Predstavljena nova knjiga-intervju Pape Franje "Bog je mlad"

U Splitu, u utorak 20. ožujka na konferenciji za medije u prostorijama nakladničke kuće Verbum predstavljena je nova knjiga-intervju Pape Franje Bog je mlad. Radi se o međunarodnom izdavačkom projektu koji obuhvaća istodobno objavljivanje knjige na 13 svjetskih jezika, a u njega je Verbum bio uključen zajedno s vodećim svjetskim izdavačima kao što su talijanski Piemme-Mondadori, američki Random House, španjolski Editorial Planeta, njemački Herder itd.

Knjiga Bog je mlad pojavljuje se dvije godine poslije knjige Božje je ime Milosrđe, objavljene u preko 100 zemalja, i prošle godine objavljene knjige Oče naš te se očekuje da će ovaj novi veliki izdavački projekt obilježiti pontifikat pape Franje u 2018. godini postavši svjetski bestseler kao i te prethodne dvije knjige razgovora.

Predstavljajući hrvatsko izdanje direktor Verbuma dr. sc. Miro Radalj kazao je kako je ova knjiga namijenjena svim ljudima, ne samo kršćanima te kako u njoj Papa Franjo svima upućuje i na srce stavlja oslobađajuću poruku nada koja nadilazi sadašnjicu i zacrtava budućnost kako bi se istinski obnovio svijet u kojem živimo. Svaki čovjek ovu knjigu može razumjeti i prihvatiti kao svoju, njemu napisanu, osobnu i neposrednu, kakav je uostalom i papa Franjo, istaknuo je Radalj.

U hrabru, iskrenu i otvorenu razgovoru s mladim talijanskim novinarom Thomasom Leoncinijem Papa se obraća ne samo mladima cijeloga svijeta, unutar i izvan Crkve, nego i svima odraslima koji imaju odgajateljsku ulogu, ulogu vodstva u obitelji, u župama i biskupijama, u školi, u svijetu rada, u udrugama i u najrazličitijim ustanovama. Ovo je jedna od onih knjiga koje mogu mijenjati svijet na bolje, knjiga koja može imati pozitivan utjecaj na život svih koji je budu čitali,  zaključio je Radalj.

Predstavljajući sadržaj knjige Bog je mlad glavni urednik Verbuma mr. sc. Petar Balta istaknuo je da je ova knjiga prepuna vrlo zanimljivih i aktualnih tema kao i odgovora na mnoga pitanja koje muče mnoge ljude i koja bi i sami vjerojatno postavili da su u prilici osobno razgovarati s Papom. Odnosi se to kako na pitanja o smislu života, vjere u Boga, smrti i sl., tako i na pitanja koja se odvažno, mudro i gorljivo bave važnim temama današnjice – od onih najintimnijih do onih vezanih za društveno i javno područje. Ispreplićući duhovne poticaje te vlastite uspomene i predviđanja, papa Franjo u knjizi tako dotiče mnoge suvremene izazove kao što su odnosi među generacijama, perspektive mladih, strahovi i snovi, površno življenje, ovisnosti, moda i ljepota, depresija, bullying, plastična kirurgija, potreba da se bude vidljiv na društvenim mrežama, lažne vijesti itd.
Suvremeni čovjek traži podršku i nadu, a počesto nailazi na osude i teoretiziranja istaknuo je Balta, dodavši kao Papa ovdje upravo nudi ono što je svima potrebno: on je ovoj knjizi poput mudra duhovnog oca, duboko ukorijenjenog u život, čovjeka koji razumije i strahove i težnje suvremenog čovjeka, pa i njegove ograničenosti, poteškoće i strahove, dajući mu snažno ohrabrenje te praktične i vrlo konkretne savjete koji otvaraju životnu perspektivu i ispunjavaju nadom. Stoga će knjiga Bog je mlad poslužiti ne samo boljem razumijevanju u obiteljima i društvu nego i istinskom obogaćenju svakog čovjeka.

Novu Papinu knjigu Bog je mlad možete potražiti u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.