Mjesečna arhiva: Ožujak 2018

 1. Preduskrsno i uskrsno radno vrijeme knjižara Verbum

  Preduskrsno i uskrsno radno vrijeme knjižara Verbum

  Knjižare Verbum će u preduskrsno i uskrsno vrijeme raditi u izmijenjenom radnom vremenu:

  VELIKI ČETVRTAK

  Radno vrijeme: od 8.00 do 15.00 sati

  VELIKI PETAK

  Radno vrijeme: od 8.00 do 13.00 sati

  VELIKA SUBOTA

  Radno vrijeme: od 8.30 do 13.00 sati

  USKRS

  Zatvoreno

  USKRSNI PONEDJELJAK

  Zatvoreno

  Standardno radno vrijeme knjižara Verbum tijekom godine je:

  PON.-PET od 08.00 do 20.00, SUBOTOM od 08.30 do 13.00, NEDJELJOM zatvoreno....

  Pročitaj više
 2. Gradonačelnik Grada Splita primio u posjet dobitnicu nagrade "Andrija Buvina"

  Gradonačelnik Grada Splita primio u posjet dobitnicu nagrade "Andrija Buvina"

  Sanja Nikčević, ugledna hrvatska teatrologinja, kazališna kritičarka i redovita profesorica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku ovogodišnja je dobitnica nagrade "Andrija Buvina" koja se svake godine dodjeljuje na zatvaranju međunarodne manifestacije "Dani kršćanske kulture" onoj osobi ili ustanovi koja je dala najzapaženiji doprinos razvoju kršćanske kulture, odnosno zastupanju kršćanskih vrijednosti u kulturno-javnom životu.

  U jutarnjim satima, na Svjetski dan kazališta 27. ožujka, gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara primio je dr. sc. Sanju Nikčević u audijenciju, prigo...

  Pročitaj više
 3. "Razgovor s Trifunom" 28. ožujka u pola cijene u Verbumu

  "Razgovor s Trifunom" 28. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 28. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Razgovor s Trifunom".

  Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Justin filozof i mučenik jedan je od najznačajnijih kršćanskih autora 2. st. i najtipičniji predstavnik kršćanske apologetske literature. Njegovo najopsežnije djelo "...

  Pročitaj više
 4. Predstavljena nova knjiga-intervju Pape Franje "Bog je mlad"

  Predstavljena nova knjiga-intervju Pape Franje "Bog je mlad"

  U Splitu, u utorak 20. ožujka na konferenciji za medije u prostorijama nakladničke kuće Verbum predstavljena je nova knjiga-intervju Pape Franje Bog je mlad. Radi se o međunarodnom izdavačkom projektu koji obuhvaća istodobno objavljivanje knjige na 13 svjetskih jezika, a u njega je Verbum bio uključen zajedno s vodećim svjetskim izdavačima kao što su talijanski Piemme-Mondadori, američki Random House, španjolski Editorial Planeta, njemački Herder itd.

  Knjiga Bog je mlad pojavljuje se dvije godine poslije knjige Božje je ime Milosrđe, objavljene u preko 100 zemalja, i prošle godine objavljene knjige Oče naš te se očekuje da će ovaj novi veliki izdavački projekt obilježiti pontifikat pape Franje u 2018. godini postavši svjetski bestseler kao i te prethodne dvije knjige razgovora.

  Predstavljajući hrvatsko izdanje direktor Verbuma dr. sc. Miro Radalj kazao je kako je ova knjiga namijenjena svim ljudima, ne samo kršćanima te kako u njoj Papa Franjo svima upućuje i na srce stavlja oslobađajuću poruku nada koja nadilazi sadašnjicu i zacrtava budućnost kako bi se istinski obnovio svijet u kojem živimo. Svaki čovjek ovu knjigu može razumjeti i prihvatiti kao svoju, njemu napisanu, osobnu i neposrednu, kakav je uostalom i papa Franjo, istaknuo je Radalj.

  U hrabru, iskrenu i otvorenu razgovoru s mladim talijanskim novinarom Thomasom Leoncinijem Papa se obraća ne samo mladima cijeloga svijeta, unutar i izvan Crkve, nego i svima odraslima koji imaju odgajateljsku ulogu, ulogu vodstva u obitelji, u župama i biskupijama, u školi, u svijetu rada, u udrugama i u najrazličitijim ustanovama. Ovo je jedna od onih knjiga koje mogu mijenjati svijet na bolje, knjiga koja može imati pozitivan utjecaj na život svih koji je budu čitali,  zaključio je Radalj.

  Predstavljajući sadržaj knjige Bog je mlad glavni urednik Verbu...

  Pročitaj više
 5. "Plamen ljubavi" 21. ožujka u pola cijene u Verbumu

  "Plamen ljubavi" 21. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 21. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Plamen ljubavi".

  Poznati i nagrađivani španjolski književnik José Luis Olaizola u ovomu zanimljivom povijesnom romanu ocrtava upečatljiv portret Ivana od Križa, jednoga od najvećih mistika i duhovnih velikana u povijesti. U ovome književnom uratku ljubav je u sa mome središtu drame, a ljubav i jest ono po čemu je najviše po...

  Pročitaj više
 6. U Splitu svečano započeli "Dani kršćanske kulture" i otvoren 1. Salon suvremene sakralne likovnosti

  U Splitu svečano započeli "Dani kršćanske kulture" i otvoren 1. Salon suvremene sakralne likovnosti

  U palači Milesi u Splitu u subotu 17. ožujka svečano su otvoreni 14. "Dani kršćanske kulture", a manifestaciju je otvorio te svoj srdačni pozdrav svim prisutnima uputio splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. sc. Marin Barišić koji je na otvaranju istaknuo: "Manifestacija 'Dani kršćanske kulture' sve više se upisuje u ozračje grada Splita te je ovaj događaj iznimno važan za naš društveni život. Ovo nije jedna zatvorena manifestacija, ovo ima svoje odjeke u našemu društvu – nije jedan isječak, nego kvasac. Trebamo postati svjesni važnosti ovoga događaja. Potrebno je da ovi dani uđu u naše živote i da nas izvuku iz naše sebičnosti, samodostatnosti i zatvorenosti. Potrebna nam je relacijska dimenzija s Gospodinom i bližnjima. Ovi dani u nama izazivaju, rađaju pa i odgajaju čovjeka da osjeti lijepo, dobro, istinu. Žele nam otvoriti novi pogled prema čovjeku, za opće dobro. Neka ovih četrnaest godina 'Dana kršćanske kulture' simboliziraju četrnaest postaja koje nas vode na nov način prema petnaestom, središnjem događaju, događaju Kristova uskrsnuća." Mons. Barišić na kraju svog govora zaželio je svima "ugodnu šetnju vrtovima i poljima 'Dana kršćanske kulture' te neka budu poticaj, a u isto vrijeme i na rast našega grada i naše Domovine ".

  Ravnatelj manifestacije dr. sc. Miro Radalj ovom prigodom istaknuo je kako se ovom manifestacijom od početka htjelo ukazati na utemeljenost europske i hrvatske kulture na kršćanskim korijenima. No, nije se htjelo ostati samo na tom, već i ukazati na suvremene autore koji stvaraju na kršćanskoj matrici, inspirirani kršćanskom riječju. G. Radalj je istaknuo i da je "ova manifestacija hod prema budućnosti, odnosno sjecište prošlosti i budućnosti". Naveo je kako je pred publikom bogat program koji uključuje mnoštvo zanimljivih sadržaja. Organiziranje bogatog programa manifestacije u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku na ovaj način ne bi bilo moguće bez podrške institucija koje su se uključile u suorganiziranje i dale svoju potporu programu koji ove godine broji više od šezdeset događaja u tri grada, te je ravnatelj Radalj i ovom prigodom zahvalio svima koji su to omogućili.

  Među onima koji su imali riječ prilikom otvaranja manifestacije je i gradonačelnik grada Splita, g. Andro Krstulović Opara koji je istaknuo da ga vežu posebni osjećaji za manifestaciju "Dani kršćanske kulture" te gledao kako manifestacija iz godine u godinu raste i stvara jedan novi identitet. "Na ovu manifestaciju se oslanja novo, suvremeno stvaralaštvo i upravo to daje jedan novi identitet. Kada se govori o kršćanstvu potrebno je reći da se kršćanstvo živi, ono se stvara, a upravo to se događa na 'Danima kršćanske kulture'. Ova manifestacija je nešto puno više, ona je uistinu jedan od jamaca za kršćanski identitet".

  Riječi podrške uputio je i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban ukazujući na važnost ove manifestacije u današnje vrijeme. Kazao je da je ova manifestacija jedna od najpozitivnijih priča u društvu koja donosi sa sobom mnoge pozitivne vrijednosti.
  Po otvaranju manifestacije uslijedilo je otvaranje Salona suvremene sakralne likovnosti Ivo Dulčić kojeg je otvorio dr. sc. Branko Matulić prorektor za kulturu Sveučilišta u Splitu i kustos izložbe. Naglasio je da iza ove izložbe stoji "Ime nad svakim imenom", a g. Ivo Dulčić koji je isticao to "Ime" postao je zaštitni znak izložbe.

  Na kraju otvaranja manifestacije s riječima srdačnog pozdrava i podrške nazočnima su se obratili akademski kipar Kruno Bošnjak i akademski slikar Vladimir Meglić.
  Svečano otvaranje manifestacije u glazbenom smislu upotpunilo je Hrvatsko pjevačko društvo Bijaćka vila, a program je vodila Nevena Pleština.

  Ovogodišnji program održava se od 17. do 27. ožujka u organizaciji nakladne kuće Verbum, uz suorganizaciju programa s Dubrovačkom i Šibenskom biskupijom. Manifestacija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, kao i pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Splitsko-makarske nadbiskupije te županija i gradova u kojima se manifestacija održava, a u zajedničkom kreiranju programa sudjelovale su i pojedine institucije koje su svoj doprinos dale u su-organiziranju pojedinih programskih točaka koje uključuju tisuću sudionika programa.
  Raznovrstan program "Dana kršćanske kulture" u periodu od 11 dana, tj. do 27. ožujka uključuje niz zanimljivih i vrijednih događanja ukazujući na bogatstvo kulture kršćanskoga nadahnuća, a dostupan je ovdje: www.danikrscanskekulture.info
  Ulaz na sve sadržaje programa je slobodan za posjetitelje.
   ...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena inovativna knjiga za djecu "Isusovo vrijeme. Mali vremeplov"

  Predstavljena inovativna knjiga za djecu "Isusovo vrijeme. Mali vremeplov"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 15. ožujka predstavljena je dječja knjiga Isusovo vrijeme. Mali vremeplov, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  U sklopu dijela svog izdavačkog programa namijenjenog najmlađima nakladna kuća Verbum upravo je objavila novu, inovativnu knjigu za djecu naslovljenu  Isusovo vrijeme. Mali vremeplov.

   Ova edukativna i interaktivna slikovnica je poput vremeplova koji će djecu izravno odvesti u doba u kojem je živio Isus. Bilo da slikovnicu čitaju sami, bilo da im je čitaju i prepričavaju roditelji, djeca imaju prigodu upoznati Betlehem i Isusovo rođenje, život u Nazaretu i njegove stanovnike, onodobni život i rad uz Galilejsko more, Jeruzalem i jeruzalemski hram, način odijevanja, uređenja domova, zemljoradnje, kulture i običaja, itd.

  Uz zanimljivu tematiku i privlačne ilustracije, u slikovnici su sadržani i prozorčići koji se mogu otvoriti i ispod kojih se krije dodatni tekst, ilustracije i pojašnjenja tako da će djeca zahvaljujući tome otkriti mnoštvo zadivljujućih detalja iz Isusove svakodnevice, i onodobnog života, iz razdoblja od prije više od dvije tisuće godina.

  Osim što se u ovoj slikovnici djeci na pristupačan način približava Isusovo vrijeme, zahvaljujući njoj bit će im lakše shvatiti i mnoge prispodobe iz Evanđelja, a koje su vezane za onodobno vrijeme i način života.<...

  Pročitaj više
 8. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u veljači

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u veljači

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum donosi deset zanimljivih naslova među kojima će čitatelji zasigurno pronaći dobre preporuke. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u veljači je jedinstvena knjiga-intervju pape Franje pod naslovom "Oče naš". U ovoj knjizi papa jednostavnim i razumljivim jezikom objašnjava molitvu Očenaša odgovarajući na pitanja što mu ih postavlja o. Marco Pozza, poznati teolog i zatvorski kapelan. Tumačeći redak po redak mol...

  Pročitaj više
 9. Započinju 14. "Dani kršćanske kulture" u Splitu,Dubrovniku i Šibeniku

  Započinju 14. "Dani kršćanske kulture" u Splitu,Dubrovniku i Šibeniku

  Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" četrnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 17. do 27. ožujka.

  Manifestaciju "Dani kršćanske kulture" i ove će godine obilježiti velik broj kulturno javnih događaja, s gotovo 70 različitih programskih sadržaja, koncerata, izložbi, tribina, projekcija filmova, predstava, muzejskih programa, predstavljanja knjiga i nosača zv...

  Pročitaj više
 10. "Krist u hrvatskom pjesništvu" 14. ožujka u pola cijene u Verbumu

  "Krist u hrvatskom pjesništvu" 14. ožujka u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 14. ožujka imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Krist u hrvatskom pjesništvu".

  Ova velika antologija duhovne poezije obuhvaća razdoblje od 15. stoljeća (od Jurja Šižgorića) pa sve do naših dana. Riječ je o prvom izboru iz hrvatskog pjesništva kristovske tematike i jednoj od najznačajnijih antologija hrvatskog pjesništva uopće. Izbor obuhvaća oko tri stotine pjesnika i uz predgovor i potrebna...

  Pročitaj više
Stranica