugrožavanja egzistencije, što ga je uostalom i snašlo početkom 90-ih godina, odgovara kako je unatoč tome što je deset godina proveo u partiji uočio kako treba nešto mijenjati i tad...

  Pročitaj više
 2. Knjižara Verbum u Dubrovniku na novoj adresi

  Knjižara Verbum u Dubrovniku na novoj adresi

  Knjižara Verbum u Dubrovniku, koja od 2003. godine obogaćuje dubrovačku knjižarsku ponudu, preselila je na novu adresu – Poljana Paska Miličevića 4 – u prolazu prema klaustru samostana sv. Klare. Novouređeni prostor u srcu Dubrovnika reprezentativni je primjerak Verbumovih knjižara s obzirom na ponudu knjiga, multimedije, vjerskih predmeta i darova.

  Verbum je sa svojim knjižarama koje tvore jedinstveni nacionalni lanac vjerskih knjižara prisutan u 11 hrvatskih gradova – Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osi...

  Pročitaj više
 3. Akcija u srpnju: "Ljeto s Verbumovim romanima. Čitajte više – platite manje"

  Akcija u srpnju: "Ljeto s Verbumovim romanima. Čitajte više – platite manje"

  Nakladna kuća Verbum pripremila je posebnu akciju u srpnju "Ljeto s Verbumovim romanima. Čitajte više – platite manje". Deset odabranih Verbumovih romana bit će dostupno uz posebne popuste: uz kupnju jednog romana moguće je ostvariti deset posto popusta, uz dva dvadeset, tri trideset, četiri četrdeset, a pet pedeset, dok je uz šest i više romana moguće ostvariti popust od čak šezdeset posto.

  Ovom su akcijom obuhvaćeni vrijedni i zanimljivi naslovi koji raznolikošću zadovoljavaju različite čitateljske ukuse i uzraste: roman za dj...

  Pročitaj više