Mjesečna arhiva: Siječanj 2012

 1. Papina knjiga "Zajedništvo u Crkvi" 1. veljače dostupna u pola cijene u Verbumu

  Papina knjiga "Zajedništvo u Crkvi" 1. veljače dostupna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 1. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. "Zajedništvo u Crkvi".

  Knjiga "Zajedništvo u Crkvi" sadrži sintezu misli Josepha Ratzingera (pape Benedikta XVI.) o korijenima Crkve i njezinim zadaćama u suvremenom svijetu i o naravi zajedništva u Crkvi.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 85 kuna...

  Pročitaj više
 2. Verbum predstavio "Crkvene oce" pape Benedikta XVI.

  Verbum predstavio "Crkvene oce" pape Benedikta XVI.

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 26. siječnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga kateheza pape Benedikta XVI. "Crkveni oci. Od Klementa Rimskoga do Augustina". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

  Papa Benedikt XVI. neposrednošću i jezičnom živosti u ovoj knjizi rastvara galeriju od 26 slika od kojih je svaka posvećena jednomu autoru s početaka Crkve, slijedeći kronološki red od apostola preko apologeta do velikih otaca 3. i 4. stoljeća, uključujući zapadnu i istočnu Crkvu, ali i staru sirijsku Crkvu. U svojim katehezama Papa prikazuje svakoga oca ponajprije kao čovjeka, a potom kao pisca i učitelja, uvijek aktualizirajući njihovu poruku za naše vrijeme, znajući da ovi velikani imaju još mnogo toga reći i u današnje vrijeme. Zahvaljujući dubokim i istodobno jednostavnim izlaganjima pape Benedikta XVI. sadržanima u ovoj knjizi naši suvremenici i učitelji postaju Klement Rimski, Ignacije Antiohijski, Justin, Irenej Lionski, Klement Aleksandrijski, Origen, Tertulijan, Ciprijan, Euzebije, Atanazije, Bazilije, Grgur Nazijanski, Grgur Nisenski, Ivan Zlatousti, Ćiril Alek...

  Pročitaj više
 3. Roman "Ivan Aldenurijski" 25. siječnja dostupan u pola cijene u Verbumu

  Roman "Ivan Aldenurijski" 25. siječnja dostupan u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu, 25. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na roman za djecu i mlade "Ivan Aldenurijski".

  Ovaj uzbudljivi fantastični roman mlade španjolske književne nade Juana Pereza-Foncee već je osvojio tisuće čitatelja svih uzrasta te je preveden na više svjetskih jezika. Svojom književnom kvalitetom i porukom o vrijednostima koje trebaju zauzeti mjesto u svačijem životu – važnosti prijateljstva i obitelji, spremnosti na žrtvu, istinskoj hrabrosti i o...

  Pročitaj više
 4. Predstavljeno novo hrvatsko izdanje Biblije velikog formata

  Predstavljeno novo hrvatsko izdanje Biblije velikog formata

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 19. siječnja na konferenciji za medije predstavljeno je novo hrvatsko izdanje Biblije velikog formata.

  Biblija, temeljna knjiga kršćanske vjere, doživljava iz godine u godinu u svim zemljama mnoga i različita izdanja a jedno od izdanja koje je vrlo traženo jest i Biblija velikog formata, s velikim slovima. Takvo izdanje do sada nije postojalo na hrvatskom jeziku za široku publiku, pa je stoga nakladna kuća Verbum potakla i u suradnji s Vrhbosanskom nadbiskupijom, Hrvatskim biblijskim društvom i nekoliko drugih...

  Pročitaj više
 5. Knjiga Gabriele Kuby "Nova ideologija seksualnosti" 18. siječnja dostupna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga Gabriele Kuby "Nova ideologija seksualnosti" 18. siječnja dostupna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu, 18. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Nova ideologija seksualnosti" Gabriele Kuby.

  Knjiga ugledne njemačke sociologinje Gabriele Kuby o gender ideologiji i njezinoj svjetonazorskoj pozadini neophodno je sredstvo za razumijevanje svijeta u kojemu živimo, posebice dobrodošlo onima koji se bave odgojnom, političkom i bilo kojom drugom javnom djelatnošću.

  Ova akt...

  Pročitaj više
 6. Produžena akcija "Uzmi 3 - plati 2" u svim knjižarama Verbum

  Produžena akcija "Uzmi 3 - plati 2" u svim knjižarama Verbum

  Nakladna kuća Verbum produžila je akciju "Uzmi 3 - plati 2" do kraja veljače u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr zbog svih onih koje je snijeg i led omeo u nastojanju da stignu do knjižara i iskoriste mogućnost da po pogodnostima akcije izaberu vrijedne naslove iz Verbumove ponude.

  Tijekom akcije u bilo kojoj od 12 knjižara diljem Hrvatske (Split, Zagreb, Osijek, Rijeka, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Varaždin, Slavonski Brod, Požega i Vinkovci) i na ...

  Pročitaj više
 7. Roman Nevenke Nekić "Demon i Sveta Krv" 11. siječnja dostupan u pola cijene u Verbumu

  Roman Nevenke Nekić "Demon i Sveta Krv" 11. siječnja dostupan u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu, 11. siječnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Demon i Sveta Krv" Nevenke Nekić.

  U ovomu uzbudljivu romanu poznata književnica Nevenka Nekić (autorica književne uspješnice "Kardinalovo srce") čitatelju nudi dva sloja, dvije usporedne radnje koje se odigravaju u različitim povijesnim razdobljima te se međusobno prožimlju i nadopunjuju. Prvi sloj obrađuje suvremena hrvatska pitanja, političke konvertite u kojima prep...

  Pročitaj više
 8. Verbum predstavio knjigu Fernanda Corominasa "Kako odgajati volju"

  Verbum predstavio knjigu Fernanda Corominasa "Kako odgajati volju"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 5. siječnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Kako odgajati volju" Fernanda Corominasa. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

  Knjiga "Kako odgajati volju", prvijenac u novopokrenutoj Verbumovoj biblioteci Obiteljsko obogaćivanje (pokrenutoj s istoimenom udrugom), bit će od velike koristi roditeljima, djedovima i bakama, učiteljima, profesorima i svima onima koji se bave odgojem. Pisana je jednostavnim i jasnim jezikom koji olakšava čitanje, a temelji se na inovativnim pedagoškim pravcima i novom pristupu odgoju – teoriji pozitivne motivacije kao najučinkovitije metode odgoja.

  Roditelji će u ovoj knjizi otkriti na koji način mogu učinkovitije odgajati svoju djecu primjenjujući pozitivnu motivaciju i potičući kod svoje djece samopoštovanje i optimizam. Osim na čvrstim antropološkim i pedagoškim osnovama, knjiga se temelji i na mnogobrojnim empirijskim istraživanjima provedenima u ustanovama i tvrtkama koje nastoje postići cjelovitu izvrsnost.

  U svakom poglavlju ove vrlo praktične knjige iznesen je cjelovit plan djelovanja koji svatko može prilagoditi vlastitoj situaciji i koji omogućuje konkretnu i učinkovitu primjenu stečenoga znanja u nastojanju da našoj djeci pomognemo da postaju bolje osobe i ostvare svoj puni potencijal.

  Fernando Corominas doktorirao je brodogradnju na Sveučilištu u Madridu. Predsjednik je Europskog instituta za obrazovanje. Više od dvadeset i pet godina bavi se istraživanjima u području obiteljskog odgoja. Do sada je održao više od 1000 predavanja u petnaest zemalja na razl...

  Pročitaj više