Predstavljen "Smisao ljubavi" – klasik filozofske misli i najpoznatija studija o ljubavi

U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 17. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Smisao ljubavi" Vladimira Solovjeva. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

Vladimir Solovjev, briljantni je i svjetski poznati ruski filozof s kraja 19. stoljeća, a knjiga "Smisao ljubavi" jedno je od njegovih najznačajnijih djela.

Svakome tko sumnja da je ljubav nešto više nego samo slijepi seksualni nagon, ili simbioza dvaju više ili manje egoističkih interesa, ova knjiga će otvoriti nova obzorja. Po Solovjevu ljubav između muškarca i žene uvodi nas u srce stvarnosti i ima ključnu ulogu u mističnomu preobraženju svijeta. Ljubav, koja omogućuje osobi da pronađe bezuvjetno dovršenje u drugoj, postaje evolucijska strategija za prevladavanje kozmičkoga raspada.

Smisao ljubavi, o kojemu Solovjev govori u svojoj knjizi, nedvojbeno će današnjemu čovjeku pružiti mnoge odgovore i poticaje da o smislu života i ljubavi razmisli u posve novomu svjetlu.

Ovo djelo ruskog filozofa Vladimira Solovjeva, nezaobilazni klasik filozofske misli i najpoznatija studija o ljubavi, sada ovim objavljivanjem u nakladi izdavačke kuće Verbum po prvi put biva dostupno i na hrvatskom jeziku.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.