Mjesečna arhiva: Veljača 2012

 1. Knjiga "Zašto se trebamo zvati kršćanima" 29. veljače u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Zašto se trebamo zvati kršćanima" 29. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 29. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu poznatog filozofa i političara Marcella Pere "Zašto se trebamo zvati kršćanima".

  Zašto bismo se trebali zvati kršćanima? Danas smo liberali pa se zato ne treba pozivati na kršćanstvo da bismo opravdali svoja temeljna prava i slobode? Laici smo pa...

  Pročitaj više
 2. Predstavljena knjiga "Duhovnost posta" koja ponovno otkriva drevnu kršćansku praksu

  Predstavljena knjiga "Duhovnost posta" koja ponovno otkriva drevnu kršćansku praksu

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 24. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Duhovnost posta" Charlesa M. Murphya. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  Post je, uz molitvu i djela milosrđa, jedan od triju stupova kršćanske pobožnosti, te kao takav ima nezamjenjivu ulogu u duhovnom životu. Na žalost, danas se ili prikazuje potpuno negativno ili se obezvrjeđuje svođenjem na običnu dijetu i p...

  Pročitaj više
 3. Prvi dio trilogije "Kristina,Lavransova kći" 22. veljače u pola cijene u Verbumu

  Prvi dio trilogije "Kristina,Lavransova kći" 22. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 22. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na prvi dio trilogije "Kristina, Lavransova kći", poznate norveške književnice Sigrid Undset.

  Ovo remek djelo velika je srednjovjekovna saga u tri sveska za koje je autorica dobila i Nobelovu nagradu za književnost. Oslikavši vrsnim...

  Pročitaj više
 4. Pridružite nam se u kreiranju YOUCAT MOLITVENIKA – pošaljite nam svoje fotografije za objavu!

  Pridružite nam se u kreiranju YOUCAT MOLITVENIKA – pošaljite nam svoje fotografije za objavu!

  Prošle je godine nakladna kuća Verbum zajedno s desetak drugih uglednih svjetskih izdavača objavila YOUCAT (kratica od Youth Catechism – katekizam za mlade) prepoznatljive žute boje koji na svjež i zanimljiv način mladim katolicima objašnjava smisao vjere.

  Hrvatsko izdanje Youcata s oduševljenjem proučavaju pojedinačno i po skupnima već deseci tisuća mladih.

  Sada je dovršen novi poduhvat u istom nizu:  Youcat Moli...

  Pročitaj više
 5. Predstavljen "Smisao ljubavi" – klasik filozofske misli i najpoznatija studija o ljubavi

  Predstavljen "Smisao ljubavi" – klasik filozofske misli i najpoznatija studija o ljubavi

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 17. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Smisao ljubavi" Vladimira Solovjeva. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

  Vladimir Solovjev, briljantni je i svjetski poznati ruski filozof s kraja 19. stoljeća, a knjiga "Smisao ljubavi" jedno je od njegovih najznačajnijih djela.

  Svakome tko...

  Pročitaj više
 6. Knjiga p. Fučeka "Vojevati pod Kristovom zastavom" 15. veljače u pola cijene u Verbumu

  Knjiga p. Fučeka "Vojevati pod Kristovom zastavom" 15. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 15. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na roman knjigu Ivana Fučeka "Vojevati pod Kristovom zastavom".

  "Vojevati pod Kristovom zastavom" donosi duhovne vježbe koje je skupini mladih katoličkih laika održao p. Ivan Fuček, poznati hrvatski teolog. Održane u duhu sv...

  Pročitaj više
 7. O'Brienov roman "Sofijina kuća" 8. veljače dostupan u pola cijene u Verbumu

  O'Brienov roman "Sofijina kuća" 8. veljače dostupan u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 8. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na roman Michaela D. O'Briena "Sofijina kuća".

  Kroz radnju romana prepunu ljudske topline i jednostavnosti, te kroz dijaloge bremenite metafizičkim pitanjima o smislu života, ljubavi, vjeri itd. O'Brien čitatelju oslikava dubinu ljudske...

  Pročitaj više
 8. Na konferenciji za medije predstavljen Justinov "Razgovor s Trifunom"

  Na konferenciji za medije predstavljen Justinov "Razgovor s Trifunom"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 2. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Razgovor s Trifunom" jednog od najznačajnijih kršćanskih autora 2. stoljeća – Justina. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

  Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim...

  Pročitaj više